Fotonatečaji

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam res, končno upam, da bo ta del foruma res zaživel - konec konca je zato tu, da si delimo mnenja, da si med sabo pomagamo.
grin1.gif

fotografija je tko lepa, al za hobi al za reden job, tko da.
zmaga.gif
:

Treba pogruntat kam se bodo slike nalagale, potem pa lahko uvedemo kakšne fotonatečaje
smile-1.gif

Če pa ima še kdo kak drug predlog, pa naj kar pove.

nova tema, da bo bolj pregledno

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz sem takoj za!:)

priznam pa, da nimam pojma, kako se tem stvarem streže in kako bi zadevo lahko izpeljali.

mam pa predlog, da bi zmagovalec fotonatečaja dobil denimo določeno število ALT-ov, plus da bi, če je možno, bila fotka nekako bolj vidno objavljena, ali pa samo thumbnail, pa spodaj pripis kaj je to zaena fotka, pa tist, ki ga zanima, klikne.
smile-1.gif

mater, sm zagrabu k mutavi telefon ...
grin1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Sej Frenki je že na Suxu organiziral natečaje, naj pove če lahko tudi tukaj zrihta.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Natečaj na forumu nardit ni neka znanost. Izbere se tematiko, določi rok, pa vsak pošlje sliko v tisto temo.

O natečaju se naredi eno sporočilo na prvi strani, da več folka vidi. Od zmagovalca fotko se pa na prvo stran nalima, dokler ni drugega natečaja.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik Matejka pravi:
Dobra ideja! Kako bi pa izbrali zmagovalca?

Naredila bi se anketa.
Glede shranjevanja slik pa nalaganje priponk na forum pomoje ne pride v poštev - ker slike pomanjša in potem mogoče to komu ne bi bilo všeč. Zaenkrat mi edino shrani.si pade na pamet.

Sama pravila pa bodo verjetno podobna kot na suxu, edino tam mi je vse skupaj prepočasi delovalo.
Mogoče bi bilo dobro uvesti malo vzporednosti - recimo pri enem fotonatečaju se en teden glasuje, pri drugem pa se že zbira nove slike (tudi en teden). Potem bi lepo imeli vsak teden nov fotonatečaj. Kaj pravite ?

EDIT: nova tema

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Res dobra ideja - bi me pripravila do tega, da bolj pogosto vzamem fotota v roke. Ali vsaj da večkrat pripopam tisto, kar sem že pritisnil. Ker se mi ponavadi ne da.
smile-1.gif

edit: Aja, glede shranjevanja slik - poleg shrani.si je čisto v redu tudi flickr, vsaj za tiste, ki že imamo račun odprt...

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Verjetno se bodo slike kar v temo z natečajem lepile, tako da bo načeloma vseeno kje jih objaviš (gostuješ).

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Jaz se tudi pridružujem ideji.

Bi pa naredil nekako tako, da bi se ustvaro en mail npr. fotoalter@gmail.com in bi vsi kateri bi se nameravali udeležiti v natečaju poslali svojo slikco po določenih pravilih (last, najdašljša stranica 800...) do zadnjega v mesecu. Nato bi se v prvih 5 dneh naredila tema z objavo vseh slik (pri slikah ne bi navedel avtorja) in spodaj anketa, ki bi trajala do npr. 20-tega v mesecu. Nato pa se razvrsti zmagovalce...

no samo moj predlog...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Tudi jaz že nekaj časa razmišljam, da bi tudi tukaj naredili fotonatečaje. Na suxu sem jih spravil pod streho okoli 50 in je blo prav zabavno.
smile-1.gif

Tvoj predlog o pošiljanju fotk na mail mi je zelo všeč in sem v ta namem že naredil account "fotoalter @ futurist . si" (brez presledkov).
Fotke bom hostal kar jaz na mojem serverju. Email je tudi zakon zaradi anonimnosti fotk.
Na suxu je frekvenca 1 mesec čisto ok lavfala, pa tudi meni in philipsu nebi to pomenilo neke hude obremenitve.
smile-1.gif

Bom še malo razmislil, pa podam kak konkreten predlog, kompletne izpeljave.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
To z anonimnostjo je kar dobra fora, edino malo več dela je s tem - pri lepljenju slik znotraj posta se da lepo anketo avtomatizirat
tongue-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Bom sprogramiral mini aplikacijo, ki bo naredila thumbnaile, poslala fotke na moj ftp in zgenerirala kodo za anketo.
wink-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Se strinjam z vsem tudi z anonimnostjo edino en mesec se mi zdi dolgi rok, ker kdo bo imel namen objavit bo verjetno v prvih 14 dneh ali prej.

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Bom sprogramiral mini aplikacijo, ki bo naredila thumbnaile, poslala fotke na moj ftp in zgenerirala kodo za anketo.
wink-1.gif

Kak pa bom dobil vse maile ? To prek kakega web vmesnika ?
Ker načeloma se da vse naredit, tak da še bomo to nekak skup spravli
tongue-1.gif

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Se strinjam z vsem tudi z anonimnostjo edino en mesec se mi zdi dolgi rok, ker kdo bo imel namen objavit bo verjetno v prvih 14 dneh ali prej.

lp

Pa pomoje je še pogoj, da vsak lahko pošlje samo eno fotko. Pač tisto najboljšo izbere.

Vprašanje: a bo na fotonatečaj na določeno temo ali ne?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Načeloma se bosta izmenjevala tematski in netematski.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Predlagam, da se fotonatečaje odpira na določeno temo, brez teme pa naj bo le vsak 10. natečaj.

Zakaj tematski natečaj?

Ker bomo sicer vsi slikali predvsem tisto in tako kakor že obvladamo. Če postaviš temo, pa se bo vsak prej kot slej preizkusil tudi na terenu, ki ga ne obvlada in se na ta način tudi česa naučil.

Nazadnje urejeno: