Energetska preskrba gospodinjstev

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
No, se slišiva čez 10 let:zmaga:

Ponekod v tujini imajo že urno obračunavanje.

V štartu boš imel še nekaj izbire s "fiksnin paketom" cene energije, ter dinamičnim. Čez čas pa izbire ne bo več

Ne rečem da ne bo urnega kasiranja dok bo smiselna tarifa, isto kot npr. ti časovni bloki, vsesplošno strašenje, na koncu pa ko daš podatle v kalkulator ni to niti 100€ več na leto, prej verjetno 50€. Seveda, elektrika bo dražja, še vedno pa sem trdo prepričan da ne bo nikoli astronomsko draga. In vsi ti bloki in ostala sranja, to so vse predpriprave na kasiranje penalov ko boš polnil avto ali grel jacuzzi, kar je tudi prav. Sam poznam vsaj dva kolega ki sta šla na silo kupovat jacuzzi da bosta pokoristila elektrarno in to letijo grelci leto/zimo, kopa se bolj ali manj nihče. Normalno, šenkali pa ne bodo elektrike a ne? No vidiš, takšne domoljube bodo verjetno malo kaznovali, drugače pa na dolgi rok ne pričakujem neke drame kar se tiče cen. Če pa skoči cena kilowatne ure za polnjenje avta na 30 centov pa me ne boli.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Nehajte že kozlat po lastnikih SE. Kozlajte po tistih, ki so propagirali SE, dajali subvencije in na koncu soglasja ter pogoje za njihove postavitve. Bomo nehali že s tem?
Dej glavo iz riti, pa uporabi vsebino not, pa ti bo jasno da noben ne kozla po tebi. Nisem ti pa jaz kriv, če se ti bo zgodilo to, kar je bilo nekaterim jasno že prej. Si pač nasedel sajenju rožic in tud lanska kriza ti ni šla glih na roke. Če lanske krize ne bi blo, bi mogoče sončarji še en cajt sadil rožice.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
Kva sej pa zgodil od lanskega leta za sonckarje, da nisem opazila. Z izjemo seveda, da je ROI se par let manjši kot ob odlocitvi zanjo 3 mesece pred krizo.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.019
6.200
113
Dej glavo iz riti, pa uporabi vsebino not, pa ti bo jasno da noben ne kozla po tebi. Nisem ti pa jaz kriv, če se ti bo zgodilo to, kar je bilo nekaterim jasno že prej. Si pač nasedel sajenju rožic in tud lanska kriza ti ni šla glih na roke. Če lanske krize ne bi blo, bi mogoče sončarji še en cajt sadil rožice.
Kdo je pa tebe sploh kaj vprašal? Kaj mi je naredila lanska kriza? Je pa AutoFun lepo razložil in njegovo obrazložitev sprejmem. Sicer se pa ROI v mojo SE že počasi končuje. Iz tega lahko sklepaš, koliko sem nasedel sajenju rožic, kdaj sem investiral in kako je stanje na trgu bilo takrat. Seveda pa si ti heroj, vse si vedel, vse veš in si najbolj pameten, to pa že vsi vemo. Škoda le da nisi zaposlen nekje pri elektrodistributerjih, da bi jih naučil, da oskrba samo na SE ne bo nikoli vzdržna. Ker oni še dandanes tega ne vedo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Kdo je pa tebe sploh kaj vprašal? Kaj mi je naredila lanska kriza? Je pa AutoFun lepo razložil in njegovo obrazložitev sprejmem. Sicer se pa ROI v mojo SE že počasi končuje. Iz tega lahko sklepaš, koliko sem nasedel sajenju rožic, kdaj sem investiral in kako je stanje na trgu bilo takrat. Seveda pa si ti heroj, vse si vedel, vse veš in si najbolj pameten, to pa že vsi vemo. Škoda le da nisi zaposlen nekje pri elektrodistributerjih, da bi jih naučil, da oskrba samo na SE ne bo nikoli vzdržna. Ker oni še dandanes tega ne vedo.
Dej pamet uporabi....

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Pa dvomim da nek Porsche, BMW in Audi ravno gagajo eksplicitno zaradi Tesle. Verjamem da Tesla enemu VW odžira segment ala ID4, vse kar pa je višji razred od zgoraj naštetih znamk pa mi verjemi da večina ljudi ne bo zamenjala za Teslo 3 ali Y. Iz konja na osla se pač ne hodi če to res ni nujno. Sicer pa če bo vse po sreči in kot se stvari odvijajo, ta elektro manija ne bo večno trajala.
Za konkretno BMW vem, da jim je Tesla model 3 komplet sesul prodajo serije 3 v Ameriki. Enako Audiju A4.
Porsche je pa čisto drug segment.

• Všeč mi je

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Se bom se enkrat ponovil.
Ce ne bi ljudje zaradi SE montiral TC, bi veliko lepse spilala zadeva.
Tako pa imajo sedaj lep izgovor za cel kup stroskov, ki jih sicer ne bi imeli

• Všeč mi je

krko

Guru
5. sep 2010
2.766
1.455
113
Mirko je včeraj objavil link do podcasta z g. Gubino.

Če je slučajno kdo spregledal.....vredno poslušanja...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Pa dobro saj to je bilo neizbežno, logično da bo amerikanec kupil Teslo, domač produkt. Počakajmo da se ta generacija obrne.
Ej, ne vem kaj je logično in kaj ne.
Jaz sem te samo popravil, ko si trdil, da Tesla nima nič z upadom prodaje BMWja in Audija, temveč odžira le prodajo VW.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Pa dobro saj to je bilo neizbežno, logično da bo amerikanec kupil Teslo, domač produkt. Počakajmo da se ta generacija obrne.

Sicer pa Tesla 3/Y proti A4/BMW3 popolnoma neprimerjivo. Tesla je štrom, ostala dva če se ne motim max. kaj imata veze z štromom sta blaga hibrida? Ko bo Audi dal ven električno štirko in BMW trojko (morda jo je že), se bodo razmerja verjetno malo spremenila.

• Haha
Reactions: sajkek in Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Se bom se enkrat ponovil.
Ce ne bi ljudje zaradi SE montiral TC, bi veliko lepse spilala zadeva.
Tako pa imajo sedaj lep izgovor za cel kup stroskov, ki jih sicer ne bi imeli
SE gre z roko v roki s TČ, po možnosti v dobro izolirani hiši s hranilnikom viška, ki se ga recimo v avtu pokuri in seveda z zavedanjem lastnika, da ne rab viškov z grelci skurit in da nobenmu nič ne šenka konc leta. V zadnjih dveh letih je šlo pa za totalno norijo.