Mislim da je bolj pogosta opcija da se naredi ločen vodovod za splakovanje, ki je vezan na studenec. Vsaj sam poznam par ljudi, ki ima to. Sam sicer nisem šel v to opcijo.ok z vso resnostjo - koliko vas ima deževnico za splakovanje,... ?
da o tem kaj to potegne za sabo (rezervoar, črpalka, ločen vodovod po hiši...) sploh ne razmisljam?
pri nas lovimo deževnico v uno "1000l" kocko.. za vrt, travo, drevje - vrh glave.. da bi šel pa zarad tega delat dr-mr po hiši mi je pa mal tko...
ok z vso resnostjo - koliko vas ima deževnico za splakovanje,... ?
da o tem kaj to potegne za sabo (rezervoar, črpalka, ločen vodovod po hiši...) sploh ne razmisljam?
pri nas lovimo deževnico v uno "1000l" kocko.. za vrt, travo, drevje - vrh glave.. da bi šel pa zarad tega delat dr-mr po hiši mi je pa mal tko...
Kar nekaj. Investiciha je samo kakšno črpalko imaš par 100 do 500 €.ok z vso resnostjo - koliko vas ima deževnico za splakovanje,... ?
Recmo vrh vsaj pol metra oid zemljo , skodi pa ne več. Saj vodovodno omrežje je tudi zakopano ....ja kaj to pomeni 20 metrov pod zemljo ali 1 meter...pač relativno...
bolj te da je dost "pretočno", da zadeva ne zastaja...zdaj pa bodi pameten, bo tem vremenu. Pa zima je kar problem za deževnico ali pa potem ko vseče cvtni prah, da se greš pa neko specialno filtriranje je pa spet znanost zase.Bo 1 meter že kar dovolj, mogoče manj, če je dovolj za pitno vodo. Mogoče je pa tudi malo odvisno od lokacije.
Včasih so ljudje cote prali na najbližnjem grabnu. Danes zgleda da mora biti voda razkužena vseh mikrobov in mineralov fraj, da je dobra za džoging majčke prat.Nimam pa to napeljano v pralca, pomivalca in ne vem kam se vse so to ljudje tiscali.
Pili so čisto vodo in ne taprvo žlabudro ob cesti.Tudi pili so jo tam. Zakaj torej ne v pomivalca pa pipo?
Včasih so se ljudje tud umival "pr tanajboljšem" pred mašo ob nedeljah vsi v istem čebru. Čudn, da ne počnemo tega dons....Včasih so ljudje cote prali na najbližnjem grabnu. Danes zgleda da mora biti voda razkužena vseh mikrobov in mineralov fraj, da je dobra za džoging majčke prat.
Deževnica, voda iz štirne ali bližnji studenec za pomivalca glih ni, za pralni stroj je pa perfektna. Jaz imam še 10mikronski filter vmes tako, da sem ziher, da kakšna riba ne zaplava not. Če bi bila samo za wc še tega nebi dajal vmes.
Drugač sem se sam prvo to vprašal..naredil si si pošten zalogovnik za zbiranje deževnice, ne je pa trošiš za wc kotličke. Škoda.ja kaj to pomeni 20 metrov pod zemljo ali 1 meter...pač relativno...
ja, vem, sej mogoče še bom, ampak ni tistega preskoka v sivi celici, da rečemo bobu bob. in grem po pumpo za 500€Drugač sem se sam prvo to vprašal..naredil si si pošten zalogovnik za zbiranje deževnice, ne je pa trošiš za wc kotličke. Škoda.