DURS - novi predpisi

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
A ni bilo že sedaj tako? Do nekaj čez 400 eur lahko gotovina, nad pa službena kartica ali TR.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.503
7.012
113
Ne, ne... Lahko si vse plačal z osebnimi karticami, samo potem je bilo to treba vpisati v knjigo prenosov med gospodinjstvom in podjetjem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.503
7.012
113
Ja, tudi za spletno bančništvo imam tako narejeno. Na vsake toliko vse nakažem na osebni TRR, potem pa od tam plačujem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Hm, tud jaz sem plačeval z osebnega računa. Je provizija manjša:)
Dobra fora
smile-1.gif
.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
S tem so nas S.p-je pofukali do konca. kaj takega si lahko zamisli samo bolna komunajzarska pamet.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Jaz ne vidim nekih težav zaradi tega. Razen tega, da boš sedaj moral imeti pos terminal, če veliko b2b delaš z majnimi zneski. Ampak potem ga verjetno itak že imaš zaradi fizičnih oseb.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zaradi takih blodenj birokratov sem raje zaprl s.p. Tiste ki smo imeli dejavnost, je država jebala z debilnimi predpisi na vsakem koraku, fušarji so lepo delali po svoje in nihče se ni vtaknil (in se ne vtakne) v njih.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne delam s fizičnimi strankami. Kupujem pa veliko recimo v Merkurju in dosedaj sem plačeval z MC ker nočejo dar robe na 30 dni, če pa morajo plačat provizijo od kartice mi pa itak dol visi. Nadalje so recimo drobni deli kot so vijaki, zatiči in podobno kar kupujem v najbližji železnini,plačam s kartico pa imam jaz poglihano , oni so pa ziher dobili denar. Pa kaj sedaj mislijo tile dol u lublan da bo za vsak drek šel po predračun, domov al pa na banko plačat potem pa nazaj po robo
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Mokre sanje DURSa bi bila ukinitev gotovinskega plačevanja, tako bi imeli nadzor nad vsakim €€€... In to ne samo za pravne osebe ampak tudi za fizične...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Torej ostane moja privatna kartica ? tudi prenosi med gospodinstvom in podjetjem in obratno ostane nespremenjeno ?

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Kaj pa ko greš tankat?

Bo treba delavcem kartice nabavit ali kako bo to v praksi?

Pa ko so na terenu in morajo kaj kupiti? Recimo zadnjič se moral na terenu pod nujno kupit neko orodje za 700 eur, kaj v teh primerih?

Ali pa reprezentanca, recimo račun v gostišču?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja nič ! Jebe se njim a ti rabiš eno orodje ali ne ! Ti plačaj davke in prispevke, če bo pa kaj ostalo zate jih pa nič ne briga !
jezen.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ja nič ! Jebe se njim a ti rabiš eno orodje ali ne ! Ti plačaj davke in prispevke, ... !
jezen.gif
ce pa ti dobis placano pa njih nic ne briga.
Ugotavljam da smo zadnjic kot drustvo placali 600 evrov za prehrano v gotovini. Smo ga spet pihnili?(presegli 420evrov).
Aja durs baje na veliko posilja obvestila o neujemanju podatkov na ajpesu in bilanci oziroma nekaj takega. Ker je racunovodja "bukov" in ne poklice takoj na durs, ampak cel siht zabije za iskanje napake, ki je NI. No napaka je, ampak na strani dursa, ker neutemeljeno grozi z dopisi. To ugotovis sele po klicu na durs.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Isto je na sodiscu. Takoj bi kupil neko nepremicnino na 2.3. Javni drazbi za pol cene, samo naj mi jo sodisce izroci brez stanovalcev, najemnikov, hipotek. Naj poskrbi tudi za to in ne samo da banka - upnik dobi denar, kaj pa potem kupec kupi pa nikogar ne briga.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Isto je na sodiscu. Takoj bi kupil neko nepremicnino na 2.3. Javni drazbi za pol cene, samo naj mi jo sodisce izroci brez stanovalcev, najemnikov, hipotek. Naj poskrbi tudi za to in ne samo da banka - upnik dobi denar, kaj pa potem kupec kupi pa nikogar ne briga.
Predvidevam, da preden bidaš za nepremičnino VEŠ, da so noter stanovalci? Je tako? Zato je pa tudi cena ustrezna temu. Torej ne pizdakaj sedaj, da naj ti jo izroči brez stanovalcev. Ker predvidevam, da če bi ti jo izročilo v takem stanju, bi pa pizdakal čez ceno
evil.gif
? Najbolje, da vam država vse k riti prinese pa še za četrtino cene na trgu. Pa še potem bi našli kaj za pizdakat....

Pa btw. mi gre na sranje ob misli na našo državo, ampak pretiravat pa ni treba in v zgornjem primeru je jasno, zakaj je cena ustrezna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik kebab pravi:

Pa ko so na terenu in morajo kaj kupiti? Recimo zadnjič se moral na terenu pod nujno kupit neko orodje za 700 eur, kaj v teh primerih?
Jah, malo bo jeba tole, ampak kolikor razumem potegneš kartico na podjetje in je zadeva ''čista''.