Energetska preskrba gospodinjstev

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Po mojem mnenju brez letnega netmetering samo SE nima več ekonomskega smisla. Še z baterijo in trenutno subvencijo ne.
Ko se bo skristaliziralo s temi omrežninami in vsemi ostalimi podražitvami, se pa še enkrat naredi izračun.
Pa še takrat je za preračunat, če nima morda večjega ekonomskega smisla samo baterijo zmontirat in potem žeti razliko med bloki in tarifami.

• Všeč mi je
Reactions: roCkY in Rekreacija

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.260
743
113
Po mojem mnenju brez letnega netmetering samo SE nima več ekonomskega smisla. Še z baterijo in trenutno subvencijo ne.
Ko se bo skristaliziralo s temi omrežninami in vsemi ostalimi podražitvami, se pa še enkrat naredi izračun.
Pa še takrat je za preračunat, če nima morda večjega ekonomskega smisla samo baterijo zmontirat in potem žeti razliko med bloki in tarifami.
Res, res zelo dober odgovor! Hvala.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Ok, ti si se po tvoje boljš znašla od mene. Prav, verjetno o tem ni dvoma. Kaj ma pa to z bedarijami, ki jih skupaj s parimi mandeljci treseš okol elektroenergetskega omrežja, veš pa samo ti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Naprimer kje je tista spodnja meja da je še smisel da imaš SE na strehi? Z netmeteringom ali pa brez.

Ni meje, so samo omejitve v glavi. Danes mi človek obupano razlaga da ni dobil soglasja za SE in da kako bi bil vesel če bi lahko vsaj en panel dal na streho. Saj pravim, fuk*jeno. Od velikega ponosa, občutka večvrednosti, do tako hude žalosti in to samo zaradi ene jebe*ne elektrarne. Pa razumi ti vse skupaj če si sposoben...

• Haha
Reactions: Mr_Wolf in sad

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.260
743
113
Ni meje, so samo omejitve v glavi. Danes mi človek obupano razlaga da ni dobil soglasja za SE in da kako bi bil vesel če bi lahko vsaj en panel dal na streho. Saj pravim, fuk*jeno. Od velikega ponosa, občutka večvrednosti, do tako hude žalosti in to samo zaradi ene jebe*ne elektrarne. Pa razumi ti vse skupaj če si sposoben...
Pa zakaj mu nisi rekel da lahko zmontira celo štiri, pa ni treba na streho, lahko celo na balkon. Pa še nobenega papirja ne potrebuje.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Hanzi

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
brez dvoma. Najbolj žalostno pri vsem tem je pa, da jo na koncu pod črto obrne zajec bolje od profesionalnega bobnarja. Kaj če mi znanje in vedenje, ki me samo ovira in povzroča stiske, produktivnega in konstruktivnega je pa bolj malo. Kaj če zajec s takim stručkotom?
Pejt ti rajši migat, ti gre najbrž bolje, kot pa razumevanje štroma.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.260
743
113
Pejt ti rajši migat, ti gre najbrž bolje, kot pa razumevanje štroma.
Res mi ni jasno zakaj tako kar naenkrat napadate "Jabe"? Sam sem uradno oddelal 43 let kot električar pa še sedaj izvajam meritve el. instalacij in moram reči da me kot ženska res pozitivno preseneča okoli znanja elektrike pa še mnogo drugih stvari. Pa je ne poznam, niti vem od kod je, samo vsem v vednost. Moje mišljenje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Nisem energetski svetovalec tako da tukaj nisem jaz pravi naslov za nasvete. Pač butasto se mi je zdelo, to sem hotel rečt.
Preusmeri.ga na alter energetske svetovalce.
Ce dobis ekektrarno z normalnim zasluzkom monterja/prodajalca (ali ce jo celo sam sestavis) potem sem mnenja da se jo splača kupiti tudi ce ni netmeteringa oziroma oddaje v omrezje.
Ustrezno veliko baterijo in cimvec porabe v casu sonca in gasa.
Recimo cca 4kw elektrarna in cca 20kw baterija bi morala pokriti kar lep delez elektrike v privat hisi (brez ogrevanja s tc)

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Preusmeri.ga na alter energetske svetovalce.
Ce dobis ekektrarno z normalnim zasluzkom monterja/prodajalca (ali ce jo celo sam sestavis) potem sem mnenja da se jo splača kupiti tudi ce ni netmeteringa oziroma oddaje v omrezje.
Ustrezno veliko baterijo in cimvec porabe v casu sonca in gasa.
Recimo cca 4kw elektrarna in cca 20kw baterija bi morala pokriti kar lep delez elektrike v privat hisi (brez ogrevanja s tc)
:valjamse: Pa si pogledal ceno 20kW baterije?