Svoboda, plešite, pernati, golobnjak itd. je kriv..aja, mogoče pa ni?45€!!! Kaj si nor no.
Svoboda, plešite, pernati, golobnjak itd. je kriv..aja, mogoče pa ni?45€!!! Kaj si nor no.
Seveda je kriv, skoraj bo leto kar bi DZZ lahko ukinili!Svoboda, plešite, pernati, golobnjak itd. je kriv..aja, mogoče pa ni?
Ja, pred skoraj letom smo gledali na vsakem koraku panoje //SDS dela za vas, gradimo za vas// ipd, neumen folk pa gre voliti Goloba.Seveda je kriv, skoraj bo leto kar bi DZZ lahko ukinili!
Ne ukinili, vrnili na tisto, kar je ze nekoc bilo. Malo mesetarjjo gor in dol.Ampak to bi radi ukinili in dvomim, da bo končna izvedba kaj drugačna kot povečan % in mogoče še celo kaki razredi kot pri dohodnini.
Kaj misliš, da je bilo? Ko so se ukinile organizacije združenega dela, ki so pač prispevale toliko, da je sistem plaval nad vodo, se je uvedlo bolj individualno obračunavanje prispevkov in davkov z osebnim davkom (dohodnino) vred. V zdravstvu se je uvedla participacija pacienta, kjer se je pojavila priložnost za dodatno zavarovanje. V resnici je bila participacija od začetka precej skromna in si enostavno shodil brez zavarovanja, tudi če si imel kaj nepredvidenih zdravstvenih težav. Potem pa je ZZZS vsake toliko ugotovil, da denarcev nima dovolj in je spremenil pravila igre in %, ki ga za dogovorjeno storitev plačajo oni. Predvsem so najprej so udarili po zobeh . Ker človek zlahka preživi s pasirano hrano, tudi če ima prazno čeljust, kar se tiče zobkov.Ne ukinili, vrnili na tisto, kar je ze nekoc bilo. Malo mesetarjjo gor in dol.
Če gre v obvezno in da se trga iz bruto (ali bruto bruto) plače, potem je za "zavarovanca" boljše. Ker dopolnilnega sedaj ne moreš urediti tako, da bi šlo iz bruto. Tisti delodajalci, ki to ponujajo, v bistvu samo prevzamejo birokracijo plačevanja računa na obračun plač, trga pa se iz neto.Če je bilo to namenjeno meni ti lahko povem, da nisem tako razmišljal. Pravijo, da bo ob ukinitvi znesek šel nazaj v obvezno. Torej se ne bi pobiralo nič manj.
Pa bi se dalo to nekako spodbijati - upravni spor, sodišče (skupinska tožba ipd.)...? Ker tole ne zdrži nobene presoje in utemeljitve. Če se nekaj podraži na dan X, ima kupec pravico do tega dne prekiniti dobavo. To je najmanj, kar je za urediti.Ja, saj to je ful zlobirano. Oni lahko podražijo od danes na jutri, ti imaš pa 3 mesečni odpovedni rok
Bojim se, da so predstave Slovencev precej izkrivljene, kaj pomeni Švica. Nisem nikoli res tam živel, kot turist pa pravega vtisa ne moreš dobiti. Sem pa poslušal kak pogovor s kom, ki tam že nekaj časa živi. Dva sta mi ostala v spominu. En zobozdravnik, ki je povedal, da se s kariesom odkar dela v Švici skoraj ne ukvarja. Namreč, le malokdo ima tako "močno" zavarovanje, da bi pokrivalo zobke v celoti in avtohtoni Švicarji vedo, da je to drago in pazijo na zobe bistveno bolj kot Slovenci. Druga gospa, ki so intervjuvali, pa je delala v neki raziskovalni sferi. Pred tem je bila v Braziliji. V Braziliji polni saloni žensk, ki dajo kaj na lepoto, v Švici pa tega ni. Malo barvanja las, kozmetike, ker ljudje varčujejo za starost in zdravstvene storitve.Naslednja Švica, ne pozabite.
Prej so dali mir. Sedaj ko je +10€ pa vprašanje.Kako je recimo v naslednjem primeru:
5. maja pri Vzajemni podaljšam oz. plačam zavarovanje spet za 1 leto, Vzajemna se odloči, da s 1.6 podraži dopolnilnega. Bodo pezdeti poslali še kakšen poračun (zaradi podražitve) ali bodo dali mir do naslednjega plačila?
Prej so dali mir. Sedaj ko je +10€ pa vprašanje.
Če je bila premija že fakturirana za celo leto, bo ostala taka cena kot je bila na fakturi, kar bo pa fakturirano od sedaj naprej,Meni niso dali mira. Ko je zadnjic prislo do zvisanja naknadno, sem dobil dodatno poloznico.
Nisem napisal, na WIZu so dali mir. Sem jih vprašal po mailu in so rekli, da dokler traja plačan obrok ne posegajo vanj. Je pa podražitev prišla po že plačanem letnem obroku in ob plačilu še ni bila znana.Meni niso dali mira. Ko je zadnjic prislo do zvisanja naknadno, sem dobil dodatno poloznico.
A da si ženske ne barvajo las praviš? Pa kariesa da ni? Ja seveda pol pa svizec zavije čokolado v folijo. Švica je pač sistem ki sam po sebi deluje, podobno kot je Avstrija in seveda tudi Slovenija. Če želiš švicarski sistem, al pa avstrijski, pol ga rabiš komplet, na vseh področjih ne samo na enem, ki ti trenutno paše.Bojim se, da so predstave Slovencev precej izkrivljene, kaj pomeni Švica. Nisem nikoli res tam živel, kot turist pa pravega vtisa ne moreš dobiti. Sem pa poslušal kak pogovor s kom, ki tam že nekaj časa živi. Dva sta mi ostala v spominu. En zobozdravnik, ki je povedal, da se s kariesom odkar dela v Švici skoraj ne ukvarja. Namreč, le malokdo ima tako "močno" zavarovanje, da bi pokrivalo zobke v celoti in avtohtoni Švicarji vedo, da je to drago in pazijo na zobe bistveno bolj kot Slovenci. Druga gospa, ki so intervjuvali, pa je delala v neki raziskovalni sferi. Pred tem je bila v Braziliji. V Braziliji polni saloni žensk, ki dajo kaj na lepoto, v Švici pa tega ni. Malo barvanja las, kozmetike, ker ljudje varčujejo za starost in zdravstvene storitve.
Kot turist pa vidiš, da na časovnici izdelava zahtevne ceste piše tudi, kdaj je občina dobila kredit. Ni pomagala država, sami so stopili skupaj in nekaj naredili, da se lahko ukvarjajo z dejavnostjo od katere živijo. Ne denimo kot naš znan turistični kraj, ki že desetletja čaka, da mu država naredi obvoznico.
Po mojem v Švici ljudje, ki radi "hvatajo krivine" in se malo delu izogibajo, živijo precej slabše kot v Sloveniji. Ampak tudi nimajo zgleda, da je tako življenje pravzaprav prav udobno, če znaš izkoristiti vse ugodnosti.