Meni ni glih jasen ta nov kalkulator, vem pa da lani nisem plačal samo toliko za elektriko ampak 2x več:
Tu ni nič nerazumljivega, v EU se na tem resno dela in zanimanja med lastniki EV je kar precej.To je možno edino na kitajskem, pri nas bi lastniki EV že jokali, da ne bodo svojih baterij dajali v skupno uporabo, ker se jim bo s tem avtonomija baterij prehitro zmanjšala.
Za Evropo šele nerazumljiva ideja, za Kitajce že realnost
Tehnologija obojestranskega polnjenja med avtomobilom in omrežjem je v Evropi večini še neznana tehnična rešitev, na Kitajskem pa bo že prihodnje leto dobila zakonsko podlago in sprejete tehnične smernice.siol.net
Sem naredil simulacijo glede na objavljene cene Geni (VT 0.1629 // MT 0,1449 // ET 0,15390 brez DDV ), ob enaki porabi 1.000 EUR več.... :OPoraba pada, cena narašča. Od letos naprej bo verjetno 1.000eur+/letno pri enaki porabi.
2022 feb., mar,. apr., je bil cca. polovični znesek na položnici tako, da bi brez ukrepov države končni letni znesek znašal nekje 660eur.
Poglej priponko 78473
Pa kaj, boš pa v sobi (na črno seveda) gnal agregat... dokler lahko.To se danes ne rabi več.
Vsi bomo greli na elektriko, če bo pa to vrglo ven, bo pa ptič organiziral vsedržavno akcijo posebnih reševalnih enot, ki bodo okrog letale z baterijskimi hranilniki in ti bodo ogrele hišo. Seveda bodo morale biti akreditirane pri ptiču, račun ti bodo pa direkt na banki odtegnili. Če ne bo cincina, se bo pa hipoteka vpisala. Je... ga, če si ne moreš privoščit 134 EUR na dan za to, da ti segrejejo hišo, potem si pač ne moreš privoščiti hiše. Saj vemo, v prihodnosti se bo treba nekaterim stvarem odpovedati.
Jaz imam raufnk tudi v novejšem bloku...V stari Jugi je privzeto v blokih moral biti dimnik zaradi NNP (ničnasnesmepresenetiti). Nekakšna varovalka mora biti, zaradi morebitnih elementarnih nesreč.
Ne ne bo, predlog je samo za NOVOGRADNJE.To bo prepovedano sedaj.