V bistvu je kontra. Ampak pustmo detajle. Bom uporabil nasvet po sistemu licence agrement...poskrolas dol in klikneš agree.... tko da Jabe, maš prav...Pojma nimas o cem govorim, a... Pol je pa ne bluzi.
V bistvu je kontra. Ampak pustmo detajle. Bom uporabil nasvet po sistemu licence agrement...poskrolas dol in klikneš agree.... tko da Jabe, maš prav...Pojma nimas o cem govorim, a... Pol je pa ne bluzi.
Ja, sam pri neizolirani ogrevani s tč ne gre linearno s tvojo, ampak eksponentno. Zato TČ ne sodi v neizolirane hiše. Sam tebi je to izredno težko dopovedat.
Ah, kakšen naivnež bo že padel na to foro. Nihanja so vedno bila in vedno bodo. Tudi pri elektriki. Kotlovnice ne predeluješ kar tako, ko se eden sprdne.Tem Šolincu pa dogaja
![]()
Vgradnja plinskih kotlov v novih stanovanjskih stavbah bo prepovedana. Ali je elektrika alternativa?
Zahteve Bruslja po razogljičenju in dejstvo, da so cene plina spremenljive, prav tako njegova dostopnost, so razlogi, da je v predlogu energetskega zakona predviden postopen prehod s plina za ogrevanje na druge energente, vsaj za individualne odjemalce.www.rtvslo.si
Šolincu trenutno močno dogaja Ogrevanje Tosame, kjer je njegova žena ena od direktoric...Tem Šolincu pa dogaja
![]()
Vgradnja plinskih kotlov v novih stanovanjskih stavbah bo prepovedana. Ali je elektrika alternativa?
Zahteve Bruslja po razogljičenju in dejstvo, da so cene plina spremenljive, prav tako njegova dostopnost, so razlogi, da je v predlogu energetskega zakona predviden postopen prehod s plina za ogrevanje na druge energente, vsaj za individualne odjemalce.www.rtvslo.si
Agreeo prosim, razloži razliko med mojo in njegovo, če imava obadva bivalentno izbrano TČ, ki na koncu vklopi grelce. In kje na celotni ogrevalni krivulji je karkoli eksponentnega.
A iz podrecja bodo pa se en 110kV daljnovod vlekli na Vir?Šolincu trenutno močno dogaja Ogrevanje Tosame, kjer je njegova žena ena od direktoric...
Nameravajo napraviti 240 vrtin za ogrevanj in hlajenje...
Za denar se že lahko domneva da ne bo od Tosame, pač pa Ekoskald & subvencije...
Kako to vem... No pri enem mojem znancu/kolegu so naročili projekt.... To kdo stoji za tem (Šolinc) sem mu pa jaz povedal...
Lej zaenkrat še ve vem toplotne ali električne moči, ki se projektira... Niti še ne temperaturnega režimaA iz podrecja bodo pa se en 110kV daljnovod vlekli na Vir?
Še dobro, da so poletja, ko ni ogrevanja.no, vsako hišo stane ogrevanje več, ko mraz pritisne...![]()
Po petih mailih ki sem jo poslal na Rekono podporo in so me vedno vprašali kako se prijavljam sem obupal.... Naredil sem deinstal/instal in stvar zopet deluje.A vam aplikacija Moj elektro deluje?
Pobudnica 'protestov' naj pove koliko sredstev so zbrali do zdaj v rezervnem skladu za energetsko sanacije stavbe v kateri živi (sem siguren da je nimajo (še) izolirane).V Velenju prvi energetski protesti.
![]()
V Velenju protest zaradi položnic: Absurdno je, da stradamo zaradi ogrevanja
V Velenju je popoldne potekal protest zaradi visokih cen položnic za električno energijo za mesec december. Predstavnica Ljudske iniciative Velenje Sara Bajec je v nagovoru dejala, da je absurdno, da meščani v letu 2024 stradajo na račun ogrevanja. Med drugim zahtevajo preklic položnic za lanski...n1info.si
V Velenju poteka protest zaradi visokih cen položnic za električno energijo za mesec december. Predstavnica Ljudske iniciative Velenje Sara Bajec je v nagovoru dejala, da je absurdno, da meščani v letu 2024 stradajo na račun ogrevanja. Med drugim zahtevajo preklic položnic za lanski december in začasno zaustavitev izdajanja novih položnic, dokler ne najdejo rešitve za znižanje cen toplotne energije.
Na Titovem trgu v Velenju so se popoldne na pobudo Ljudske iniciative zbrali protestniki, ki so znova opozarjali na vrtoglavo visoke položnice za električno energijo za mesec december.
Naj takoj napišem...Pobudnica 'protestov' naj pove koliko sredstev so zbrali do zdaj v rezervnem skladu za energetsko sanacije stavbe v kateri živi (sem siguren da je nimajo (še) izolirane).
Potem naj se pozanima koliko je cena MWh drugje in potem zganja proteste.
Ne pa da 'zahteva' nižjo ceno, ker je češ ta toplota odpadna toplota elektrarne in bo mogla biti zastonj...drži, da je ta toplota stranski produkt pridobivanja el. energije a to ne pomeni, da mora biti zastonj.