DURS - novi predpisi

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Totalno sem šokiran nad to potezo. Razumem, da bi radi da se sredstva (po večini s.p.) stekajo na posl.račun in blokada računa pomeni blokado poslovanja nekaterim. Vseeno se mi zdi tole zelo nepremišljena poteza.
stupid-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
torej se zdaj v bistvu buni tistih 99 % spjevcev ki več ne bojo mogli mutit
confused-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Oprosti ampak ti nimaš pojma ! kako misliš bo sedaj nekdo tankal v recimo kombi če je meja 50€ tank pa drži 100 litrov. Moraš vedet da kartice ne veljajo ker se štejejo kot gotovinsko plačilo.
Nadalje recimo Merkur, pa drobni materjal. Kaj misliš da bom sedaj v naklem vzel predračun , šel na banko v Kranj in nato nazaj v Naklo po robo???? Pa saj nimam cel dan časa za bluzenje sam ter tja !

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Plačevanje s kartico NI gotovinsko plačilo in tud nikoli ne bo. Če pa ti dobuiiš popust pri gotovinskem plačilu s kartico, je pa to problem trgovca, saj bo vseeno plačal provizijo banki. Teb da pa kao gotovinski popust na kartico. Gotovina je kar žvenketa al pa šelesti, ne pa plastik fantastik fore.

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
confused-1.gif
Glej, obstajajo določene nevarnosti pri tem sistemu, predvsem z vidika varnosti. Zanima me, kolikim kolegom, znancem si že dal bančno kartico in pin, da so opravili kak nakup namesto tebe? Oziroma koliko oseb imaš v ožji bližini, ki bi jim dal to?
Verjetno je malo lažje nekomu zaupati 100€ v gotovini in prositi, da opravi nakup za firmo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Plačilo s kartico JE gotovinsko plačilo , to dilemo mi je razjasnila moja računovodkinja pred slabo uro, ker je tudi plačilo obveznosti iz osebnega računa za potrebe podjetja je gotovinsko plačilo.
Torej če smo sedaj del obveznosti plačevali z osebnega računa po novem to ni več možno. Če ne verjameš vprašaj računovodjo.
Edino za poslovno kartico ni bila ziher,ostalo je kot pribito !
Je pa omenila da se v naslednjih dneh pričakuje podrobna navodila.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Če plačaš račun z osebnega računa (preko pos-a, ali nakazilo) je seveda to bilo v računovodstvo knjiženo kot gotovinsko plačilo.
wink-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če plačaš račun z osebnega računa (preko pos-a, ali nakazilo) je seveda to bilo v računovodstvo knjiženo kot gotovinsko plačilo.
wink-1.gif

kar je seveda logično. Če pa imaš izdano plačilno kartico na podjetje in plačuješ s kartico je pa to negotovinsko, saj si v trenutku nakupa naredil negotovinsko transakcijo. Seveda pa ti plačuješ z svojo osebno kartico, ker želiš prišparat pri proviziji bank, pol pa seveda uporabljaš svoj denar (gotovino ali kartico who cares), ki ga bo kasneje podjetje vrnilo v gotovini, saj si jo boš izplačal na banki iz poslovnega računa.

lp

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
eto pa še ena reklama za MAstercard:

Poslovna MasterCard kartica

Želite preprosto in varno negotovinsko plačevati doma in po svetu ter biti upravičeni do dodatnih zavarovanj na kartici? Opravljati nakupe na daljavo (spletno nakupovanje), rezervirati in plačati hotelske račune, letalske vozovnice, najeti vozilo ali samo plačati večerjo v restavraciji? Poslovna MasterCard kartica je korak k preprostemu in negotovinskemu plačevanju.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
confused-1.gif
Glej, obstajajo določene nevarnosti pri tem sistemu, predvsem z vidika varnosti. Zanima me, kolikim kolegom, znancem si že dal bančno kartico in pin, da so opravili kak nakup namesto tebe? Oziroma koliko oseb imaš v ožji bližini, ki bi jim dal to?
Verjetno je malo lažje nekomu zaupati 100€ v gotovini in prositi, da opravi nakup za firmo.

nas je okol 80, pa s službeno razpolagajo trije, ker se tu pizdite spjevci kateri nimate več ko 3-4 zaposlene mi ni jasno, zakaj bi mogli vsi razpolagat s službeno kartico ?!

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Predvidevam, da preden bidaš za nepremičnino VEŠ, da so noter stanovalci? Je tako? Zato je pa tudi cena ustrezna temu. Torej ne pizdakaj sedaj, da naj ti jo izroči brez stanovalcev. Ker predvidevam, da če bi ti jo izročilo v takem stanju, bi pa pizdakal čez ceno
evil.gif
? Najbolje, da vam država vse k riti prinese pa še za četrtino cene na trgu. Pa še potem bi našli kaj za pizdakat....

Pa btw. mi gre na sranje ob misli na našo državo, ampak pretiravat pa ni treba in v zgornjem primeru je jasno, zakaj je cena ustrezna.
sicer sem off.....
kako naj vem? Naj cakam pred vrati stanovanja in poslusam ce igra radio? Aro moras poloziti 3 dni pred licitacijo, stanovanje pa so ti dolzni pokazat en dan pred licitacijo. Se pravi najprej placaj potem pa glej kaj bos licitiral.
Ker smo taka pravna drzava, je to dobro predvsem za barabe, katerih neprmicnino drzava ne uspe prodati niti za pol cene. Pa niti za tretjino cene ne.
Ce pa bi imel zaslombo drzave pa bi se najbrz hitro nasli kupci za 3/4 cene.
ON; pac lovimo tatove zebljev, "menedzerji" pa lepo dobijo., priznanja in nagrade (kordez&co). Ko bodo polovili menedzerje, se bo tudi zebljev manj kradlo, ker si jih bo lahko kupil. Sedaj si jih pac ne more, ker hodi v sluzbo kjer ne dobi place.

OFF: prvo kot prvo na objavi javne dražbe ti točno piše kaj se prodaja. Pač iz Idenifikatorja nepremičnine in gursa takoj veš katera je ta nepremičnina, malo cajta si je pa potrebno vzeti ja. Drugo kot drugo se ne obremenjuj s tem, ker ne boš prišel zraven, vsaj dokler ne bo elektronsko licitiranje, te bodo ta črni hitro ven poslali oz. kaj kar je bogu za hrbtom boš pa lahko kupil. Pojdi enkrat samo pogledat na licitacijo in ti bo vse jasno. Ti pa teli potem uredijo še to, da če kupiš od njih, poskrbijo še za to da bo prazno stanovanje..

ON: spet so se spravli na male ljudi, samo par eur od malega človeka do človeka se hitro nabere in so zavohali denar. Morali bi začeti pri velikih glavah ampak tam se odpre firmo na Cipru pa vozi miško....naj to prepovedo pa da vidmo pol.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
tomi, pametnjakovič, potem povej kaj naj naredi nekdo, ki recimo dobavlja blago iz tujine in grosist dela samo z gotovino? Najbolje, da zapre posel al kaj?

Pa najde se še veliko primerov, ko ta zadeva nikakor ne znese in si jo je pač nek pisunček izmislil, ter misli, da je rešil slovenijo. Naredil pa je samo šmorn, če se bo zadeva striktno izvajala...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
tomi, glej, ti govoriš, da vas je 80 in od tega trije razpolagajo s službeno kartico. Zdaj ne vem s čim se bavite, vendar je možno, da če država misli ta zakon striktno izvajat, ne boste več mogli delat samo s tremi karticami...v tem je ravno point..ne vem kaj ti ni jasno

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
gre gre, je pa res da je treba spisat delovne procese, da se ve kdo more kaj delat, vem pa da je to vsakemu spju s par zaposlenimi ki muti na veliko praktično nepredstavljivo
wink-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Daj mi povej a se ti res ne da nič dopovedat ? Teraš eno in isto,pa ti je predhodnik lepo napisal , ne enkrat , dvakrat pa še vedno ne razumeš.
Mar ti res ni jasno da tisti dela SAM ZA GOTOVINO in nič drugega. !

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
nemorem vsem sledit, več različnih "podjetnikov" me tu zdaj napada
smile-1.gif
če se ne boš znal drugače dogovorit boš ali nehal delat s tistim dobaviteljem al pa preselil podjetje v tujino ?

rešitev je vedno
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
No kakšna je rešitev, če tvoj mujo na gradbišču ostane brez materiala za 100€?

Ti bi dal vsakemu kartico ane. To bo veselo. Eni pomislimo tudi na posledice in druge možne scenarije.