Malo sem si ogledal Etrelovo stran, pa nisem nad njihovo ponudbo nič kaj navdušen. To, kar sem uspel videti, in kar nudijo za javno polnilno infrastrukturo: enofazno polnjenje do 7,4 kW (na vtičnico) in trofazno polnjenje do 22 kW (na vtičnico), je preskromno za sedanje razmere.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi: Menda je tudi Etrel moral nadgraditi že obstoječe polnilne postaje s čipom, ki stane cca. 500 EUR, ki omogoča, da se Zoe polni na takih javnih polnilnih postajah.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Menda je tudi Etrel moral nadgraditi že obstoječe polnilne postaje s čipom, ki stane cca. 500 EUR, ki omogoča, da se Zoe polni na takih javnih polnilnih postajah.
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Malo sem si ogledal Etrelovo stran, pa nisem nad njihovo ponudbo nič kaj navdušen. To, kar sem uspel videti, in kar nudijo za javno polnilno infrastrukturo: enofazno polnjenje do 7,4 kW (na vtičnico) in trofazno polnjenje do 22 kW (na vtičnico), je preskromno za sedanje razmere.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi: Menda je tudi Etrel moral nadgraditi že obstoječe polnilne postaje s čipom, ki stane cca. 500 EUR, ki omogoča, da se Zoe polni na takih javnih polnilnih postajah.
http://polnjenjeev.etrel.si/grid/evcharging_we_our_solutions
Citat:
Uporabnik Etrel pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Menda je tudi Etrel moral nadgraditi že obstoječe polnilne postaje s čipom, ki stane cca. 500 EUR, ki omogoča, da se Zoe polni na takih javnih polnilnih postajah.
Pravzaprav je tako, da ima Renault povsem svoj ZE Ready standard, ki je glede na druge standarde zelo rigorozen. Med drugim zahteva za trifazno polnjenje vozila vgrajeno zaščito RCD tipa B - to je ena od dražjih komponent, ki mora biti na novo vgrajena v postaje, če želijo omogočiti polnjenje npr. Zoeja. Ostale potrebne spremembe je možno opraviti brez menjave komponent in je na koncu skupni strošek načeloma nižji od navedenega. Žal ZE Ready standard posledično vseeno podraži tako javne kot domače AC postaje.
Upam, da ga tudi ne bo.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Hmmm. Smo 5. marca, pa Ekosklad še ni objavil razpisa za subvencije za EV-je.
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Upam, da ga tudi ne bo.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Hmmm. Smo 5. marca, pa Ekosklad še ni objavil razpisa za subvencije za EV-je.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Korupcija?
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Korupcija?
Kaj res misliš, da se kakšen posel z državo sklene pošteno?