Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.970
341
83
tam ko se terc po tori rola
Meni je vse skupaj že rahlo bolano... Počasi bo 80 let, odkar se je vojna končala. Eni so zmagali, drugi izgubili. Bila je spravna slovesnost, celo dvakrat (najmanj). Ja, to ''kazanje lulijev'' med levimi in desnimi, je pa že malo neumno, narod pa naseda... Prav, da se nasilje obsodi in pokojnim pusti spomin (in opomin). Da pa se kolaborante poveličuje in po drugi strani dviga pest pri partizanskih obeležjih.... To je bila naša zgodovina, spomnimo se je, ampak...gremo naprej.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.877
-323
48
Valparaiso
Meni je vse skupaj že rahlo bolano... Počasi bo 80 let, odkar se je vojna končala. Eni so zmagali, drugi izgubili. Bila je spravna slovesnost, celo dvakrat (najmanj). Ja, to ''kazanje lulijev'' med levimi in desnimi, je pa že malo neumno, narod pa naseda... Prav, da se nasilje obsodi in pokojnim pusti spomin (in opomin). Da pa se kolaborante poveličuje in po drugi strani dviga pest pri partizanskih obeležjih.... To je bila naša zgodovina, spomnimo se je, ampak...gremo naprej.
nov domobranski spomenik

sredi sprehajalne poti megalomanska zadeva 2024

kdo je tu nor

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
2. jul 2020
4.996
6.540
113
Zajebal smo ker l.91 nismo naredil to kar smo 41-45 z izdajalci in koloboranti.
In potem v naslednjih letih volili s kroglicami.

Nek dečko je govoril o ponovni izvolitvi komunistov leta 91. Pa ga je ustrelil pijani lovec. Mi iz juge dejansko nismo nikoli šli. Maršala in Šerife imamo še danes.

Potem pa se čudimo, da nas vzhodna Evropa prehiteva, Balkan pa kupuje vso državno srebrnino.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.333
1.383
113
nov domobranski spomenik

sredi sprehajalne poti megalomanska zadeva 2024

kdo je tu nor
Ehmmm...megalomanska zadeva? Kolk je pa tebe skupaj, da te tale stebriček zasenči?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.673
5.855
113
Tako so rekli tisti, ki so nam v OŠ posadili modro titovko na glavo, za vrat pa pripeli rdečo ruto. Zgodovina je malenkost drugačna, kot jo nekateri imate v glavi. Pa nisem pristaš belogardistov ali kaj podobnega. Le skozi sem dal pranje možganov v OŠ. No na srečo se je v nekem trenutku kar na enkrat to končalo, ko so na naše ceste pripeljali tanki leta 91.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.877
-323
48
Valparaiso
Ehmmm...megalomanska zadeva? Kolk je pa tebe skupaj, da te tale stebriček zasenči?
kaj ti mora v glavi dogajat da to postavljaš ob pohodno pot v 2024

23633154qE63ABDA56C251BA0867853C3EC896FAB_1200.jpg

• Jezen sem
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77