Če se komu da poslušat. Dr. Ferdinand Gubina lepo razloži v tem podcastu kako so/bodo zabluzili našo energetsko prihodnost.
V prvih stavkih pove to, česar povprečen sončnik na netmezmteringu ne zastopi.Če se komu da poslušat. Dr. Ferdinand Gubina lepo razloži v tem podcastu kako so/bodo zabluzili našo energetsko prihodnost.
Ah, lepo te prosim.V prvih stavkih pove to, česar povprečen sončnik na netmezmteringu ne zastopi.
Bistvo pr 12:20 ...V prvih stavkih pove to, česar povprečen sončnik na netmezmteringu ne zastopi.
In sončnik tudi še en lep čas ne bo razumel, ker ne bo hotel oz bo samo tisti del, ki njemu paše.V prvih stavkih pove to, česar povprečen sončnik na netmezmteringu ne zastopi.
Seveda gagajo, saj jim sesuva prodajo nemške trojice in to konkretno. Na svetovnem nivoju.
Sem zdaj opazil da je podražitev v realnosti manjša, ker v mesecih februar, marec in april 2022 ni bilo zaračunano omrežnine (cca 120€). torej realno cca 40% podražitev.Samo za zanimivost; letna primerjava stroškov za elektriko za leto 2022 in 2023 v mojem primeru:
2022: Poraba 9154 kWh, vsota računov z DDV 1050,92€ - cca 0,12€/kWh
2023: Poraba 8704 kWh*, vsota računov z DDV 1575,25€* - cca 0,18€/kWh
Podražitev na letni ravni cca. 50%
* porabo december 2023 sem predvideval.
Nehajte že kozlat po lastnikih SE. Kozlajte po tistih, ki so propagirali SE, dajali subvencije in na koncu soglasja ter pogoje za njihove postavitve. Bomo nehali že s tem?
Čakejte čez 5-10 let, ko se bo cena omrežnine spreminjala na minutni ravni glede na trenutno obremenitev omrežja, ter bo elektrika po tržni ceni
Tole zdej je samo blagi začetek
Saj ce nimas veliko "starih" skrinj in podobno je to cist"običajna" poraba..Mene pa preseneča, kako velike porabe imate... Ko govorim s prijatelji, koliko so porabili elektrike v celem letu... No, marsikdo sicer ne ve, pa je kljub temu šel v SE...
Pri nas 7 oseb, dvostanovanjska bajta, kurjava na ZP, brez el.avta. = dobrih 5.000 kW (od 4.800 - 5.400, ko nas je bilo 8). Pa nismo jamski ljudje, je precej tehnologije pri bajti, od indukcije, do sušilca, dodatne zamrzovalne skrinje, itd...
Pa se na tej točki še ne bom odločil za SE. Pa če mi peč crkne, bom krepko premilsil, da bi kar ZP pustil še naprej...
No, se slišiva čez 10 letNikoli. Če bo tako kot praviš, bo ulica poskrbela za to. Če pa ne bo, pa si je narod sam kriv. Moraš vedet da je tistih ki nimajo še vedno mnogo mnogo več od tega promila katerim je vseeno.