DURS - novi predpisi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.503
7.012
113
Pa glede na prvi post, se glede tega nič ne spremeni. Lepo potegneš kartico - četudi osebno in je. Saj to je potem nakaz denar na TRR in ne gotovina iz denarnice. To po moje ni nič drugače kot je bilo prej.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja samo probaj kot s.p. brez definirane plače dobiti kartico, s katero bi lahko potegnil 400+€.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Kaj pa ko greš tankat?

Bo treba delavcem kartice nabavit ali kako bo to v praksi?

Pa ko so na terenu in morajo kaj kupiti? Recimo zadnjič se moral na terenu pod nujno kupit neko orodje za 700 eur, kaj v teh primerih?

Ali pa reprezentanca, recimo račun v gostišču?

Briga njih. Če bi bili življenjski, ne bi bili birokrati. Da zgubiš cel delovni dan njih prav malo briga.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja samo probaj kot s.p. brez definirane plače dobiti kartico, s katero bi lahko potegnil 400+€.
Na NKBM sem takoj ob odrtju s.p. dobil Visa Electron, s katero sem do sedaj največ plačal 600€. Sicer ne vem koliko je limit, ampak manj kot 600 torej ne.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pa si imel sp kot edini vir zaslužka , ali si imel še plačo iz redne službe ?
Ker dejansko kartice ti ne bo dal nihče na lepe oči.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.503
7.012
113
ja, na to pa res nisem pomislila, se pardoniram. Jaz imam popoldanca pa to ni problem, ker so vsi moji osebni limiti ipd vezani na redno placo.

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Pa si imel sp kot edini vir zaslužka , ali si imel še plačo iz redne službe ?
Ker dejansko kartice ti ne bo dal nihče na lepe oči.
Pred tem sem bil redno zaposlen, ampak smo prekinili delovno razmerje. Plačo pa sem prejemal na TRR od Sparkasse.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tudi sam moram napisat da problema s karticami nisem imel ker sem jih prenesel iz "prejšnjega življenja", če bi jih pa hotel dobiti po prestopu bi bilo pa nemogoče. Sedaj po daljšem času so mi na novi banki že začeli dajat limite...... So pa resne kartice še vedno vezane na fizično osebo ne na podjetje.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Kaj pa nekdo, ki recimo v tujini nabavlja robo in veltrgovec jemlje samo keš, nič na kartico? Kaj naj tisti, zapre firmo?

Nič se ne spremeni? Razen tega da banke jemljejo ogromne provizije?

Vsem delavcem kartice?

Kako sploh dobim kartico, da nabavim robe za 5000 jurjov v tujini?
Če naprimer v showroomu v italiji izberem robo, kako potem plačam? Kar nekaj, to si pa res lahko izmisli samo budala, ki nima veze s prakso, ampak čepi v pisarni in tuhta, kako nekaj omejit. Pri tem sploh ne pomisli na možne scenarije, kjer je njegova ideja neizvedljiva....

Pa v keri državi živimo, na bruhanje mi gre...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
registriraj še eno v IT ! pa klinc jih gleda, tu delaš samo še stroške, služiš pa v IT

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Predvidevam, da preden bidaš za nepremičnino VEŠ, da so noter stanovalci? Je tako? Zato je pa tudi cena ustrezna temu. Torej ne pizdakaj sedaj, da naj ti jo izroči brez stanovalcev. Ker predvidevam, da če bi ti jo izročilo v takem stanju, bi pa pizdakal čez ceno
evil.gif
? Najbolje, da vam država vse k riti prinese pa še za četrtino cene na trgu. Pa še potem bi našli kaj za pizdakat....

Pa btw. mi gre na sranje ob misli na našo državo, ampak pretiravat pa ni treba in v zgornjem primeru je jasno, zakaj je cena ustrezna.
sicer sem off.....
kako naj vem? Naj cakam pred vrati stanovanja in poslusam ce igra radio? Aro moras poloziti 3 dni pred licitacijo, stanovanje pa so ti dolzni pokazat en dan pred licitacijo. Se pravi najprej placaj potem pa glej kaj bos licitiral.
Ker smo taka pravna drzava, je to dobro predvsem za barabe, katerih neprmicnino drzava ne uspe prodati niti za pol cene. Pa niti za tretjino cene ne.
Ce pa bi imel zaslombo drzave pa bi se najbrz hitro nasli kupci za 3/4 cene.
ON; pac lovimo tatove zebljev, "menedzerji" pa lepo dobijo., priznanja in nagrade (kordez&co). Ko bodo polovili menedzerje, se bo tudi zebljev manj kradlo, ker si jih bo lahko kupil. Sedaj si jih pac ne more, ker hodi v sluzbo kjer ne dobi place.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
To lahko narediš s katerokoli debetno kartico. Pač prilagodiš limit na tej kartici, kar ne bi smela biti težava, saj banka pri tem nima nobenega tveganja, ker gre direkt iz stanja na TR.

Kreditna kartica je pa druga zgodba ja. Banke so tukaj totalno bedaste. Ji ponudiš depozit kot garancijo za plačilo in ne jebejo 5%. Po pol leta rednih prilivov se lahko začnemo pogovarjat o tem
uf-1.gif
.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Prodajamo b2b material, zaradi plačilne nediscipline imamo kupcev, ki morajo plačati blago ob prevzemu za cca 100.000€ mesečno.
Povprečni RVC imamo 12-13%, zaradi te spremembe bomo še ob cca 2% provizije plačila preko POSa. Se pravi, na letni ravni izgubimo nekje 24.000€. Banda pokvarjena !!! Tako država pomaga podjetnikom.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
hja.... zdej ne vem, kdo ima prav, ampak sem se pogovarjal pravkar z eno revizorko in pravi "s kartico po novem tudi NE SMEŠ plačevati".... in takšno imam pred seboj napisano mnenje za eno precej veliko firmo z več mio mesečnega prometa...

ima kdo drugačno uradno obrazložitev?

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik igi pravi:
hja.... zdej ne vem, kdo ima prav, ampak sem se pogovarjal pravkar z eno revizorko in pravi "s kartico po novem tudi NE SMEŠ plačevati".... in takšno imam pred seboj napisano mnenje za eno precej veliko firmo z več mio mesečnega prometa...

ima kdo drugačno uradno obrazložitev?
to pa močno dvomim, skregano z logiko. plačilo s poslovno kartico je enako nakazilu preko poslovnega računa.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
S to uredbo država ščiti samo sebe. Ogromno firm ima blokirane račune zaradi neporavnanih davkov. Firma pa seveda posluje brezskrbno naprej na tak način, da se izogiva prilivom na TRR in sprejema le gotovino. S tem ko ukinjajo možnost gotovinskega poslovanja, pomeni da si bodo firme najprej morale odblokirati TRR, da bodo lahko naprej poslovale.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
No, tako brezskrbno le ni. Predvsem je odvisno od dejavnosti in klientele. Če gre v večini za podjetja in po možnosti ni kakšne maloprodaje, se za gotovino lahko obrišeš pod nosom. Drugi del pa drži, po novem boš moral imet čist račun, če boš hotel plačevati.

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Kako sploh dobim kartico, da nabavim robe za 5000 jurjov v tujini?
Če naprimer v showroomu v italiji izberem robo, kako potem plačam? Kar nekaj, to si pa res lahko izmisli samo budala, ki nima veze s prakso, ampak čepi v pisarni in tuhta, kako nekaj omejit. Pri tem sploh ne pomisli na možne scenarije, kjer je njegova ideja neizvedljiva....

Pa v keri državi živimo, na bruhanje mi gre...

Kar se tele teme tiče (sprememba limita za gotovinska plačila) bo to naredil popolnoma enako kot je delal do sedaj.

5.000 > 420 > 50

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
To so ukrepi države za pospeševanje podjetništva. Ahhh, pardon, bančništva.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: