Odvisno seveda od tega, kako močne porabnike imaš in kako močan je razsmernik, pa kapacitte baterije (če ne bi bilo sonca).ne vem, če bo ravno držalo...
No, če denar ni ovira
Koliko vložka za samo tako malo zaslužka na mesec. Toliko ali več bi od odjemalca izmolzli tudi s kakim preprostejšim "ukrepom".Mi smo na cca 10€/mesec v povprecju več, kot dosedaj. Ni da bi se sekirala ali spreminjala karkoli. Je pa res več...
Koliko kWh za celo leto?Ja, pri izračunih OVE+SPTE vključen.
Več zaradi cene ali penalov - kako je z njimi?Mi smo na cca 10€/mesec v povprecju več, kot dosedaj. Ni da bi se sekirala ali spreminjala karkoli. Je pa res več...
porabnikov 865.857 x10€/mesecKoliko vložka za samo tako malo zaslužka na mesec. Toliko ali več bi od odjemalca izmolzli tudi s kakim preprostejšim "ukrepom".
Bom zvecer vrgel v excel (po spominu imam letno cca 6 MWh).Koliko kWh za celo leto?
Najprej preklopi graf na moc. In nato dalje. Gledas samo kar vleces iz omrezja.ok in kako izračunam najbolj ugodne bloke zase? nimam pojma.
na obvestilu imam:
- časovni blok 1: 5,3 kW
- časovni blok 2: 5,5 kW
- časovni blok 3: 5,5 kW
- časovni blok 4: 5,5 kW
SE + TČ + vse na elektriko (edin avti so dizl)
mojelektro 15 min graf. Kaj so rdeči (poraba?) in kaj modri (proizvodnja?) stolpci?
Poglej priponko 78138
aha - ma smisel.. sledil sem unim "plesko navodilom"Najprej preklopi graf na moc. In nato dalje. Gledas samo kar vleces iz omrezja.
bloke pa lahko zbiram neodvisno - al so kaj med sabo povezani? K pri “plesko” obrazcu mislm da so 2-5 med seboj “povezani”?