dejansko, vse to lahko zvoziš brez e-pomoči....Seveda je pa to težko, če greš na kolo 3x na leto.
Ne moreš vseh sodit po sebi. Večina ljudi s kolesom ni sposobna prevozit 100km v enem šusu. Enako kot jih večina ni sposobna prelaufat 15km.
dejansko, vse to lahko zvoziš brez e-pomoči....Seveda je pa to težko, če greš na kolo 3x na leto.
Zanimivo, v Švici sem letos prevozil z avtodomom nekaj prelazov čez 2000 metrov in nisem opazil niti enega e kolesa v tisti množici kolesarjev.
eKolesa so bila masovno uporabljena v turističnih krajih (oziroma bližini) po dolinah.
A ti to misliš na prave letne čase? V čem je tukaj smisel pomladi/jeseni?(v mislim imam pomlad in jesen, poleti, če si fit, specialka itak zmaga).
Za tiste prelaze moraš biti kar natreniran . Še za avto so dolgi.Kakšni so pa bili ti kolesarji? Običajniki z malo kondiciji ali že kar natrenirani rekreativni kolesarji? Če sklepam po prelazu Vršič, so to bili vsi v tej zadnji skupini, letos samo ena žena 50+ na elektriki lani in še prej pa noben.
A ti to misliš na prave letne čase? V čem je tukaj smisel pomladi/jeseni?
zato ker 'nam' je to izziv....čez zimo in poletje potreniram zato, da poleti osvojim kakšne prelaze....Na večini alpskih prelazov videvamo predvsem specialkarje. No, jaz grem z e-kolesom mirno zraven zmedo delat, ampak v splošnem so tam specialkarji.
zato ker 'nam' je to izziv....čez zimo in poletje potreniram zato, da poleti osvojim kakšne prelaze....
ne vem če ti je to lahko izziv, da greš na te prelaze z e-kolesom...pač lahko rečeš da si bil gor, tako kot si bil tudi gor z avtom.
Hehe to so bili eni pametni specialkarji. Meni je bistvo, da za isti trud pač pridem dlje, ker imam lažje višjo povprečno hitrost.Ko sem imela mal casa poleti sem se odpravila z mtbjem s kramparcami za foro s druge strani Kranja na Jezersko na Radler ob jezeru. So me cestakarji cudno gledali, da je to noro pocetje, da to se gre s cestnim, ker se drugace prevec matras. Zdaj me pa zanima algoritem oziroma pravila, kdaj se preveč pa kdaj premalo martras.
Vidim, da je DAMIRJ že podobno odgovoril.zato ker 'nam' je to izziv....čez zimo in poletje potreniram zato, da poleti osvojim kakšne prelaze....
ne vem če ti je to lahko izziv, da greš na te prelaze z e-kolesom...pač lahko rečeš da si bil gor, tako kot si bil tudi gor z avtom.
Absolutno te razumem. Verjemi.Vidim, da je DAMIRJ že podobno odgovoril.
Smo različni. Jaz s svojo debelo medicinsko kartoteko nisem tako pripravljen, kot ste običajni Alter kolesarji tukaj. Pa mi vseeno kdaj paše, da se zapeljem na Jezerski vrh (ali kakšen drug prelaz). Grem za užitek, ne tekmujem z vami. Zapeljem, kamor me takrat duša potegne. Fantje, nič ni narobe s tem - no, upam.
da je to noro pocetje, da to se gre s cestnim, ker se drugace prevec matras
česa ne razumeš? da se nekateri vsedejo na kolo, ker se radi vozijo s kolesom po naravi, ne pa zato, da bi se dokazovali ali premagovali izzive?Absolutno te razumem. Verjemi.
Res pa, da ne razumem tistih mladih in fit... brez kartoteke.
Sj pravim....absolutno se mi pa zdi napačno, da se kupuje e-poganjalčke, e-kolesa otrokom oz mladini.