Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Hmmm...kako temo si ti odprl...
(Če jo najdeš čez deset let si pridi prebrat kaj si napisal...pa komentarje nekaterih na tvoje pisanje...pa boš presojal kdo je imel komentarje bolj na mestu).
Ja, pred petimi leti sem jo odprl. Se ni pa nič spremenilo. Še več, pacientov je na cesti vsak dan več...
In na tvojo žalost si ti eden izmed teh pacientov in to je dejstvo.
Vseeno lahko pospešuješ kot se zagre, recimo med omejitvami 60 in 90 v tretji s polnim gasom in ne lagano sportski v 5. s polovico gasa.Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
A je možno dinamično vozit v okviru zakonskih omejitev?
Sam grem raje še malo hitreje ko kakega srečam, malo adrenalina ne škodi.Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Najbolj "ljubim" tiste, ki hitrost znižajo na 60% dovoljene v trenutku, ko na nasprotni(!) strani vidijo policijsko vozilo.
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Drugače se vsaj meni zdi precej neumno, da bi upošteval povsem vsak znak izven naselja. Naselje ok, nimam nič proti omejitvi 50, zdaj ali voziš povsem od znaka do znaka 50 je tvoja stvar. Pa če vidim da ni žive duše okoli, tudi na čase potegnem do 60.
Izven naselja pa zmanjšujem po moji presoji, ne po presoji nekoga drugega, ki je mislil, da bi bilo na nekem mestu pametno it 60 namesto 90. Pač kjer je nevarnost, da se mi nekdo vključi, recimo na moji poti je ena trgovina takoj ob cesti, dam v 3. da mi hitrost pade na 80, ko vidim da ni nikogar pa spet pohodim do 100. Zanimivo, da tam kjer res rabiš zmanjšat pa ni nobenega znaka.
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Danes tudi dinamiki niso mogli nič ko je vse stalo na obvoznici.
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Hmmm...kako temo si ti odprl...
(Če jo najdeš čez deset let si pridi prebrat kaj si napisal...pa komentarje nekaterih na tvoje pisanje...pa boš presojal kdo je imel komentarje bolj na mestu).
Ja, pred petimi leti sem jo odprl. Se ni pa nič spremenilo. Še več, pacientov je na cesti vsak dan več...
In na tvojo žalost si ti eden izmed teh pacientov in to je dejstvo.
Dejstvo je, da slabo bereš.
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Samo toliko v razmislek preden igrate šerife na AC. Bolj varno je enmu vozit 10cm za ritjo, kot obratno. Še preveč hitro se zgodi scenarij iz youtube posnetkov kjer ameriški policisti ustavljajo ubežnike tako da se jim zaletavajo v zadnji del vozila. Ampak uni se ponavad mal matrajo in jim ne rata vedno, takrat ko nočeš pa ponavadi še prehitro uspe.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Samo toliko v razmislek preden igrate šerife na AC. Bolj varno je enmu vozit 10cm za ritjo, kot obratno. Še preveč hitro se zgodi scenarij iz youtube posnetkov kjer ameriški policisti ustavljajo ubežnike tako da se jim zaletavajo v zadnji del vozila. Ampak uni se ponavad mal matrajo in jim ne rata vedno, takrat ko nočeš pa ponavadi še prehitro uspe.
Samo to dopovedat enemu Slovenčku, ki igra od boga poslanega policaja, je rahlo težko.
Ok, če smo čisto pošteni ameriški policisti zapnejo pri strani zadka in ga ''porinejo'' v stran, ampak kot si napisal. Ko tega nočeš, se vse prehitro zgodi, čeprav je tudi res, da sedaj ESP reši marsikakšno takšno situacijo.
Citat:
Kot sem rekel, slabo, povšrno bereš. Moja vožnja je bila po predpisih, še več, bil sem uvideven in sem dovolil mirno in varen vklop na AC vozilu, ki je vozilo po pospeševalnem pasu. Zdej, način mogoče res ni bil fajn za projektila, ki se je priletel za mano, po drugi strani pa če voziš 130kmh+ moraš tudi imeti v glavi tak scenarij, torej zaviranje iz nedovoljene na dovoljeno hitrost.
btw: to je bilo 5 let nazaj, ko je bilo viška denarja in ni bilo familije....Danes je situacija malo drugačna
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Samo to dopovedat enemu Slovenčku, ki igra od boga poslanega policaja, je rahlo težko.
Ok, če smo čisto pošteni ameriški policisti zapnejo pri strani zadka in ga ''porinejo'' v stran, ampak kot si napisal. Ko tega nočeš, se vse prehitro zgodi, čeprav je tudi res, da sedaj ESP reši marsikakšno takšno situacijo.
Obema
Ja tale ego je huda stvar. Pa bi jo lahko čisto lepo rešila. Ampak slovenc ne ve kaj je to sodelovanje v prometu. Sem se veliko prefural po AC 3leta, pa sem se vozil med 100 in 110. Pa niti eden mi ni blendal, ker mi dol visi kako drugi vozjo, pa vem zakaj so vzratna ogledala in včasih sem tudi pritisnil na gas, ker se mi zdi brezveze enega onegavit v glavo, ko prehitevaš 3 kamione. Jaz osebno mam raje prehitre, kot prepočasne. S hitrejšim mam manj problemov, ker mu takoj nakažem kje lahko prehiti in takoj rešiva problem. Pri prehitevanju pa doživljam, da mi dajo še gas. Brezveze res.....
Najprej se cjazi 60, ko ga hočem prehiteti mi je dal pa gas, da mi ni uspelo. Pa si ne upam dat posnetka gor, ker bi se najbrž prepoznal. Potem bi pa bil tisti, kateri se dela šerifa nedolžen, kot je pri slovencih v navadi.
Simon še 1x si preberi post od Ircarja, ker je res lepo napisano. In na koncu bi tako ti, kot kamikaza zadaj dobila kazen. (Apollo drži?)
Ne splača se v glavnem
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Pod črto: vidu si "divjaka" in si šel vseeno namerno nagajat,. Njegovi refleksi in zaviranje so ti rešili življenje, njemu pa cel kup sitnosti. Lahko si srečen. Ker če bi se ti tkole poknu v rit, bi on obstal na prehitevalnem z razbitim avtom, mogoče bi v najslabšem primeru podrsal ograjo, tebi bi pa odneslo zadnji konec in z malo smole bi avto pristal na strehi v jarku ali pa na drugi strani ac.
Kar nekaj lokalnih regionalnih cest izven naselja ima omejitev 90. Če želiš iti 90 tudi po ovinkih, verjemi da ne boš imel veliko sopotnic. Večina voznikov vozi okoli 60-70po takih ovinkih. Če bi bili pregledni, če ti vozniki ne bi sekali ovinkov, potem bi jih mirno prehitel v ovinku.Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
A je možno dinamično vozit v okviru zakonskih omejitev?
Stran pogona ima pri tem zelo malo vpliva. Ima pa ogromen vpliv ESP sistem, če ga ima avto vgrajen. Potem ga bo pa skoraj nemogoče (na normalni cesti z normalnim oprijemom) obrnit.Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Khmm... to se izide samo pri vozilih na zadnji pogon, FWDja ne boš tako zlahka zavrtel.