DURS - novi predpisi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
kje sem napisal, da bi dal vsakemu kartico
confused-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
tomi, pametnjakovič, potem povej kaj naj naredi nekdo, ki recimo dobavlja blago iz tujine in grosist dela samo z gotovino? Najbolje, da zapre posel al kaj?

Zgoraj sem ti napisal kako.

Zdaj če predpostavljam da je nabavljal od grosista v tujini na gotovino in je bil znesek vedno nižji od 420 EUR je to izgledalo nekako tako da je šlo za nekoga ki živi tik ob meji in gre do grosista, ki je na drugi strani meje (ampak ne 10 km, ker sicer ne bi zaslužil niti za potne stroške) in se 3x dnevno vozi tja po zalogo. In nikoli (ampak res nikoli) ni kupil za več kot 420 EUR. Zdaj bo pač hodil v tujino do grosista po vsako salamo posebej, medtem ko jih je včasih lahko nabavil kar deset naenkrat.
bonk.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
itak samo glumijo vsi nekaj, noben pa si nezna dela zoorganizirat, saj ni čudno pol ... zadnji primer za knauf pa pleskanje ko se je predračun pa račun razlikoval za skoraj 4k ... jeba če nimaš osnovnošolske matematike ...
rolleyes-1.gif

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Kakorkoli obračate, to je spet eden v vrsti neumnih predpisov s katerim bodo mogoče polovili par % utajenega davka, hkrati pa vsem ostalim povzročili kup stroškov in sitnosti. Na koncu bo izplen za celotno državo negativen oz. pomeni (če malo karikiram) padec Slovenije na lestvici konkurenčnosti še za eno mesto...
Dejanski učinek bodo tisti, ki imajo blokiran TRR in so do sedaj kljub temu gotovinsko poslovanje (nakupe, prodaje,...) prikazali v knjigah, sedaj življenjsko zainteresirani da poslujejo res samo še na črno.

Poslovne kartice res rešijo velik del tega problema (ne pa vse - povsod na tem svetu pač ne moreš plačati s kartico), pomenijo pa za podjetje dodaten strošek. Sploh če imaš kup različnih ljudi ki potujejo parkrat na leto.

Naj mi prosim nekdo razloži ali po novem OK če npr. plačam 100 EUR za gorivo v gotovini in potem s strani firme dobim (na potnem nalogu) to povrnjeno na svoj TRR ?

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Ne me narobe razumet. Tudi meni se zdi predpis (milo rečeno) skrajno butast, hkrati pa ne rešuje ničesar. Ni pa sprememba razlog za težave, ki jih je navajal mobifrik99, temveč je bil razlog za omenjene težave ta predpis že prej.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Če vas je 80 in vas od tega 78 za tekočim trakom dela, potem res ni velikega problema...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ksz.... kdaj je bil tale zakon sploh sprejet? Smo že kar precej dolgo brez vlade in nazadnje jim še interventnega zakona ni uspelo sprejeti pred volitvami, tole je šlo pa lepo potiho skozi, čeprav bi imho v konstruktivnem duhu opozicija določbo blokirati.

Sicer pa situacija tudi precej plastično demonstrira razmerje moči v slovenskem gospodarstvu. OZS malo protestira, dosegli pa itak ne bodo nič. Če bi se na podoben način poskusili dotakniti prevozniškega sektorja, imamo verjetno že predvčerajšnjim na ulicah par tisoč kamionov...
tongue-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Jah, tomi revček pač dela v eni firmi in potem se obnaša, do potencialnih s.p.-jev tu na forumu, kot da so bedaki, ker majo samo 3-4 zaposlene. Ker luzerji, a ne?! Nimajo pojma, samo mutijo vsi nekaj, to je najlažje, nimajo pa osnovne matematike.
uf-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
lahko me žalite kolko me hočete, pravi luzerji ste itak sami ker pizdakate ker bote po novem mogli pri svojem delu celo razmišljat pa malo planirat!

grozno! vlado na grmado!

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Kdo pa tebe žali? To delaš ti fant, malo razmisli preden pišeš neumnosti in se postavljaš v vlogo žrtve...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
sej ne vem kdo je zaj nor tu, mislim da nima smisla debatirat naprej
smile-1.gif

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Potegnimo črto. Država nas spet jebe, pa naj bo s.p. ki dela sam ali d.o.o. ki ima 80 zaposlenih. Bankam pa vse na mlin.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
lahko me žalite kolko me hočete, pravi luzerji ste itak sami ker pizdakate ker bote po novem mogli pri svojem delu celo razmišljat pa malo planirat!

grozno! vlado na grmado!

Ja mal planirat, pa po predračune tekat za vsak drek. Nesposobneži v službah bodo pa spet jamrali, zakaj jim obrtniki vse toliko računajo. 'samo dodaten žebelj za sliko obesit sem hotel, pa mi je računal 100€. Ueeee."

Seveda, ko bodo morali pa po predračun za žebelj, it domov nakazat, počakat en dan (pardon 2 zaradi UPN -napredek pač) nakar bodo šli lahko po žebelj, pa spet do tebe in ti ga zabili.

A ti je tako kaj bolj jasno. Ziher ne.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
ni mi jasno zakaj kot podjetnik nimaš poslovne plačilne kartice pa namesto z gotovino plačaš tisti en faking žrebelj s kartico
confused-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ni mi jasno zakaj kot podjetnik nimaš poslovne plačilne kartice pa namesto z gotovino plačaš tisti en faking žrebelj s kartico
confused-1.gif

467716-post_slo.gif

najlažje je pizdit. jst nimam skor nikol tok gotovine pr seb, da bi kr odkartal zadevo za 300€. mam pa kartico na kateri je vedno gor, tko da ne vidim dodatnih zapletov. kječjem poenostavili mi bojo, ker do sedaj sm jst zalagal, zdej bo pa firma. pa sm se znebu še ene evidence.

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
confused-1.gif

1. Kot prvo ni nujno da s.p. sploh lahko dobi kartico s katero lahko plača 420€.
2. Si že slišal za gotovinske popuste in stroške kartičnega poslovanja?
3. V Financah so že izračunali da bo to podjetnike stalo dodatnih 4,3mio€ na leto.
4. Če mora tvoj zaposleni nujno nekaj kupiti ali samo natankati službeni avto, ne more več. Boš pisal v petrol kjer je obtičal za predračun? Dal vsakemu kartico - možnost zlorab. Probaj mujotu dopovedati, da ne sme na službeno kartico zraven vzeti še 6pack pirov.
5. A je gotovina zakonsko plačilno sredstvo ali ni?
6. Probaj zdaj poslati sorodnika, da ti nekaj vzame na firmo, ker sam ne utegneš.
7. Danes privoščiš podjetnikom, jutri se boš sam pizdil, ko ti bo služba s podporo države okoli vratu obesila gps čip, da ne boš goljufal pri vožnji v službo, se vozil s kom drugim in podobno.
......99

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.642
4.374
113
No saj kartice za gorivo že dolgo obstajajo in lahko jo lepo omejiš da lahko plača napr.samo dizel.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pa tud take, da je sicer prazna, potem pa kadarkoli nakažeš denar po potrebi in se lahko zapravi samo toliko kot nakažeš. Visa electron,yes money.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:1. Kot prvo ni nujno da s.p. sploh lahko dobi kartico s katero lahko plača 420€.
Še enkrat bom napisal: vsak s.p. lahko dobi debetno kartico s katero lahko komot plačuje višje zneske. Seveda je pa problem, če nima nič na TR-ju.

PS: Tudi meni se zdi ta zakon še en v vrsti ostalih, kateri so namenjeni zgolj streljanju na počez in zajeb... večine, zato ker sistem ni sposoben zapreti par promilov tistih, kateri obstoječi sistem izkoriščajo. Naveden je razlog, da se ne bo dalo več razbit naročila na iksx420 EUR. Ja, jebemu no, v zakonu lepo piše, da se gleda skupna vrednost (enotna stvar ali kako že) in naj inšpektorji zadevo malo pogledajo in vsem tistim, kateri so to delali, lepo nabijejo kazni gor, pa še kaj drugega. Pa bo zadeva rešena. Ampak ne, to pri nas gre, najbolje sprejet zakon, kateri udari po vseh, še najbolj po ta poštenih. Tisti, ki so do sedaj to izkoriščali bodo pa itak verjetno zgolj še na črno delali. Vsa čast, bananistan pač.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
torej je treba obvezno plačati s kartico, ki jo imaš na s.p. in ne več s kartico iz fizičnega TRR ?
confused-1.gif

pa zakaj se kdo ne obrne na SVET ali kakšne druge medije, da mal zaženejo vik in krik okoli tega, ker tole je dejansko oviranje podjetništva ne pa izboljševanje ekonomije. Tale zakon pride v torek v veljavo a v medijih še nič zasledil o tem, slovenčki spet mirno požremo vse kar nam naložijo.
uf-1.gif

a da bi dvignili kilometrino za kakšen cent ko gre benz tako navzgor, to pa ne!

za kozlat...mater vam vsem po spisku, ki ste volili te komuniste in nas porinili v ta drek