Če si se slučajno ujel v kako dolino med dvema prelazoma je to vrhunsko..Sploh če se bliža noč in ti še teren ni 100% poznan...Najbolj "fajn" je, ko ti baterija crkne v breg, ti pa stredaj z eno "srednjo" šajbo, zadaj pa tudi ni dovolj velike, da bi ga lahko normalno gonil. Imaš potem dve možnosti: obrneš in navzdol ali pa sestopiš in tiščiš hudiča navzgor.
Tudi Garmin Connect ima to možnost. Ruto potem preneseš v garmin števec in ti sproti preračunava domet. Števec se tudi poveže z kolesom ( nisem se ukvarjal, kako ), kjer spremljaš vse podatke.zato pa je dobro uporabljati storitve, kot so Strava, Komoot itd, kjer si vnaprej narišeš ruto in vidiš razdaljo ter višino vzponov ter tako oceniš, kako daleč ti bo zdržala baterija.
Res je. Razen če si kojn (kot jaz recimo) in si naložiš napačno ruto. Potem pa na pol poti ugotoviš da nekaj ne štima, pogledaš malo boljše, vidiš da imaš do doma kar nekaj km in bregov vmes, baterija pa je ravno prišla na zadnjo črtico. Se mi je zgodilo v petekzato pa je dobro uporabljati storitve, kot so Strava, Komoot itd, kjer si vnaprej narišeš ruto in vidiš razdaljo ter višino vzponov ter tako oceniš, kako daleč ti bo zdržala baterija.
a se še o peciklih menimo?
Nazaj k e-kolesom - sam bom letos zamenjal gume. Doslej so bile gor MTB gume, sedaj pa opažam, da se večinoma vozim po asfaltu (in makadamu) in bom poiskal kaj bolj "tekočega". Ima kdo kakšen predlog?
ja itak, sami "bear-grylls-i", cela dramaČe si se slučajno ujel v kako dolino med dvema prelazoma je to vrhunsko..Sploh če se bliža noč in ti še teren ni 100% poznan...
zato pa je dobro uporabljati storitve, kot so Strava, Komoot itd, kjer si vnaprej narišeš ruto in vidiš razdaljo ter višino vzponov ter tako oceniš, kako daleč ti bo zdržala baterija.
Blo je nekaj časa, da so pomrli konkurenco, potem so naročnino uvedli... potem pa nevem več, kaj se je dogajalo.a tale strava je ok app? katera je najbl aktualna zdele?
Jaz za planiranje vedno uporabljam Komoot. Ampak vedi, da vsaj pri nas, izredno preceni vzpone, po mojih izkusnjah.a tale strava je ok app? katera je najbl aktualna zdele?
S stališča začetnika je mnogo bolje da jih preceni, kot pa podceni...Izkušeni pa bodo že znali to zadevo upoštevat in ne bo nekih problemov.Jaz za planiranje vedno uporabljam Komoot. Ampak vedi, da vsaj pri nas, izredno preceni vzpone, po mojih izkusnjah.