Fotonatečaji

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Ja, ampak bi se v principu lahko 100 let šlepal na eno dobro fotko. Ker se da marsikdaj kakšno porabit v vsebinsko manj natančno opredeljenih natečajih.

Pa še nekaj: fajn bi bilo določiti pravila glede retuširanja. Ker meni osebno precej več pomeni fotka, ki nima veliko postprocesiranja, kot tista, ki je zelo popravljana in obrezovana.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Eno fotko se lahko pokaze samo v enem natecaju. Ce si tako mislil..

Glede retusiranja... se naceloma strinjam s teboj. Pac popravis kontraste, barve.. vendar naj se ne pretirava. Da je pa fotka pretirano obrezana pa tako ali tako ne mores dokazati.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
No ja, recimo, da bi to šlo. Čeprav se mi zdi še vedno bolj produktivno, če zahtevamo sprotno fotkanje. Lahko bi pa imeli natečaje, ki bi zahtevali nov datum in take, ki te zahteve ne bi imeli.

Glede brezovanja imaš prav. Edino pri razmerju stranic se lahko kdo nategne in napačno razmerje naredi. Lahko bi pa zahtevali, da se pošlje originale in bi potem žirija fotke pomanjševala.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest sem proti časovno omejeni fotki. Tale forum je zabavno druženje in zakaj bi ljudi omejevali. Maš dobro fotko iz prejšnjega meseca na ravno pravo temo, zakaj je ne bi objavil? Če pa hočeš bolj resno tekmovat, lahko sodeluješ na dpreview in podobnih.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.504
1.093
113
Če ne bo časovnih omejitev, bo več ljudi lahko objavilo fotke, saj ima najbrž resdo vsak kakšno v arhivu, s katero bi se rad malo "pobahal" (tudi taki, ki nimamo profi aparatov)... Fotka, ki pa je enkrat že zmagala, pa pač ne more več konkurirati v drugem natečaju, kljub temu, da bi lahko spadala v več tematik...

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Vsekakor najbolš da so pravila preprosta ker se gre to bol kot ne za zabavo...Torej rok oddaje in ko sliko enkrat uporabiš v enemu natečaju je nemoreš več v drugem tudi če ne zmaga...

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Jaz sem za to, da se s časom ne omejuje. Če boš v natečaj lahko dal fotko, ki še ni bila objavljena na alterju, potem se "šlepat" itak ne boš mogel.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hm ... obrezovanje ... sam imam zelo rad kvadratni izrez. don't know why, a vseeno.

športna fotografija je polna asimetričnih izrezov ... ne vem, včasih naredim fotko, katero vidim, kako jo bom obrezal in bo šele takrat prišla do maksimalnega izraza ... ta del mi je malce sporen.

kar se tiče datumov - pošteno bi bilo oboje - da so natečaji, kateri imajo časovno limitacijo nastanka fotke in tisti, kjer se lahko prijaviš s fotko, ki smrdi po naftalinu. se pa strinjam - fotke, ki so bile na tabli že videne, naj ne veljajo ... dejmo kaj novega pokazat.
grin1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Treba it fotkat. Če ti uspe, ti uspe, če ne ne. Čeprav ajde, vsak lahko spremeni exeif in ponovno shrani datoteko z novejšim datumom...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Z natečaji oz. tovrstnimi tekmami imam kar nekaj izkušenj in v praksi se je velikokrat izkazalo, da je udeležencov precej manj, če je datum fotografije omejen na obdobje trajanja natečaja/tekme. Torej v primeru da se izbere ta tip natečaja, se lahko pričakuje mnogo manjšo udeležbo. Niso vsi taki freaki, da štepajo po nekaj tisoč fotk mesečno, kot nekateri izmed nas
grin1.gif

piXi

Pripravnik
20. avg 2008
244
0
16
primozfidersek.blogspot.com
Dragi Alter-ovci, ali se vam gre da se bo nekaj dogajalo, ali da boste zmagali ?

Debata okoli časov je bv, ker nimamo vsi časa fotkat vsaki dan.

Če se bo stvar izvedla bom sodeloval zato da si bomo lahko izmenjali mnenja nasvete itd, da bo zabavno ne pa da se bomo klali za tisto fotko meseca ki bo za 2 mesca itq pozabljena
wink-1.gif
.

Have funm, dont complicate

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Ja dela se že na tem, ampak prvo bi morali še pravila dorečt.
Skripte za fotonatečaje že imam vse naštudirano kako se bo lepo vse avtomatiziralo, samo se še more prvo najt čas za realizacijo
smile-1.gif

Upam da bo stvar čez kak teden ali dva že v pogonu
tongue-1.gif