Ne. Jaz sem dobil navodila, da naj ne plačujem računa nad 50€ z gotovino in prav tako naj ne izstavljam računa nad 50€, kjer je način plačila gotovina.Citat:
Uporabnik mario pravi:
torej. če k meni pride stranka in kupi za 80 € robe, mu lahko izdam račun na davčno ali ne?
Citat:
Uporabnik mario pravi:
torej. če k meni pride stranka in kupi za 80 € robe, mu lahko izdam račun na davčno ali ne?
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pazite, blagajniški prejemek nima veze! četudi izdaš 100 blagajniških prejemkov po 50€ za ENO fakturo (račun) si v prekršku!
na ENEM računu(fakturi) ki ga prejme pravni subjekt ali fizična oseba ki opravlja dejavnost je lahko znesek samo 50€ v kolikor je plačilo s gotovino. torej, če imaš stroj, napravo, storitev ki stane več kot 50€ (npr en malo boljši "flex) ga ne moreš kupiti s gotovino.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tisti, ki so sedaj goljufali, bodo tudi sdaj nasli nacin... Nasrkali pa bodo tisti, ki niso nic krivi za slabo pobrane davke... Tisti, ki goljufajo, itak goljufajo na veliko...
Tisti, ki so pa sedaj imeli ravno toliko, da so imeli za sproti... Bodo pac zaprli s.p.je ali podjetja... In bodo ziveli pa "puklu" davkoplacevalcev...
Skratka.. Jaz ne vidim pozitivnega efekta v tem... Oz. Je vec negativnih stranskih posledic...
Odvisno, kaj misliš z besedno zvezo "račun na davčno"?Citat:
Uporabnik mario pravi:
a se lahko izstavi račun na davčno če oseba ni s.p. ali d.o.o. ?
Tako kot če bi jaz vzel na davčno račun kot fizična oseba.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Seveda lahko fizični osebi izstaviš račun, na katerem je ime, priimek, naslov in davčna številka stranke. Ampak ti podatki nimajo nobenega drugega pomena, kot identifikacija kupca.