Električno kolo

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Da se razumemo, nisem 20 let star mulc, ki bo divjal okoli na polno. Gas ročka izgleda kot ročka za prestavo in ni kot gas na motorju, zato nihče niti ne ve zakaj se uporablja in kot sem rekel, se bo to zelo malo uporabljalo, mi je bolj kot "zanimivost". Elektrika bo nama z mojo samo v pomoč pri premagovanju daljših razdalj in za v klanec, ne bo to neko dirkanje. Dvomim, da se bom kdaj peljal na polno, ok, mogoče 1x na začetku, da zadevo sprobam... ;)

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Car
A to si sam kupil in zmontiral, ali si pri kaksni firmi kupil in so ti oni zmontirali?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Da se razumemo, nisem 20 let star mulc, ki bo divjal okoli na polno. Gas ročka izgleda kot ročka za prestavo in ni kot gas na motorju, zato nihče niti ne ve zakaj se uporablja in kot sem rekel, se bo to zelo malo uporabljalo, mi je bolj kot "zanimivost". Elektrika bo nama z mojo samo v pomoč pri premagovanju daljših razdalj in za v klanec, ne bo to neko dirkanje. Dvomim, da se bom kdaj peljal na polno, ok, mogoče 1x na začetku, da zadevo sprobam... ;)

vsak ATV ima tako ročko, plavi točno vejo, zakaj se gre ;)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Verjamem!
Ampak je zelo majhna verjetnost, da se bo ob normalni uporabi spustil vame. Ne rečem, da bi divjal okoli... Vas mal foušije daje,ane? Priznajte! :cool:
Haha, to bo ja :)

Zame je e-kolo dobesedno podpiranje lenobe, za vsakega normalno opravilnega.

Podpiram pa to pri starejših in tistih, ki drugače ne morejo ;) Ampak še tam samo kot pomoč, za vse ostalo maš motorje :)

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in mosseero

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.939
2.641
113
Zakaj si pa potem vzel najmočnejši motor če boš rabil samo kot pomagalo za v hrib?
Kot so ti že ostali razložili ostale komponente in okvir tvojega kolesa niso konstruirane za (tak) motor. Kolega dal identični motor na malo bolše kolo kot je ta tvoj. Mu trga ketno, lomi zobnike, menjalnik, zadaj je vilice skrivilo. A si vsaj stikala na zavore dal, da izklopi motor ko bremzaš, ker brez tega je menda zadeva sam za ubit se.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Zakaj si pa potem vzel najmočnejši motor če boš rabil samo kot pomagalo za v hrib?
Kot so ti že ostali razložili ostale komponente in okvir tvojega kolesa niso konstruirane za (tak) motor. Kolega dal identični motor na malo bolše kolo kot je ta tvoj. Mu trga ketno, lomi zobnike, menjalnik, zadaj je vilice skrivilo. A si vsaj stikala na zavore dal, da izklopi motor ko bremzaš, ker brez tega je menda zadeva sam za ubit se.
Vzel sem ga, ker je samo 100€ razlike. Mogoče bom kdaj rabil za kakšno večjo razdaljo, nikoli se ne ve... Kolega mora biti divjak, da mu je vse to naredilo. Da ni to rekla kazala varianta?Zadnji stavek je pa pravi biser, "Menda" je za ubit, če nimaš nekega stikala??? Ti sploh poznaš delovanje električnega kolesa? Motor po tvoje dela tudi med bremzanjem? Svaka čast, majstore!

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Ja, dragi poštar, ob neupoštevanju tega, da se motor vklopi ko zavrtiš pedala, se zgodi ravno to, da ti bo med zaviranjem pred ovinkom kolo pospešilo. Zakaj bi med zaviranjem pri vožnji navzdol obrnil pedala in zagnal motor, ti je pa več kot očitno, popolnoma jasno, saj imaš " ekolo" že 29 ur in obvladaš delovanje

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, dragi poštar, ob neupoštevanju tega, da se motor vklopi ko zavrtiš pedala, se zgodi ravno to, da ti bo med zaviranjem pred ovinkom kolo pospešilo. Zakaj bi med zaviranjem pri vožnji navzdol obrnil pedala in zagnal motor, ti je pa več kot očitno, popolnoma jasno, saj imaš " ekolo" že 29 ur in obvladaš delovanje
Nimam 29 ur, imam pa 2 uri, dragi šlosar. :p Ne vem, zakaj bi po hribu navzdol med zaviranjem obrnil pedala in zagnal motor? To mi pa ni jasno? Matr, sem mislil, da vsaj v tej temi ni pametnjakovičev, ampak ne, tudi tukaj se najdete sralci, ki poskušajo ubiti človeka. Zgoraj sem iz heca napisal, da ste mi fouš, ampak sedajle pa že resno mislim. Pa v kaj vse se eni zapičite. Še enkrat, sem že starejši, z zdravstvenimi težavami, hernijo itd., motor mi bo samo v pomoč, ker se rad vozim okoli, pa se sedaj ne morem. Ne bom divjal, skakal, podiral ovinke. Zakaj pa sem vzel močnejšo baterijo pa nobenega ne briga. Jaz tudi nobenega ne sprašujem, zakaj si je kupil BMW-ja, če ga ne rabi.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ko boš mel en S ovink boš hitr vidu zakaj bi po hribu navzdol obrnil pedala. že navadn ovink boš hitr vidu. in ovinki so tudi po hribu navzdol.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Si že kaj testiral realni doseg? Sam sem tudi razmišljal da bi si predelal moj bicikl na električnega.

BojanP

24. jul 2007
3.939
2.641
113
Saj jaz pišem na predpostavki, ki sem jo dobil o tebi tu na forumu. Da si rahlo predebel poštar z zdravstvenimi težavami ki ni ravno športen tip. In to kar si vzel ni ravno najboljša izbera zate. In noben ti ne govori za baterijo ampak za motor, ki je zato za kar trdiš da boš kolo uporabljal čisto brezveze.
No nima veze, itak ne dojameš kaj ti pišemo. Boš poročal skozi sezono kako ti kaj služi.

BojanP

24. jul 2007
3.939
2.641
113
Zadnji stavek je pa pravi biser, "Menda" je za ubit, če nimaš nekega stikala??? Ti sploh poznaš delovanje električnega kolesa? Motor po tvoje dela tudi med bremzanjem? Svaka čast, majstore!
Ne vem zakaj potem bafang sploh ponuja to pa zakaj imajo skoraj vsi če ne vsi e-bajki tako narejeno.

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Ne vem zakaj potem bafang sploh ponuja to pa zakaj imajo skoraj vsi če ne vsi e-bajki tako narejeno.
Pa prav zaprav nobeno ekolo nima stikala za izklop motorja v bremzah. Senzor navora resi vse te težave. Ta stikala najdeš samo pri predelavah da te ne odfuka iz ovinka.
Sicer se mi zdi da ima tudi ta motor katerega so montirali Carju, senzor navora.

Glede dometa ..... z 250W motorjem v zadnjem pestu na treking kolesu z minimalno pomočjo se po mestu naredi cca 15km z 100W baterije.
Polno vzmeten pa gore dole po hosti .... je pa raje pod 10km na 100W

1200 motor bo kuril precej več ....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Pa prav zaprav nobeno ekolo nima stikala za izklop motorja v bremzah. Senzor navora resi vse te težave. Ta stikala najdeš samo pri predelavah da te ne odfuka iz ovinka.
Sicer se mi zdi da ima tudi ta motor katerega so montirali Carju, senzor navora.

Glede dometa ..... z 250W motorjem v zadnjem pestu na treking kolesu z minimalno pomočjo se po mestu naredi cca 15km z 100W baterije.
Polno vzmeten pa gore dole po hosti .... je pa raje pod 10km na 100W

1200 motor bo kuril precej več ....
Tule je 1200w, je povedal doseg... torej ene 80km