Kako hitro se ti nekoga lahko znebiš ni noben kriterij fleksibilnosti trga. Sicer pa tudi pri nas poznamo avtorske, podjemne pogodbe in pogodbe o delu, tako da ne vidim posebenga problema v tem.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zakonodaja je večji krivec. Da ti odpustiš nekoga rabiš 50 utemeljenih razlogov
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Kako hitro se ti nekoga lahko znebiš ni noben kriterij fleksibilnosti trga. Sicer pa tudi pri nas poznamo avtorske, podjemne pogodbe in pogodbe o delu, tako da ne vidim posebenga problema v tem.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zakonodaja je večji krivec. Da ti odpustiš nekoga rabiš 50 utemeljenih razlogov
Se da zaposlenega tako v glavo jebat,
mu poveš da
je boljše če da odpoved in dobi še nekaj
odpravnine.
(katere pol seveda ne dobi)
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Jah glej. Tako so nas učili na faksu. Če misliš, da se profesor moti, mu piši in povej, da nima prav.
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Mislim, da sem sel prehitro od doma a to da eni zvijo na starsev racun do 30 oz do 27 mi je mal butast. Lahko bi se taki zavedal, da se bi tudi starsi kaj kdaj privoscili, ce ne bi bilo pjavk na njihovih racunih.
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Pri nas, te noben delodajalec ne bo vzel če bo videl da si v 3 letih zamenjal 5 služb. Ker je potem "sigurno nekaj narobe z tabo".
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In enako "na svoje" se mi zdi, če ti starši pomagajo (ne 100% financirajo, ampak pač pomagajo) pri nakupu (ne pa tudi kasnejšem vzdrževanju in splošnih življenskih stroških) stanovanja. Ali bi jim moral človek reči ne, da bi imel občutek, da je na svojem?
Se popolnoma strinjam s tabo in hvala bogu, da ti starši pomagajo, če ti le lahko. Tudi jaz bom svojim otrokom pomagala po najboljših močeh. Mene edino moti, da veliko ljudi, ki jim starši pomagajo in že od majhnega živijo v izobilju, nimajo ravno najbolje izoblikovane predstave o realnosti in zelo radi solijo pamet in dajejo nasvete tistim, ki nimajo nobenega zaledja.
Točno tako. Ne vem zakaj starši ne bi pomagali, če lahko? Po logiki enih je treba biti doma dokler nisi 150 % spodoben financirat vsega. Šele potem si "odrasel." In po možnosti take kvasiš, ko pri 25+ živiš doma in "čakaš", da se vse poklopi.
LP,
PIC
Slovenci so ziheraški narod. 99% ljudi je nekako glavni cilj v življenju, da si kupijo svoj košček zemlje in dobijo službo za nedoločen čas in potem si kao dosegel vse kar sploh lahko.Stvar vzgoje pač. V tujini je normalno, da živiš v najemu, da se preseliš 10x ali več, da delaš na nekem projektu par mesecev in si potem poiščeš novo zaposlitev. Pri nas tega ni ... ne vem ali smo tako pesimistični glede prihodnosti že po naravi, ali so to ostanki starega sistema o. iz kje izhaja ta strah in želja po predvidljivosti življenja.
Razlog je v nefleksibilnem trgu dela v Sloveniji.