Imaš sorodno temo o TČjkah, kjer je debata precej živa. In po prebranem smo še vsi na toplem.Zdej krivijo krivulje in študirajo 15 minutne špice, ter računajo COP.
Sej, ko bo okoli nule bodo oživeli in jih bo spet polhen forum.
Podnev bo tc zmogla ker bo visja T, ponoc pa ne bo 1.CB.Bojo postali precej dragi čez ene dve leti. Sploh, če jih boš vključil več.
Saj noben nobenega v nič ne sili. Jaz pravim, da vsi ki imate danes kakršnokoli alternativo elektriki ste zmagovalci. Počasi ugotavljamo da ni elektrika vsemogočna. Sploh v ruralnem okolju, kjer je biomase na pretek je norost silit v elektriko.Pa 20 tavžnt za investicijo...pa bo crknilo...pa bo toča sesula---omrežnina bo specialiteta
Pa 19 stopinj je čist dost...
Dons so pa črpalkarji nadvse romantični.
Ukurijo kamine
Kot v Rimu ko se pokadi iz dimnika...
Sam enim grelce vklaplja in panično iščejo načine da jih ne bi, čeprav je to nekaj normalnega. Ogrevanje neizolirane hiše stane več ko pritisne mraz.Imaš sorodno temo o TČjkah, kjer je debata precej živa. In po prebranem smo še vsi na toplem.
Ja na 270m2 praktično neizolirano hiši, naj bodo veseli da imajo električne grelce, da pomagajo kompresorju. Saj zato so tam notri, da nekaj delajo. To je njihov namen. Bojo že stisnili teh nekaj dni. Nebo jih vrag vzel za nekaj kW.Sam enim grelce vklaplja in panično iščejo načine da jih ne bi, čeprav je to nekaj normalnega. Ogrevanje neizolirane hiše stane več ko pritisne mraz.
Ne ga srat nono, vsako hišo stane ogrevanje več, ko mraz pritisne...
Sam enim grelce vklaplja in panično iščejo načine da jih ne bi, čeprav je to nekaj normalnega. Ogrevanje neizolirane hiše stane več ko pritisne mraz.
Ja, sam pri neizolirani ogrevani s tč ne gre linearno s tvojo, ampak eksponentno. Zato TČ ne sodi v neizolirane hiše. Sam tebi je to izredno težko dopovedat.no, vsako hišo stane ogrevanje več, ko mraz pritisne...
Tako da se ne najdeš v tem za začetek.Nanasalo je na tole. Sploh zadnji stavek. Kako naj ga razumem, da bo prav?
Drugace pa sledim bistveno bolje kot marsikdo, ki tudi ne, vkup s sosednjo temo o TČ, na katero se nanaša... . Enega s TČ panika stane pretežno v zivcih, one, ki se naslajajo pa v evrih. Vodi lud zbunjenog...
Ja, sam pri neizolirani ogrevani s tč ne gre linearno s tvojo, ampak eksponentno. Zato TČ ne sodi v neizolirane hiše. Sam tebi je to izredno težko dopovedat.
No, z 12 cm izolacije in talnim gretjem bi šlo brez težav že s cenejšo zračno toplotno. Moj 5 kW LG brez težav in brez grelcev ogreva brunarico z razmeroma skromno (za današnje visoke standarde) izolacijo. Bi rekel, da ima moj LG še veliko rezerve in ga temperature okoli -10 °C niti malo ne upehajo.Zato pa za tako hišo ni TČ, žal. Že za našo z 12 cm izolacije bi blo na meji.
Ne bluzi....Njegova se obnasa tocno tako kot moja. Ker je bivalentno izbrana. Gre za princip in ne absolutne stevilke. Ko ne gre vec, prizge grelec. Moja krivulja ni premosorazmerna. In ne gre eksponentno. Premica se na bivalentni tocki lomi in gre se zmeraj premosorazmeno naprej, samo "k" je drug.