Energetska preskrba gospodinjstev

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zakon za nazaj bolj težko velja in uporabno dovoljenje mal težko odvzameš. Tako da seveda ne bo šlo s prepovedjo kurjenja drv v obstoječih sistemih, tud za nove sisteme bo šlo bolj težko čez, ker bodo pihnil na referendumu. Mi pa ni čist jasno zakaj naj bi taco dvigoval.
Kupiš klimo, jo prijaviš za primerni sistem ogrevanja, zadaj imaš pa lahko, kar ti srce poželi. Pri novih pasivnih bajtah, ki jih bodo sedaj zahtevali, pa menda tako lahko bajto segreješ s svečo. :p

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.025
9.556
113
Darjanovo domačo nalogo si naredu? Sej razumem da si ti na strani tistih ki služite s to zablodo, sam kot že rečeno, kle si med prjatli, ne rabiš prodajat. A svinjarije ki jo pustijo za sabo baterije se pa ne boš dotaknil? Je risbica levo dva dimnika in desno veliko dimnikov prelepa? Da jedrskih odpadkov in potencialnih Fukušim niti ne omenjam....

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: roCkY in Samo Svoj

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
OK, kmečko vprašanje...
Oče bi rad menjal štedilnik s steklokeramično na 2 plin, 2 steklo (pač ena kombinirana Elektrolux plata mu je všeč, pečico še izbira)
Lahko to sploh naredi, glede na zakon?

Ja, ima v kopalnici plinski bojler in bi mu mojster pač potegnil bakrene nadometne cevi do kuhinje, ki je 10m stran...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
A se hecas?
Naslednje leto sprejmejo zakon, kjer doma ne bos smel vec imeti kuhinje.
Ana ze lobira pri Golobu.
Bos lahko samo se v gostilni jedel. Sprva rea da.lahko tudi v menzah, ampak s casoma bo dovoljeno samo pri Michelinkah.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.764
2.828
113
OK, kmečko vprašanje...
Oče bi rad menjal štedilnik s steklokeramično na 2 plin, 2 steklo (pač ena kombinirana Elektrolux plata mu je všeč, pečico še izbira)
Lahko to sploh naredi, glede na zakon?

Ja, ima v kopalnici plinski bojler in bi mu mojster pač potegnil bakrene nadometne cevi do kuhinje, ki je 10m stran...
Kako vezo ima kombiniran štedilnik z ogrevanjem?

Čimprej naj kupi ker 30.02. začne veljat nov zakon kot ti je napisal Hanzi .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Povej mu da se zakon dotika ogrevanja stavbe. Res da se s štedilnikom lahko tudi ogrevas , ampak njegova primarna funkcija ninogrevanje stavbe ampak kuhanje.
Al je LGBT ali komu podobnemu tudi tukaj uspelo spremeniti namen stedilnika?
Ce ze fantazira o kombinaranem stedioniku, ga nahecaj za plin - indukcija. Kdo se danes se z SK heca. Sploh ce imas zraven plin kjer lahko resis problem posode ki ne prime na indukcijo.
Da ne bos naletel na tako electrolux kombinacijo kot sem jaz sam pred 10 leti. Sicer sem uvelajvail jankoncu stvarno napako, ampak nekega letanja in zivciranjanje pa bilo.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Povej mu da se zakon dotika ogrevanja stavbe. Res da se s štedilnikom lahko tudi ogrevas , ampak njegova primarna funkcija ninogrevanje stavbe ampak kuhanje.
Ah, če bi poznal mojega očeta... ON ima vedno prav... Seveda se zadnjih 10 let krepko moti v vsem, ampak, niti jaz niti brat ga ne moreva... Poslal sem ga v Merkur, ki si ga je izbral, pa da vidimo... Prodajalcem bolj zaupa kot nama z bratom... Hura!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Ah, če bi poznal mojega očeta... ON ima vedno prav... Seveda se zadnjih 10 let krepko moti v vsem, ampak, niti jaz niti brat ga ne moreva... Poslal sem ga v Merkur, ki si ga je izbral, pa da vidimo... Prodajalcem bolj zaupa kot nama z bratom... Hura!
O poznam enega takega oceta. Da nimava slucajno istega. Stara sta oba enaka. Samo moj na sreco ne hodi vec po Merkurjih sam.
Drugace pa je bila "Herta" najboljsa zdravnica dokler je imel stacionarni telefon.
Zadnjic je kupil tablete za pomivalca, da bo wc scistil. Pregovarjanje pred blagajno ni pomagalo, pomivalca ni imel nikdar. Se cunj v pralni stroj ne zna dat prat. Pa je ze 50 let pri hiši. Kaj sele da bi vedel kaj poceti s tistimi tabletami

• Haha
Reactions: kajpace

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
O poznam enega takega oceta. Da nimava slucajno istega. Stara sta oba enaka. Samo moj na sreco ne hodi vec po Merkurjih sam.
Drugace pa je bila "Herta" najboljsa zdravnica dokler je imel stacionarni telefon.
Zadnjic je kupil tablete za pomivalca, da bo wc scistil. Pregovarjanje pred blagajno ni pomagalo, pomivalca ni imel nikdar. Se cunj v pralni stroj ne zna dat prat. Pa je ze 50 let pri hiši. Kaj sele da bi vedel kaj poceti s tistimi tabletami
Hej, nikoli se ne ve... :cool:
Tablete za pralni stroj za čiščenje WCja pa je bilo tu...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Ne uvažamo Poljske eletrike. Večinoma kar avstrijsko

Ce ze fantazira o kombinaranem stedioniku, ga nahecaj za plin - indukcija. Kdo se danes se z SK heca. Sploh ce imas zraven plin kjer lahko resis problem posode ki ne prime na indukcijo.
Da ne bos naletel na tako electrolux kombinacijo kot sem jaz sam pred 10 leti. Sicer sem uvelajvail jankoncu stvarno napako, ampak nekega letanja in zivciranjanje pa bilo.
Hanzi

Ne spremljaš Aktualnih dogodkov...

Iz WOKE USA odkoder prihaja večina novodobnih neumnosti so že poizkušali prepovedati kuhati na plin v restavracijah... Zdaj si pa zamisli, da imaš par gorilnikov po 10kW+ v kuhinji in jih moraš nadomesti z elektro grelcem...