Podobno kot EV na baterijo. Čisto do tam kjer ni.To niso dejstva, to je, kot je videti, kriminal (in čisto nič eko)
Podobno kot EV na baterijo. Čisto do tam kjer ni.To niso dejstva, to je, kot je videti, kriminal (in čisto nič eko)
In bodo pušili napram Američanom in Kitajcem, skratka zeleni prehod bulšit je strel v koleno EU.EPA. Američani. Niso glih vzor ekologije, ne.
EU proizvajalci že zdaj načrtujejo, kako si bodo zagotovili, da baterije pridejo nazaj v reciklažo, ker jih skrbi, da čez 10 let ne bodo izpolnjevali regulatornih zahtev ...
In LI-Ion baterije se že zdaj reciklira. Brez težav. Zmelje in potem loči frakcije in materiale.
Kot je rekal fidesov sindikalist: malo še stisnite pa bo; z zelenim prehodom je istoIn bodo pušili napram Američanom in Kitajcem, skratka zeleni prehod bulšit je strel v koleno EU
reply na tvoja: "dejstva"To niso dejstva, to je, kot je videti, kriminal (in čisto nič eko)
On je krvi, da so bajte 200k€ plus? Če pa plačate vse kaj majstri rečejo. Samo, da imamte, naj stane kar hoče.reply na tvoja: "dejstva"
in če gremo še mal vrtat, na konc, nek u drobnem tisku, bo zgornja štorja kar lepo legalna in eko. Oboje. uradno.
tko kot tvoja električna jajca za 50 jurjev (za 2x te cene si pred 15 leti postavil bajto)
Zato pa vedno pravim, da je treba gledat pri pogonu well-to-wheel in to vključiti v LCA vozila.Podobno kot EV na baterijo. Čisto do tam kjer ni.
Sam darjana poglej.Zato pa vedno pravim, da je treba gledat pri pogonu well-to-wheel in to vključiti v LCA vozila.
Ampak tudi ko gledaš je EV čistejši (plus izpusti so lažje nadzirljivi, centralizirani in umaknjeni iz urbanih središč).
Dostikrat o tem predavam, in jasno povem, da nobeni avti niso čisti, na tudi sončna, hidro in podobne energije niso brez emisij in podobno.
+50 še ni, okoli +40 pa je realno, na koncu z DDV
jaz sem se zdaj tudi nehal zahebavat s tem, koliko je kWh elektrike, ker so podrli sistem, med NT in VT je 3,6c razlike pred prispevki in DDV, to je pri kapici, ne pri tržni, kjer ni več razlike. K sreči je elektrika še poceni, to je dejstvo. Meni se pri porabi 507kWh in pri očetu malo manj ot 1.400kWh ustavi nekje okoli 17c/kWh, kar ni drago, bodimo realni.
Da bomo realni bolj, kot tisti reveži po pameti iz Velenja, kateri za stanovanje 57m2 dajejo za toploto 240€ na mesec, 1MWh iz toplovoda pa 77€ z davkom. Pa brez zamere, če sem se za kakšen € zmotil, trapasto se mi je zdelo jamranje, pri tako poceni energiji. Glava.
A to ogrevanje s TČ preko dneva si od mene prekopiral....'Teli' iz velenja se bojo pač mogli prilagoditi na realnost, zgolj to. Blok itak noben izoliran, navadeogrevanja in odprtih oken pa še iz časov socializma. Bo boljše. Ene vzpodbode zgolj višji znesek položnice.
Elektrika: Glede na to, da je izenačena (skoraj) VT in MT se bojim da bo preko dneva še več porabe oz. posledično ponoči še manj.
Jaz bom svoje urnike prenastavil na delovanje preko dneva, ko so višje temperature...z moje strani bo nekaj 100 kWh mesečno šlo zdaj preko dneva (12 let so držalina rabi energije preko noči) .
A to ogrevanje s TČ preko dneva si od mene prekopiral....![]()
Sem te najprej narobe razumel , potem pa vidim da si mal sarkasticen, saj imajo oni toploto pol ceneje kot ti.+50 še ni, okoli +40 pa je realno, na koncu z DDV
jaz sem se zdaj tudi nehal zahebavat s tem, koliko je kWh elektrike, ker so podrli sistem, med NT in VT je 3,6c razlike pred prispevki in DDV, to je pri kapici, ne pri tržni, kjer ni več razlike. K sreči je elektrika še poceni, to je dejstvo. Meni se pri porabi 507kWh in pri očetu malo manj ot 1.400kWh ustavi nekje okoli 17c/kWh, kar ni drago, bodimo realni.
Da bomo realni bolj, kot tisti reveži po pameti iz Velenja, kateri za stanovanje 57m2 dajejo za toploto 240€ na mesec, 1MWh iz toplovoda pa 77€ z davkom. Pa brez zamere, če sem se za kakšen € zmotil, trapasto se mi je zdelo jamranje, pri tako poceni energiji. Glava.