Energetska preskrba gospodinjstev

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.663
2.737
113
Samo prekalkuliri vse wate iz vseh energentov pa si odgovori kako bo to vse šibal na štrom, sloh pozim ko celice po strehah dajejo nulo. Ne bo. Mal računi.
Đast for jor informejšen:
- januar cca 1/3 porabe (70 kWh) v minusu
- februar trenutno na + 50% od mesečne porabe

Je pa res, da nimam TČ.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.002
3.660
113

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.483
6.991
113
Samo prekalkuliri vse wate iz vseh energentov pa si odgovori kako bo to vse šibal na štrom, sloh pozim ko celice po strehah dajejo nulo. Ne bo. Mal računi.

Meni je to jasno, samo pravim, da se redukcije mogoce ne bodo delale tako in pri tistih, kot nekateri "svarite". Kot receno, to bo se smeha in joka.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Kako pa potem veš da Atmos ne bi delal bolje kot KWB?
Lahko da kakšen dela "bolje"(zdej kaj sploh pomeni zate bolje), ma če gledaš neko povprečje, je pri dražjih kotlih manj težav.

Sicer če malo pogledam po temah na "pod svojo streho", so večinoma pritožbe pri cenejših kotlih(oh, kako nenavadno). Problemi z regulacijo, ne najboljša izvedba peči, premalo/slabi turbolatorji, menjave šamota in rešetk že po nekaj letih itd.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Sej je dost da sam odpreš Atmosa in Classicfire. Na prvi otip je razlika, tko da če mojstra zanima si gre komot pogledat.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.483
6.991
113
Men kake divje redukcije za mojo porabo niti ne bodo delal.

Zna biti, da tebi jo bodo, meni pa kot proizvajalcu npr ne... Ker gre v obe v smeri... Lahko bodo lastniki TČ izvzeti, da ne bodo na hladnem, ker to ni humano. Razen tistim, ki imajo v iber sofisticirane smart grid masine pa tebi, ker niste ogrozeni, vam bodo pa nizali moc, npr... Avto bo pa zdrzal od ene redukcije do druge. Možnosti je nebroj, to ti hočem povedati, ne samo take, ki so tebi vsec, pa samo druge tepejo.

Se tole naj eden raztolmaci glede direkt ogrevanja na grelec: Sporočilo v temi 'sončna elektrarna' https://www.alter.si/tema/soncna-elektrarna.2671262/post-3372572

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Saj ce bi v Ljubljani veliko ljudi zacel pozigat v kaminih ves odpad bi tudi kaj takega sprejel.
Ze na podezelju je vcasih tak zrak zvecer, da bi....in to zaradi enega ali parih kurjacev ki neustrezno kurijo.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Sredi Londona imajo sežigalnico smeti-gospodinjskih odpadkov. Veliko ljudi hodi mimo nje in sploh ne ve da obstaja....
Nekaj je tehnologija...drugo pa je balkanski seljaćinizem...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
A zdej praviš, da so britanci v mestih cigoti, ko kurijo vso nesnago, v Lj so pa perle, ko imajo kamin za okras.
Britancev ne poznam, ljubljancani so lenobe da bi kurili z drvmi in je daljinsko (in drugacno) ogrevanje se dovolj poceni da se jim tega ne splaca.
Da dobis nekaj takih v vsaki ulici, pa verjemi da bi komu film pocil.

Priponke

• IMG_20200116_162922~3.jpg
    IMG_20200116_162922~3.jpg
    120,3 KB · Ogledi: 91

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Zna biti, da tebi jo bodo, meni pa kot proizvajalcu npr ne... Ker gre v obe v smeri... Lahko bodo lastniki TČ izvzeti, da ne bodo na hladnem, ker to ni humano. Razen tistim, ki imajo v iber sofisticirane smart grid masine pa tebi, ker niste ogrozeni, vam bodo pa nizali moc, npr... Avto bo pa zdrzal od ene redukcije do druge. Možnosti je nebroj, to ti hočem povedati, ne samo take, ki so tebi vsec, pa samo druge tepejo.

Se tole naj eden raztolmaci glede direkt ogrevanja na grelec: Sporočilo v temi 'sončna elektrarna' https://www.alter.si/tema/soncna-elektrarna.2671262/post-3372572
Ja kaj si pa ti zdej napletla? Obogpomegej.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
V bistvu noben ne ve kakšen scenarij bo. Dejstvo pa je, da tako kot je zastavljeno fizično ne bo šlo, ker z današnjo tehnologijo enostavno ni dovolj kapacitet tako proizvodnih kot distribucijskih, da bi vsi šli na štrom kot edini energent tudi če imamo vsi 20 centi fasade in imamo strehe iz fotovoltajke. To je fizikalno dejstvo, pa lahko ti kažeš zobe užaljene levinje kolikor hočeš.
Kaj bo pa v smislu novih tehnologij prinesla prihodnost pa ne ve nihče.
Ker zaenkrat temelji trajnostni bulšit v Nemčiji na poceni ruskem plinu in poljskih termoelektrarnah na premog.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zadnjič sem poslušal intervju s profesorjem energetike. Pravi, da kompletno evropsko omrežje ne prenese več kot 20% obnovljivih virov, ker bo drugače vse razpadlo. In da je bolje, da o tem pri nas veliko govorimo, naredimo pa bolj malo. :D