Litij je pri stiku z vodo izjemno vnetljiv. Zato takih požarov ne smemo gasiti z vodo.
Litij ni v elementarnem stanju v baterijah... Baterije se gasijo (tehnično gledano hladijo) z vodo. Ogromno vode.Litij je pri stiku z vodo izjemno vnetljiv. Zato takih požarov ne smemo gasiti z vodo.
Požara sploh ne moreš pogasiti, ker ne potrebuje kisika. Lahko samo hladiš z vodo da je manj škode pa da prej ugasne.A si ti ziher v tole tvojo trditev? Za gašenje požara kot je na prejšnjem videu, nimaš zadosti vode, ga boš samo vzpodbudil.
Teoretično je, ampak je veliko odvisno tudi od tehnologije. NMC so občutljive (Tesla Powerwall) in zato niso ravno primerne z v objekt, medtem ko litij železo ni vnetljivo (lahko pa seveda zgorijo v požaru, ki je nastal drugje) in je zlahka v objektu.Sem že nekajkrat napisal, da bi sam baterijski hranilnik elektrike samo v ločen prostor stran od zgradbe dal.
Verjetno samogradnja. Torej pri resnih baterijah ni možnosti samovžiga?
Tole je čista komedija. Boš šel iz službe domov ročno ugašat? Ko so tole predstavilki na eni konferenci energetikov, smos e samo spogledali in zadrževali smeh.
Jest mojo peč upravljam s telefonom, pa ti ene toplotne ne boš na daljavo ugasnil....Tole je čista komedija. Boš šel iz službe domov ročno ugašat? Ko so tole predstavilki na eni konferenci energetikov, smos e samo spogledali in zadrževali smeh.
In to ob obstoječih rešitvah, ki to delajo same.
Ampak zaenkrat ni sistema, da bi ti elektro ugašal toplotno črpalko, kot trdi sjtvJest mojo peč upravljam s telefonom, pa ti ene toplotne ne boš na daljavo ugasnil....
Moja toplotna ima v meniju opcijo "smart grid", ki je namenjen točno temu. Ampak vprašanje če bi pri nas to špilalo.Ampak zaenkrat ni sistema, da bi ti elektro ugašal toplotno črpalko, kot trdi sjtv
Seveda ni, pa še česa o čemer sanjajo tile prodajalci vsenaštrom ni in še en čas ne bo.Ampak zaenkrat ni sistema, da bi ti elektro ugašal toplotno črpalko, kot trdi sjtv