Sam sem zavit v kovter pa razmišljam kaj bi dal da bi šel lahko ven.... Sem dva dni pretiraval po Škofji Loki in Zidanem mostu sedaj pa "čajčki" in kovter....-14 mi kaze TČ... Ka bi dala, da bi se lahko nazaj v kovter zavila...
Vincent, ni mi jasna tvoja položnica za letriko.Da malo presekam debato ....
Naša položnica za december 2023 (gen.i) znaša 138 eur (vsa elektrika hiše+ogrevanje+SV). Do zdaj v najbolj mrzlih mesecih nismo prebijali 100 eur (to je bila nekje zgornja meja).
Pa december kot tak ni bil nekaj baš hladen....torej je strošek cca +50 % glede na prejšnja leta.
Bodite pozorni na stare hladilnike ki so res požeruhi el. energije...... Sam sem imel en hladilnik star 20 let, cca 100 litrov pa je porabil mesečno čez 100kw/h. Novi res veliku z zamrzovalnim delom imajo deklarirano porabo med 150 in 250kw/h....letno!! Pa razne klime pa še in še je tega...Vincent, ni mi jasna tvoja položnica za letriko.
Doma grejemo na drva. Peč etažna greje štirinajst radiatorjev, plus dva talna gretja v kopalnicah in boiler za vse. Dve familiji. .
Kuhamo na plinskem štedilniku. Na elektriko sta dva hladilnika in eden zamrzovalnik. Pomivalni, pralni sta po potrebi. Pečica občasno. Ajde, polnimo še električni avto na šuko.
Položnica (v celoti) za elektriko se giblje okrog sto Eur.
Ti se še greješ na elektriko, pa imaš položnico skoraj kot jaz.
Mogoče slabo razumem, ali ti ne prikazuješ celotne položnice za elektriko, tako da je videti manj?
Bom preveril osmnajst let stari Gorenjev hladilnik, (200 L), ki ima spodaj zamrzovalnik.Bodite pozorni na stare hladilnike ki so res požeruhi el. energije...... Sam sem imel en hladilnik star 20 let, cca 100 litrov pa je porabil mesečno čez 100kw/h. Novi res veliku z zamrzovalnim delom imajo deklarirano porabo med 150 in 250kw/h....letno!! Pa razne klime pa še in še je tega...