Ford Kuga Hybrid

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.481
9.059
113
pri taščici
Fordov 2.5 motor je presenetljivo varcen. Lahko (ob prazni bateriji!) bolj kot dizel
Nimam izkusenj s kugo, sem pa ga ze nekajkrat peljal v transit custom.
Najdlje na Vis z 8 ljudmi v avtu.
Dokler je kaj v bateriji, zelo poskocen (tudi samo na EV) , ko je prazna je nepremičnina, sploh v klanec. Proti sv. Roku smo s polnim gasom cincali dobrih sto/h ce se prav spomnim.
Skoda ker ima samo enofazno polnjenje. Sicer bi ga tudi med kosilom lepo nafilal z 11kw.
Ce bi kupoval zdele hibrida, bi sel gledat tudi omodo9(verjetno najvecja baterija pri plug in, večja kot pri nekaterih manjsih EV) . Vsaj dokler ne nabijemo carin tudi na hibride.
Ce pa si pripravljen reskirat nakup kitajca pri trobcu moraš pa sam razcistit ;)

• Všeč mi je
Reactions: DizzyReed

tony

Guru
23. jul 2007
11.336
2.002
113
Kar jasno napiši, kaj od tega drzi: da imajo NIMH baterije nezadostno hlajenje / da se zračniki za hlajenje baterij mašijo, servisi jih pa ne pucajo / da baterije crkujejo in jih menjajo v celoti / da baterije crkujejo in menjajo posamezne celice / da zadnjega strankam raje ne omenjajo?

A potem MTLjev video ne obstaja in Vanja, ker res pretirava z maničnim pizdenjem čez NIMH hibride - laze tudi o podpisih z različnimi flomastri na zamenjanih celicah?

tony

Guru
23. jul 2007
11.336
2.002
113
Ce bi kupoval zdele hibrida, bi sel gledat tudi omodo9(verjetno najvecja baterija pri plug in, večja kot pri nekaterih manjsih EV) . Vsaj dokler ne nabijemo carin tudi na hibride.
Ce pa si pripravljen reskirat nakup kitajca pri trobcu moraš pa sam razcistit ;)
Stevilka je impresivna:
Battery Capacity: 34.46 kWh (often rounded to 34.5 kWh)

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Marxon

luka51

Guru
16. avg 2007
15.677
7.028
113
Kar jasno napiši, kaj od tega drzi: da imajo NIMH baterije nezadostno hlajenje / da se zračniki za hlajenje baterij mašijo, servisi jih pa ne pucajo / da baterije crkujejo in jih menjajo v celoti / da baterije crkujejo in menjajo posamezne celice / da zadnjega strankam raje ne omenjajo?

A potem MTLjev video ne obstaja in Vanja, ker res pretirava z maničnim pizdenjem čez NIMH hibride - laze tudi o podpisih z različnimi flomastri na zamenjanih celicah?
Vanja itak, da pretirava, to je vsakemu jasno, ki je kdaj kaj njegovega prebral.
Vsakemu, ki je videl kdaj baterijo od blizu ali pa, ki je videl kje v avtu je zmontirana je pa tudi jasno, da je ne menjaš brez vednosti med rednim servisom. Sploh pa ne celic. Ampak ja naskrivaj jih menjujejo, ker si tak na netu prebral in ker je mtl posnel video in ker je Vanja tak napisal.
Vedno jih majo vsaj 15 na legeru. Pol pa, ko naredijo test baterije in vidijo, da ni to to še na hitro zadaj celi avto vzamejo narazn in menjajo baterijo.
Na servis si bil naročen ob 13 uri, ko prideš 15.30 po avto te pa lepo zunaj čaka opran posesan, pa še z novo baterijo. To je to. V ozadju pa še svizec maha za lahko noč.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in DizzyReed

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.195
540
113
47
dolenska
Kaj pa Renault Austral ali pa Suzuki S-Cross.
Suzuki ma baterijo sam za pomoč. Mislim da 10 konjev. Turbo luknjo fila. Pa za radijo. Je res mild hibrid. Avto je star 6 let in zaenkrat baterija en dela težav. Obnovjena je cca jurčka. Tko sem slišal. Avtor teme rabi plac in nevem če ne bi imel večji avto. Osebno sem zadovoljen z njim, ker pije 6.2 in pozimi je zelo dober v snegu. Moreš pa ročno šaltat. Imam avtomatika

• Všeč mi je
Reactions: krimec

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
589
9
18
Ce hoces dolgo in udobno vozit vzami rav4 2.5 hybrid. Ce ni denarja za novega pa par let starega in furas 15 let.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.760
268
83
43
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mogoče nisem bil najbolj ekspliciten ... išče se seveda rabljeno vozilo ... nekje cca. 20.000 ekstra max ... zato žal RAV odpade. glede na to, da delam precej kilometrov, tudi starejši letnik odpade, ker je ponavadi tudi že malo navožen ...

kar je nekih zapisov o menjavah baterij in podobno ... Prius sva z mojo vozila 9 let. ko je šel od hiše je avto imel 14 let. baterija je še vedno bila dobra. je kazala znake zmatranosti, ampak je vse štimalo. naredila sva nekje ... 200.000 km z njim. večino v prvih 5 letih lastništva, ko je bil praktično edini avto. super avto. nezahteven za vzdrževanje, in kljub atipični vožnji za hibrida - veliko avtoceste s tempomatom na 135 realnih, je bila skozi vsa ta leta poraba reci piši 5.7. zdaj imam Corollo dve leti, ista vožnja, poraba cca. 5.3. ko je toliko govora, kako hibrid ni za cesto. moja draga ima CHR, ta močno varianto, je poraba nekje 6.2, ampak avto res leti. trkam, ampak za baterijo do zdaj nismo imeli problemov. in tudi dvomim, da jih menjajo med servisi, ker pač ... ne vem, če malo poznate hibride, veste, da do baterije priti ni enostavno. sem pa pravkar imel CHR na servisu, in glej ga zlomka, zanimiva postavka - filter zračnika baterije. se pravi so ga očistili, in tudi zamenjali. ;)

pa da grem nazaj na temo ... zakaj me je pritegnila Kuga - kar berem, gre za dokaj zanesljiv avto, ki seveda ima svoje probleme in težave, a so te takšne narave, da, kar je najpomembneje, na cesti ne bi smel ostati. menda so pač skopirali Toyotin hibridni sistem. in to se mi dopade. plug-in bi imel zgolj in samo zaradi tega, ker je to praktično navaden hibrid z ogromno baterijo. na "štekar" bi se redko polnil, morda 1x na teden ali dva tedna, ker bi ga lahko enostavno polnil na spustu v Vipavsko dolino, oz. med vožnjo po avtocesti. z zadnjo generacijo Priusa sem to dodobra stestiral in zadeva res lepo deluje. po AC voziš normalno, baterija se spotoma tudi polni, ko prideš v mesto pa opacupa samo še elektrika. ko sem tega istega Priusa po dobrem tednu takšne vožnje vrnil je imel porabo 2.7 po BC-ju. se pravi nekje 3-3.2 realne porabe. kar je meni fantastika. nafilal pa sem ga enkrat, tako, za test, vmes, ko sem imel delo v Postojnski jami.

še to - Kuga ima tudi možnost 4x4. in to ni nek elektromotorni 4x4 cigumigu. proper 4x4, s kardanom do zadnje osi ... ;) sicer, to sem izvedel šele danes, moram še raziskati, kako je z zanesljivostjo in koliko se pozna pri porabi ... ampak kot terenskemu človeku mi je ta opcija izredno všeč.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.760
268
83
43
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Fordov 2.5 motor je presenetljivo varcen. Lahko (ob prazni bateriji!) bolj kot dizel
Nimam izkusenj s kugo, sem pa ga ze nekajkrat peljal v transit custom.
Najdlje na Vis z 8 ljudmi v avtu.
Dokler je kaj v bateriji, zelo poskocen (tudi samo na EV) , ko je prazna je nepremičnina, sploh v klanec. Proti sv. Roku smo s polnim gasom cincali dobrih sto/h ce se prav spomnim.
Skoda ker ima samo enofazno polnjenje. Sicer bi ga tudi med kosilom lepo nafilal z 11kw.
kolikor razumem je to počasno (oz. počasnejše) filanje tudi bolj prizanesljivo do baterije ... če je to res, ne vem. vem pa, da mi to ni ključno ... :) Kitajca pa zaenkrat še ne bi ... ;)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.481
9.059
113
pri taščici
Custom ima 11kwh baterijo in tudi ce bi filal z 11kw je to faktor C (?) samo ena.
Baterije s C1 se filajo ze desetletje.
Danes se filajo ze s C5

tony

Guru
23. jul 2007
11.336
2.002
113
Vanja itak, da pretirava, to je vsakemu jasno, ki je kdaj kaj njegovega prebral.
Vsakemu, ki je videl kdaj baterijo od blizu ali pa, ki je videl kje v avtu je zmontirana je pa tudi jasno, da je ne menjaš brez vednosti med rednim servisom. Sploh pa ne celic. Ampak ja naskrivaj jih menjujejo, ker si tak na netu prebral in ker je mtl posnel video in ker je Vanja tak napisal.
Vedno jih majo vsaj 15 na legeru. Pol pa, ko naredijo test baterije in vidijo, da ni to to še na hitro zadaj celi avto vzamejo narazn in menjajo baterijo.
Na servis si bil naročen ob 13 uri, ko prideš 15.30 po avto te pa lepo zunaj čaka opran posesan, pa še z novo baterijo. To je to. V ozadju pa še svizec maha za lahko noč.
Pretiravaš ko... Vanja.:cheer: