Bedarija.Zdej pa povleči še statistiko, koliko surovin, dela, elektrike, dizelskih agregatov in onesnaževanja narediš, da proizvedeš dovolj bencine za recimo 200.000 km, katere prevozi avto na bencin. Recimo da bo vsaka Teslina baterija zdržala 200.000 Km.
48€ na leto, 4€ na mesec ali 16€ na sezono(4 mesece).imaš 870m2 veliko hišo?
Drugače je pa to preračunano, če bi štrom plačevala. dejansko sva pa plačala cca 480€ manj v teh 10 letih. in strošek ostaja fiksiran na 1780€... do nadaljnega.
enako...In še vedno se najde kdo, ki te bedarije naprej prodaja. Uživaj ...
Kurjenja na drva ne bo nihče prepovedal, uporaba biomase se celo spodbuja. V zakonu je predvidena omejitev kurišč na trda goriva v novogradnjah v strjenih naseljih, če bo občina presodila, da je proizvajanje dima tam škodljiva za zdravje. Taka je uradna razlaga ministrstva.eno vprašanje za Kalba&Co...
recimo, da se prepove kurjenje na drva. Je prav, da je to velja od sprejetja zakona dalje ali morajo tudi tisti, ki imajo peči na drva od prej, vse ven vreči? Zanima me, če se stališče kaj spreminja, kadar je človek na drugi strani enačbe...
A to te ukinitev netmeteringa matra al kaj? Ker me res zanima kako stališče naj bi jaz imel. Sicer pa so že prepovedal vgradnjo klasičnih peči, pa zalogovnik je tud predpisan, pa šiba klasičnih peči še veliko po naši lepi. Tko da če bi se zgodil ta veleum, pol verjetno za vse enako, vsi ven zabrisat grda drva in se gret na štrom....to bo dan, k ga ti in jaz ne bova videla. Mater ti je pa tvoj naredu travm z drvmi.eno vprašanje za Kalba&Co...
recimo, da se prepove kurjenje na drva. Je prav, da je to velja od sprejetja zakona dalje ali morajo tudi tisti, ki imajo peči na drva od prej, vse ven vreči? Zanima me, če se stališče kaj spreminja, kadar je človek na drugi strani enačbe...
Zakon za nazaj bolj težko velja in uporabno dovoljenje mal težko odvzameš.
Kaj je bilo z mano?kako lepo... ker ni skrbi...
kaj pa: po PURESu morajo biti vse novogradnje najmanj 2,5L. To smo že dočakali.. Če ne, ni uporabnega dovoljenja, posledično ni poštne številke, ni dokumentov. Ali smo za to, da se to uveljavlja od lani dalje, ko je bilo to sprejeto ali je treba v to prisiliti tudi stavbe od prej ali pa jim odvzeti vse pravice pridobljene s tem in bajto narediti praktično neizpravno in neprimerno za bivanje? dvigujemo roko za kaj točno tu? Jaz sem sicer svojo že, v eni podobni debati s sadom, ampak če si kolikor toliko načelen, se spet ne bova strinjala.
Netmetering meni ne gre na organ, mal švoh zastopiš ti tole.Bravo... Se strinjam. In to naj velja za vse. Tudi ko ti letni netemtering gre na organ, npr.
To zadnje je samo v tvoji glavi.Ja, to pa skos opozarjam, da zna biti problem. Izberite si ponudnika, za katerega je verjetno, da ne gre v stečaj... Sicer obljubljajo, da nima veze, ampak ziher je ziher. Rok trajanja je "za čas delovanja SE".
In to je, lahko nehas kar naprej kacincka zganjat, kako nas bodo komplet vse dol ruknili oziroma bi mogli.