Energetska preskrba gospodinjstev

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
na baterije za SE se spoznam, kolikor jih nucam. ampak razponi so ubitačni. izobrazite me, kaj je s to narobe:

česa nima in kaj manjka, da bi rekli, tele raje ne bi...
Tej manjka on-grid enofazni ali pa trifazni inverter, dobiš tudi na tej isti strani. Glede na to, če prav razumem, SE že imaš, potem ti ta bat hranilnik mogoče ni najboljša izbira oz. lahko tudi je, poglej če ga lahko priklopiš na obstoječi inverter. Nekateri nimajo unverzalnega priklopa ker imajo polnilni krnilnik bolj pameten, kot bi bilo smiselno in potem lahko priklopiš nanj samo baterije istega proizvajalca kot je inverter.

Za ostale, ki pa bi se radi šli samo rezanje špic, je pa tole v bistvu trifazni 10kW UPS z 20kWh baterijo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
pa pazite, to je sam ena firma, pol bomo še videli vse ostale energetske firme in elektro distributerje, pa borzen in ostala šara. Vsi milijone in podobno. Raja pa prst ali dva v rit.

verjetno so letos ogoljufali povprečno familijo za 300 do 500€ na leto.

Ulica?. verjetno ni časa.

Ni šanse, cepci se pripravljajo na desno vlado, nimajo zdaj časa.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Seveda bi, saj bi čez dan spravil noter vsaj 40kWh s sončnico. :)
Po besedah strokovnjaka doktorja Goloba.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.924
113
Medtem pa se prodajalci elektrike valjajo v denarju.

Dobiček naj bi znašal več sto milijonov evrov. Lani jim je pod črto ostalo 24 milijonov evrov, pred tem pa je skupina Gen ustvarjala do okoli 100 milijonov evrov čistega dobička letno. Upravljavec krške nuklearke ima z obema družbenicama sklenjeni pogodbi, po katerih elektrike ne prodaja po tržnih cenah, ampak po 35 evrov za megavatno uro (MWh). Lastnici pa sta to elektriko dolžni vzeti.
V krizi vsak maksimalno varčuje in ne zapravlja. Potem pa nekaj drobiža ostane.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Ce bi obstajala 20kw kogeneracija na sekance za ceno okoli jurja/kw bi jo najbrz ze marsikdo imel. S tem imas potem lepe moznosti da v kombinaciji s SE gres off grid

• Všeč mi je
Reactions: jonny77