Oprosti. Tole je kot da bi sedaj bil dva meseca na moru ,decembra bi pa jokal kako draga so drva.
A to se pa ne dogaja?Oprosti. Tole je kot da bi sedaj bil dva meseca na moru ,decembra bi pa jokal kako draga so drva.
Ne da so draga, ampak da nimas za drvaOprosti. Tole je kot da bi sedaj bil dva meseca na moru ,decembra bi pa jokal kako draga so drva.
A ni veliko lažje uskladiti cen?Sedaj k so se zakvačkali naj vzamejo dobičke prejšnjih let.
Mene ta verjetno moti. Ali bomo spet socializirali izgube, če bi bil dobiček bi pa “golobi” v žep pospravili?“Verjetno so določene količine že zakupljene s strani Gen oz. Gen-I,” so navedli v sistemskem operaterju prenosnega elektroenergetskega omrežja, kjer upajo, da bodo borze z električno energijo v času remonta Neka likvidne.
Pri državnih podjetjih gre čisti dobiček naravnost v proračun.Mene ta verjetno moti. Ali bomo spet socializirali izgube, če bi bil dobiček bi pa “golobi” v žep pospravili?
Pri državnih podjetjih gre čisti dobiček naravnost v proračun.
Koliko ima gen-i refistriranih tesel?
Šokantno: zaposleni v GEN-I je povprečno stal več kot minister
Letno poročilo podjetja GEN-I je pokazalo dramatično povišanje stroška za zaposlene. Lani je podjetje vodil zdajšnji premier Robert Golob. Če strošek za plače delimo s številom zaposlenih, preračun pokaže, da so nas zaposleni tam povprečno stali precej več, kot nas stanejo ministri Golobove...siol.net
Noben misterij. Če si finančno pismen imaš tukaj vse cifre.To je po tistem, ko si pijavke raztalajo vse nagarde in bonuse... Koliko dobička potem res ostane, pa je misterij...
Pač kvalitetno porabljen davkoplačevalski denar. To kar si ti pišeš so malenkosti. Sem bil včasih v tem in so milijoni dobesedno se ''zažagali'', da se budget ni zmanjšal.Potem ni cudno. Ce je napeljano tako, da se dobicek vedno zagoni, nikdar pa ne reinvestira ali hrani za varnostno rezervo, ne more biti drugace. Kaj bi bilo drugace za nas ce si to raztalajo genijevci ali pa drugi priskeldniki? V nobenem primeru pa ne more ostati.
Mater, svoj cajt sem bila MR, na koncu leta je faks na silo si izmisljeval, kaj rabi, zato da se denar porabi. Prenesti v drugo leto se ne da, da bi recimo par let sparal, pa res neko masino nabavil (tisto gre preko razpisov iz drugega fonda), ki je pac z enoletnim budgetom ne mores. pa si reces, ok, pol pa nic, pa ne bom nic letos nabavil vseeno, ker ne rabim, se s te šare samo drek dela. Ne može! Ce eno leto izkazes, da gre z nizjim budgetom, ti ga drugo leto zmanjsajo na toliko. In potem si zmisljujes malenkosti pod mejo razpisov in v smislu potrosnih materialov in BV opreme, da ponucaš. To jaz se danes ne razumem tega sistema. Denar je treba porabiti, ce ne ga vzamejo, sparati ne smeš!
To velja za vse proračunske porabnike, ne samo za fakultete. Tudi na ministrstvih koncem leta kar počez zapravljajo, da ne bi naslednje leto dobili manj. To je res ena huda sistemska anomalija, ki pa ne velja za podjetja v državni lasti, ker ta niso proračunski porabniki, če delajo pozitivno.Potem ni cudno. Ce je napeljano tako, da se dobicek vedno zagoni, nikdar pa ne reinvestira ali hrani za varnostno rezervo, ne more biti drugace. Kaj bi bilo drugace za nas ce si to raztalajo genijevci ali pa drugi priskeldniki? V nobenem primeru pa ne more ostati.
Mater, svoj cajt sem bila MR, na koncu leta je faks na silo si izmisljeval, kaj rabi, zato da se denar porabi. Prenesti v drugo leto se ne da, da bi recimo par let sparal, pa res neko masino nabavil (tisto gre preko razpisov iz drugega fonda), ki je pac z enoletnim budgetom ne mores. pa si reces, ok, pol pa nic, pa ne bom nic letos nabavil vseeno, ker ne rabim, se s te šare samo drek dela. Ne može! Ce eno leto izkazes, da gre z nizjim budgetom, ti ga drugo leto zmanjsajo na toliko. In potem si zmisljujes malenkosti pod mejo razpisov in v smislu potrosnih materialov in BV opreme, da ponucaš. To jaz se danes ne razumem tega sistema. Denar je treba porabiti, ce ne ga vzamejo, sparati ne smeš!