Domača hrana, po čem največkrat povprašujete

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Zanima me po čem največkrat povprašujete po kmetijah ali se bolj zanašate na trgovine in tržnice, če ne je vsaj blizu.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
od kod pa pride hrana na tržnice?

(razen na ljubljansko, tam iz Trsta)

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Si tak vprašal, da noben ne zastopi ka bi rad
Povej da bi rad pridelke direktno strankam prodajal in sprašuješ po kerih bi bilo največ povpraševanja

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
iz domačega vrta pride
kpl zelenjava

pri kmetu kupim
teletino
govedino
jančka
jajca če jih le ima
jeseni pujsa, ki gre cel za klobase in šunke tako, da salam klobas in tega praktično ne kupujem v trgovini.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Zanima me po čem največkrat povprašujete po kmetijah ali se bolj zanašate na trgovine in tržnice, če ne je vsaj blizu.
Čimvečje trgovine, kjer je velika izbira robe. Če tega ne bi bilo, potem bi bil zagotovo rojen v napačnem času. Manjka le še boljši nadzor nad kvaliteto robe in poštenim plačilom delovne sile.

Nazadnje urejeno:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ja itak, da je domača hrana najboljša. Za meso se ve, da boljšega ne najdeš nikjer, kot doma oz. direkt od kmetov in mesnic domače proizvodnje. Sem že naletel na to, da sem kupoval nekdaj testo za čevapčiče pa ražnjiče v eni mesnici, dokler se ni razvedelo, da ima skoraj vso meso uvoženo iz madžarske. Jaz sicer nimam kmetije, mata pa jo starša. In doma delamo takrat vse, ko imamo koline ... pečenice, meso v tunki, koline, tlačenko itd ... ruknemo vedno 2 200+kg svinji. Isto pri starših od naših. Boljšega mesa pa nikoli ne najdeš nikjer, kot takrat, ko še tisti dan spečeš falat mesa, ali pa čez 2 tedna, ko se vso meso popeka v krušni peči.

Zelenjava pa je po večinoma boljša doma. Precej je tudi odvisno od zemlje in tega, kako skrbiš za to. To, da kdo reče, da doma ni nič špricano, vas morem na žalost razočarati, da se zadnja leta šprica že skoraj vse. Jaz škorpim včasih skoraj cel vrt, ker če ne pa že takoj nekaj napada v tri pm. Če ne boš skrbel za zalenjavo, ti ne bo nič zraslo, kar pa bo, pa bo neko čudo ven prišlo.
Glede sadja pa ne bom nič rekel drugega kot, da moreš to vedno škropit. Letos sem na mladi črešnji mel toliko nekih gosenic ali kaj je to bilo, da so spletli pravo mrežo po vejah. vse sem takoj mogel poškropiti pa še vse tiste liste pa veje, kjer so te golazni bile gor, sem mogel stran potrgati, one svinje pa vse poklati.
Imam vedno domačo zelje, paradajz, murke, jagode obvezno, solato par vrst, peteršil itd .. take prckarije, ki se jih v trgovini ne splača kupovati.

Jaz še nič kakovostnega nisem nikoli našel v trgovini od zelenjave. Edino sadje je včasih boljše kot doma. Meso ni kupljeno nobeno dobro, edino kraške klobase prešana slanina s poprom. Nekje sem enkrat kupil zaseko ... ogabno da je hudo.

Moje mnenje je, da kakovostnega mesa in zelenjave v trgovini ne moreš najti, razen doma ali pa pri kakšnem kmetu ki se s tem bavi. Sadje pa je po večini v trgovini boljše.

Od tam, kjer sem z doma, delajo kmetje svoje olje, kis, itd ... ampak vse od tega je v trgovini še vseeno boljše.
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.554
5.112
113
Stvari moraš malo tudi poznati. Počasi se bo zgodilo, da bo trgovska hrana manj škropljena kot nekateri domači vrtovi.
Denimo gosenic na češnji se moraš lotiti to jesen in namestiti trakove, ki preprečijo pehoti, da vstopi na češnjo in se tam utrdi čez zimo. Išči mali zimski pedic...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Vitalium pravi:
pravijo, da ne moreš tako kakovostne hrane kupit, kot si jo lahko sam pridelaš. Letos smo naredili več kot 500 kvadratov velik vrt, drugo leto pa še štalco, mogoče še rastlinjak........

http://www.vitalium.si/ - - - - Najboljše je biti boljši.

a sem samo jst glup pa ne štekam fore?? se menmo o zelenjavi in vrtu ti pa oglašuješ zobe??

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nima, ker pri podpisu je par črtic, ki ločijo post od podpisa.

Sem šel malo raziskovat, ima on več tega, kjer uporablja kot kao podpis.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Glede 'kakovostne' domače hrane pa: omenjena so bila že škropiva za domačo pridelavo, jaz pa sem se zamislil še nad enim problemom - vodo.
Da je VSA voda, tudi deževnica onesnažena je menda jasno. In da to vodo 'posrka' naša zelenjava tudi. Nekje bolj, drugje je tega manj.
Zato je najbolje pozabiti na nekakšne prednosti 'eko' pridelave in kupovanja tistih krmežljavih jabolk, ki so 'kao' ekološka.

Je pa to samo moje mnenje in ga ne vsiljujem nikomur !!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jebat ga, brez zob ne moreš grizt ne zelenjave ne sadja.
grin1.gif

Verjetno še ni noben moderator videl, da mu skensla brezplačno reklamo. Klikni na opozorilo, če te moti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
me ne moti če se kdo oglašuje v podpisu.
sam tle sem pa kliknil v prepričanju, da bom vidu tist 500kv vrt, pol mi pa zobe "zasadi"
wink-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
jabolka so vsa škropljena. Od tam, kjer sem iz doma, imajo državni, ali kdo že pač, sadovnjak jabolk prek. Prodajajo jih kot eko pridelano, brez škropljenja .. a škropijo pa s traktorom 2x na teden ... eko, da bolj ne more biti. Tako, da se vsi čudimo, kako so lahko potem v plusu, ko pa škropivo ni niti malo poceni. Mislim, da samo za škropivo pa nafto več zapravijo, kot od jabolk zaslužijo. Ampak je treba priznati, da so tiste jabolke zelo dobre ... včasih si treba kakšno sposoditi, če že čez ograjo visi.
wink-1.gif
Jaz jabolka, breskve pa hruške poškropim ene 3x, to pa je vse ... oni pa vsak teden po dvakrat.

Ravno danes sem v mercatorju naletel na paradajz ... od zgoraj zelo lep od spodaj pa cel neki čuden, gnil pa zelen ali kaj vem čemu je to bilo podobno. Sem takoj tam prvi trgovki rekel kaj majo to za neko čudo tu nastavleno, potem pa se je še šoperila, da to taki paradajzi so. Pol pa je še ena stranka, ki je glih prišel mimo, rekel, da tega ne bi smeli meti na polici, pol pa je še prišla ena trgovka pa sta skoraj doktorirali polek teh paradajzov, na koncu sta jih le umaknili. Kolikokrat sem samo tam gnilo solato našel nekdaj, zato pa imava vso to zelenjavo posajeno in posejano doma, ker kolko krtica ne poje, toliko je dobrega pol.
tongue-1.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
iz domačega vrta pride
kpl zelenjava

pri kmetu kupim
teletino
govedino
jančka
jajca če jih le ima
jeseni pujsa, ki gre cel za klobase in šunke tako, da salam klobas in tega praktično ne kupujem v trgovini.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.554
5.112
113
Še ena lovska od nepoučenih potrošnikov. EKO ne pomeni BREZ ŠKROPLJENJA in ni nikoli to pomenilo.
Običajni potrošniki smo toliko sami zreli, da kupimo, kar nam je všeč. Ne rabijo trgovci pred nami skrivat slabe robe in jih tudi ne maltretiramo. Jaz niti cigaret ne kupim, čeprav jih vidim, ko opre tisti pult nad sabo. Prav tako ne kupim gnilega paradižnika.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
A z vodo iz pipe pa ne zalivaš vrta? Ne paničarit no...
Slabo si prebral, kar sem zapisal - bistvo je bilo, da sem se že zdavnaj sprijaznil s tem.
In seveda - ko zmanjka deževnice iz rezervoarja za zalivanje, potem odpremo pipo.