A kdo vozi oz. ima izkusnje z novim Focusom (karavan) z avtomatskim menjalnikom? Kako se avto obnese.?
Imel kot nadomestno vozilo ca 10 dni. Avto vsečen, udoben. Zmotilo me je zastarelost infotaimenta, predvsem števcev in grafike. Nekaj trde plastike, morda malo preveč za moj okus. Menjalnik spodoben, edino včasih se mi je zdelo, da je imel preveč prestav pa ni vedel katero bi zadel. Nekih hudih pospeškov ni, je pa relativno varčen, moje povprečje je bilo 5,5 l. Pri mestni vožnji pa malo pod 6 l. Nad 140 je avto glasen, morda zaradi pnevmatik, lahko tudi zaradi slabe zvočne izolacije. Všeč mi je bil zvok pri zapiranu vrat. Zelo kompaktno se je slišalo. V tej opremi je imel tudi osnovne led žaromete, ki niso bog ve kaj, najhuje je to, da so bile dolge luči halogenske. Kasneje sem videl, da lahko doplačaš za boljše, polno LED tehniko. Imel je kamero, bi si pa želel tudi mrtve kote. Je pa to vse za došlačilo. Sedeži so bili ok, ni pa bilo nekega presežka. Bi doplačal za boljše. Prostora dovolj, prtljažnik ca 600 litrov. Serijsko ozvočenje je bilo zanič, je pa pozitivno da ima android auto, na kabel seveda. Nadomestni je imel 16 col balone. Avto je bil udoben, vendar se je poznalo na dinamični vožnji, da se malo bolj nagiba. Pri dizlu mi gre na živce adblue, saj je predpisana minimalna količina polnjenja, te pa opozori ca 500 km prej. Škoda, ker ni več na voljo močnejšega motorja in da bi ga vsaj malo osvežili med števci.