Energetska preskrba gospodinjstev

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Ce bos filal takrat ko bos ti hotel bos placal elektriko po evro, ce bos filal takrat ko bodo oni hoteli bos placal po 10c.
Pustimo sedaj netmetering
Ko bo vrag odnesu šalo, polnilnica ne bo delala, tko bo to. Pa v bajti ti bodo nastavl temperaturo 20 stopinj itd. Trajnostni eko fašizem je to. A si kej fuzbal in butaste reklame gledu? Zapiranje hladilnika in ugašanje luči enačijo z udobno temperaturo v prostoru. Švabi majo že ideje o omejitvi hitrosti na AC..... Covid norija ti je pa lepo pokazala, da se da...

• Wow
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Kar naj nastavijo temperaturo v hisi na 20. Bom termometer prestavil v hladilnik
Dokler bodo drva gnila v hosti in po vrtovih bom imel v hisi kolikor bom hotel.

• Haha
Reactions: ales85

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Zaenkrat sem blizje 25 kot 20.
Drv imam pa za desetletje napravljenih.
Pa ce bi hotel, si jih vsako leto pripravim se za eno desetletje.
Soseda podrla (z bagerjem)!velik topler kozolec ki ji gnije na eni strani ceste skupaj z vsem kmeckim orodjem pod njim. Na drugo stran ceste je poleti navozila hlodovino, dobila kmeta da jih ie razzagal in razklal in zdaj jih iz dezja in izpod snega vozi spotoma v hiso v kurisce..
Za.kupom drv se ji podira (najbrz)spomenisko zasciteno (vsaj lahko bi bila.glede na pogled) gospodarsko poslopje. V podrtem kozolcu in gospodarskem poslopju je drv za vsaj 5 let. Ona pa drva kupuje in jih skladisci na prostem ob cesti.
Samo en naj mi se rece da so drva draga.
Tole sem pa za pusta pozgal. Ostalo je slo pa drva. Nikogar niso zanimala.
Se par let nazaj pa smo tole se vse v butare podelal.

Priponke

• IMG_20230225_114305.jpg
    IMG_20230225_114305.jpg
    1,5 MB · Ogledi: 69

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Ne ti, ampak smart grid. Operater za tipkivnico ti bo omejil moč, pa boš šla zjutri lepo na bus, ker bo baterija prazna.

lahko omeji moč, seveda. avto zdrži več kot dva dni za tiste, ki niso ravno trgovski potniki. Večji problem bo za tiste, ki se pretirano ogrevajo na TČ, pa se ni splačalo bajte obleči.

Po drugi strani pa se znajo zgoditi izjeme - oni s SE. ker tudi dajejo, omejilo se bo samo parazite. letni netmetering bo pa še vedno... in pa seveda kmetje, ostali s "potrebami", ki se jih ne da zaobiti, ogroženi, ipd itn. to bo še smeha in joka...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Samo Svoj