Ni bilo neprofitno ...Citat:
Uporabnik tado pravi:
In kako vam je to uspelo? Če ni skrivnost...predvsem najti neprofitno stanovanje v najem, če je le mogoče?
Drugače pa so orenk krediti peli, pa nekaj denarja od staršev ...
Ni bilo neprofitno ...Citat:
Uporabnik tado pravi:
In kako vam je to uspelo? Če ni skrivnost...predvsem najti neprofitno stanovanje v najem, če je le mogoče?
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Povprečna starost Slovenca, ko zapusti dom svojih staršev in "gre na svoje" znaša 31,5 leta pri moških in 29,6 leta pri ženskah.
vir: RTVSLO.si
V Ljubljani zaradi višjih cen najemnin verjetno še višja starost. Nisem našel podatka. Tako da, če se je nekdo odselil od doma NA SVOJE pri 25-ih in vmes še študiral, ni zaradi tega mamina maza.
Še enkrat. Financiranje s strani staršev ne šteje.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In enako "na svoje" se mi zdi, če ti starši pomagajo (ne 100% financirajo, ampak pač pomagajo) pri nakupu (ne pa tudi kasnejšem vzdrževanju in splošnih življenskih stroških) stanovanja. Ali bi jim moral človek reči ne, da bi imel občutek, da je na svojem?
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In enako "na svoje" se mi zdi, če ti starši pomagajo (ne 100% financirajo, ampak pač pomagajo) pri nakupu (ne pa tudi kasnejšem vzdrževanju in splošnih življenskih stroških) stanovanja. Ali bi jim moral človek reči ne, da bi imel občutek, da je na svojem?
Se popolnoma strinjam s tabo in hvala bogu, da ti starši pomagajo, če ti le lahko. Tudi jaz bom svojim otrokom pomagala po najboljših močeh. Mene edino moti, da veliko ljudi, ki jim starši pomagajo in že od majhnega živijo v izobilju, nimajo ravno najbolje izoblikovane predstave o realnosti in zelo radi solijo pamet in dajejo nasvete tistim, ki nimajo nobenega zaledja.
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Bravo Freud.
Boš moral pa najti en drug izgovor za zagovor svojega odlonskega načina življenja.
Ja, komaj sem čakal, da zbežim od staršem, ki sta me od 2. leta naprej vzela s sabo na potovanja, vzpodbujala široko razgledanost, predvsem pa me usmerjala, da sem se izogibal takim kot si ti. Torej zaplankanim in zarukanim zapečkarjem.
Pa všeč mi je, ker smo nekaj posebnega. Ponavljam, v tujini je taka filozofija življenja rezervirana za invalide, mentalno zaostale ljudi oz. tiste, s katerimi se je usoda pač grdo poigrala. Vsi ostali gredo od doma. Brez pomoči staršev, s pomočjo staršev, kar koli. Gredo.
LP,
PIC
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Se popolnoma strinjam s tabo in hvala bogu, da ti starši pomagajo, če ti le lahko. Tudi jaz bom svojim otrokom pomagala po najboljših močeh. Mene edino moti, da veliko ljudi, ki jim starši pomagajo in že od majhnega živijo v izobilju, nimajo ravno najbolje izoblikovane predstave o realnosti in zelo radi solijo pamet in dajejo nasvete tistim, ki nimajo nobenega zaledja.
Točno tako. Ne vem zakaj starši ne bi pomagali, če lahko? Po logiki enih je treba biti doma dokler nisi 150 % spodoben financirat vsega. Šele potem si "odrasel." In po možnosti take kvasiš, ko pri 25+ živiš doma in "čakaš", da se vse poklopi.
LP,
PIC
Citat:
Slovenci so ziheraški narod. 99% ljudi je nekako glavni cilj v življenju, da si kupijo svoj košček zemlje in dobijo službo za nedoločen čas in potem si kao dosegel vse kar sploh lahko.Stvar vzgoje pač. V tujini je normalno, da živiš v najemu, da se preseliš 10x ali več, da delaš na nekem projektu par mesecev in si potem poiščeš novo zaposlitev. Pri nas tega ni ... ne vem ali smo tako pesimistični glede prihodnosti že po naravi, ali so to ostanki starega sistema o. iz kje izhaja ta strah in želja po predvidljivosti življenja.
Je niti ne primerjam, ker nima smisla, zato sem tudi mnenja, da tukaj ne mormo razpravljati o invalidnosti slovenske omladine, ker živi doma. Deleženi smo drugačne vzgoje, drugega načina razmišljanja in čeprav imamo neznansko željo po tem, da nas obravnavajo kot velike evropejce, smo že od nekdaj balkanci, s tem da tisti, ki jih mi smatramo za balkance vsaj imajo samozavest in ponos.Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Pa ne primerjat mentalitete zahodnjakov z nami balkanci. Si ne bomo v 200 letih prišli na 1000 m bližine.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Meni je huje ko kak PIC soli pamet kakim......v ozadju je pa beg od doma......le zakaj.....mogoče čudni starši....neurejene družinske zadeve.....
Mel eno ex k so jo bla polna usta k PIC-a v ozadju je bla pa čudna družina.......v stilu razjarnikovih...al pa vrtičkarjev
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
na vrtu hiše? kako je pa to zgledal? stanovanjski konjtejner ali pa baraka verjetno ni ravno bila?
Kje si ti kakšen vrt najdu? Res, da je njihova parcela 1700 kvadratov ampak omenil sem na vrhu hiše, torej mansardo
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
me pa zanima koliko moraš biti usekan, da ......
Citat:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Točno tako. Ne vem zakaj starši ne bi pomagali, če lahko? Po logiki enih je treba biti doma dokler nisi 150 % spodoben financirat vsega. Šele potem si "odrasel." In po možnosti take kvasiš, ko pri 25+ živiš doma in "čakaš", da se vse poklopi.
LP,
PIC
Slovenci so ziheraški narod. 99% ljudi je nekako glavni cilj v življenju, da si kupijo svoj košček zemlje in dobijo službo za nedoločen čas in potem si kao dosegel vse kar sploh lahko.Stvar vzgoje pač. V tujini je normalno, da živiš v najemu, da se preseliš 10x ali več, da delaš na nekem projektu par mesecev in si potem poiščeš novo zaposlitev. Pri nas tega ni ... ne vem ali smo tako pesimistični glede prihodnosti že po naravi, ali so to ostanki starega sistema o. iz kje izhaja ta strah in želja po predvidljivosti življenja.
Citat:
SEveda .... zato so pa krivi tudi delojemalci, ne samo delodajalci.