Do katerega leta ste ziveli doma?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
In kako vam je to uspelo? Če ni skrivnost...predvsem najti neprofitno stanovanje v najem, če je le mogoče?
Ni bilo neprofitno ...
Drugače pa so orenk krediti peli, pa nekaj denarja od staršev ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Povprečna starost Slovenca, ko zapusti dom svojih staršev in "gre na svoje" znaša 31,5 leta pri moških in 29,6 leta pri ženskah.

vir: RTVSLO.si

V Ljubljani zaradi višjih cen najemnin verjetno še višja starost. Nisem našel podatka. Tako da, če se je nekdo odselil od doma NA SVOJE pri 25-ih in vmes še študiral, ni zaradi tega mamina maza.

Še enkrat. Financiranje s strani staršev ne šteje.

Malo prtiravaš, se mi zdi. Seveda ni na svoje, če ti starši plačujejo najemnino i dajo par 100€ za atroške, se mi pa zdi, da čisto šteje, da greš "na svoje", če si sobo v študentu (in vse ostalo) plačuješ sam, enako če si recimo deliš stanovanje s kolegi. In enako "na svoje" se mi zdi, če ti starši pomagajo (ne 100% financirajo, ampak pač pomagajo) pri nakupu (ne pa tudi kasnejšem vzdrževanju in splošnih življenskih stroških) stanovanja. Ali bi jim moral človek reči ne, da bi imel občutek, da je na svojem?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In enako "na svoje" se mi zdi, če ti starši pomagajo (ne 100% financirajo, ampak pač pomagajo) pri nakupu (ne pa tudi kasnejšem vzdrževanju in splošnih življenskih stroških) stanovanja. Ali bi jim moral človek reči ne, da bi imel občutek, da je na svojem?

Se popolnoma strinjam s tabo in hvala bogu, da ti starši pomagajo, če ti le lahko. Tudi jaz bom svojim otrokom pomagala po najboljših močeh. Mene edino moti, da veliko ljudi, ki jim starši pomagajo in že od majhnega živijo v izobilju, nimajo ravno najbolje izoblikovane predstave o realnosti in zelo radi solijo pamet in dajejo nasvete tistim, ki nimajo nobenega zaledja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.470
5.680
113
Meni je huje ko kak PIC soli pamet kakim......v ozadju je pa beg od doma......le zakaj.....mogoče čudni starši....neurejene družinske zadeve.....

Mel eno ex k so jo bla polna usta k PIC-a v ozadju je bla pa čudna družina.......v stilu razjarnikovih...al pa vrtičkarjev
bonk.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Bravo Freud
smile-1.gif
.

Boš moral pa najti en drug izgovor za zagovor svojega odlonskega načina življenja
smile-1.gif
.

Ja, komaj sem čakal, da zbežim od staršem, ki sta me od 2. leta naprej vzela s sabo na potovanja, vzpodbujala široko razgledanost, predvsem pa me usmerjala, da sem se izogibal takim kot si ti. Torej zaplankanim in zarukanim zapečkarjem
smile-1.gif
.

Pa všeč mi je, ker smo nekaj posebnega. Ponavljam, v tujini je taka filozofija življenja rezervirana za invalide, mentalno zaostale ljudi oz. tiste, s katerimi se je usoda pač grdo poigrala. Vsi ostali gredo od doma. Brez pomoči staršev, s pomočjo staršev, kar koli. Gredo.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In enako "na svoje" se mi zdi, če ti starši pomagajo (ne 100% financirajo, ampak pač pomagajo) pri nakupu (ne pa tudi kasnejšem vzdrževanju in splošnih življenskih stroških) stanovanja. Ali bi jim moral človek reči ne, da bi imel občutek, da je na svojem?

Se popolnoma strinjam s tabo in hvala bogu, da ti starši pomagajo, če ti le lahko. Tudi jaz bom svojim otrokom pomagala po najboljših močeh. Mene edino moti, da veliko ljudi, ki jim starši pomagajo in že od majhnega živijo v izobilju, nimajo ravno najbolje izoblikovane predstave o realnosti in zelo radi solijo pamet in dajejo nasvete tistim, ki nimajo nobenega zaledja.

Točno tako. Ne vem zakaj starši ne bi pomagali, če lahko? Po logiki enih je treba biti doma dokler nisi 150 % spodoben financirat vsega. Šele potem si "odrasel." In po možnosti take kvasiš, ko pri 25+ živiš doma in "čakaš", da se vse poklopi
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Bravo Freud
smile-1.gif
.

Boš moral pa najti en drug izgovor za zagovor svojega odlonskega načina življenja
smile-1.gif
.

Ja, komaj sem čakal, da zbežim od staršem, ki sta me od 2. leta naprej vzela s sabo na potovanja, vzpodbujala široko razgledanost, predvsem pa me usmerjala, da sem se izogibal takim kot si ti. Torej zaplankanim in zarukanim zapečkarjem
smile-1.gif
.

Pa všeč mi je, ker smo nekaj posebnega. Ponavljam, v tujini je taka filozofija življenja rezervirana za invalide, mentalno zaostale ljudi oz. tiste, s katerimi se je usoda pač grdo poigrala. Vsi ostali gredo od doma. Brez pomoči staršev, s pomočjo staršev, kar koli. Gredo.

LP,
PIC

Jebiga PIC, tujina je pač tujina in njihova mentaliteta je pač drugačna od naše. Saj lahko tukaj filozofiramo pa se prepucavamo cele dneve, samo Slovenci bodo še vedno isti ... marsikaj je narobe s tole našo državo in da bi prišlo do sprememb, bi mogli začeti že pri temeljih in otroke vzgajati na drugačen način in jim ob določeni starosti ustvariti neke pogoje, da se lažje osamosvojijo in stopijo na samostojno pot brez skrbi ali bodo čez tri mesece še imeli službo in kje se bodo zaposlili, če ne.
Trg nepremičnin je pri nas izrojen in seveda se v tujini lažje odločijo, da gredo na svoje živet, če ima že vsak študent dovolj denarja, da si najame enosobno stanovanje in še naprej lepo živi, pri nas pa povprečen človek živi iz meseca v meseca in če je v najemu ne uspe prišparati niti 50€ mesečno.

lp

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Točno tako. Ne vem zakaj starši ne bi pomagali, če lahko? Po logiki enih je treba biti doma dokler nisi 150 % spodoben financirat vsega. Šele potem si "odrasel." In po možnosti take kvasiš, ko pri 25+ živiš doma in "čakaš", da se vse poklopi
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Slovenci so ziheraški narod. 99% ljudi je nekako glavni cilj v življenju, da si kupijo svoj košček zemlje in dobijo službo za nedoločen čas in potem si kao dosegel vse kar sploh lahko.
grin1.gif
Stvar vzgoje pač. V tujini je normalno, da živiš v najemu, da se preseliš 10x ali več, da delaš na nekem projektu par mesecev in si potem poiščeš novo zaposlitev. Pri nas tega ni ... ne vem ali smo tako pesimistični glede prihodnosti že po naravi, ali so to ostanki starega sistema o. iz kje izhaja ta strah in želja po predvidljivosti življenja.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Citat:
Slovenci so ziheraški narod. 99% ljudi je nekako glavni cilj v življenju, da si kupijo svoj košček zemlje in dobijo službo za nedoločen čas in potem si kao dosegel vse kar sploh lahko.
grin1.gif
Stvar vzgoje pač. V tujini je normalno, da živiš v najemu, da se preseliš 10x ali več, da delaš na nekem projektu par mesecev in si potem poiščeš novo zaposlitev. Pri nas tega ni ... ne vem ali smo tako pesimistični glede prihodnosti že po naravi, ali so to ostanki starega sistema o. iz kje izhaja ta strah in želja po predvidljivosti življenja.

467716-post_slo.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Pri nas, te noben delodajalec ne bo vzel če bo videl da si v 3 letih zamenjal 5 služb. Ker je potem "sigurno nekaj narobe z tabo".

Pa ne primerjat mentalitete zahodnjakov z nami balkanci. Si ne bomo v 200 letih prišli na 1000 m bližine.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Pa ne primerjat mentalitete zahodnjakov z nami balkanci. Si ne bomo v 200 letih prišli na 1000 m bližine.
Je niti ne primerjam, ker nima smisla, zato sem tudi mnenja, da tukaj ne mormo razpravljati o invalidnosti slovenske omladine, ker živi doma. Deleženi smo drugačne vzgoje, drugega načina razmišljanja in čeprav imamo neznansko željo po tem, da nas obravnavajo kot velike evropejce, smo že od nekdaj balkanci, s tem da tisti, ki jih mi smatramo za balkance vsaj imajo samozavest in ponos.
grin1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Meni je huje ko kak PIC soli pamet kakim......v ozadju je pa beg od doma......le zakaj.....mogoče čudni starši....neurejene družinske zadeve.....

Mel eno ex k so jo bla polna usta k PIC-a v ozadju je bla pa čudna družina.......v stilu razjarnikovih...al pa vrtičkarjev
bonk.gif

Točno tako, ali je foter pijanec ali pa mati ku.ba in taki nimajo potem pojma kaj družina v pravem pomenu besede sploh pomeni, me pa zanima koliko moraš biti usekan, da imaš urejene odnose s starši, službo blizu, zgornji štuk prazen, možnost da ga opremiš, greš pa v en blok za 700€ najemnine.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
na vrtu hiše? kako je pa to zgledal? stanovanjski konjtejner ali pa baraka verjetno ni ravno bila?

Kje si ti kakšen vrt najdu? Res, da je njihova parcela 1700 kvadratov ampak omenil sem na vrhu hiše, torej mansardo
priden.gif

jah, jaz sem v svoji modrosti uspel prebrat 'na vrtu hiše'
bonk.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
KSZ

Mater se nekateri obremenjujete s povsem nepomembnimi rečmi. Kaj vas briga, kje živijo ostali?
Jaz sem šel na svoje zato, ker mi je tko bolj po volji, pri starših pa mi ni blo nč slabega. Ampak, zase raje skrbim sam. Seveda imam za to ustvarjene pogoje. Da bi šel pa samo zato na svoje živet, da bi mi drugi ne oporekali "hotela mama" (pa če se doma dobro razumeš z ostalimi), mi je pa malo mimo. Ko sem še živel s starši, sem samovoljno plačeval nek določen znesek za stroške. In nikoli mi nihče ni očital, da sem v breme.
Se pa strinjam z nekje zgoraj napisanim, da je precej odvisno od pogojev. Če se doma stalno kregajo, pol res ne ostane drugega, kot da greš .. še so razlogi, ne bom predolg.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.470
5.680
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
me pa zanima koliko moraš biti usekan, da ......

V bistvu si po novi definiciji kar perverzen in ne usekan
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

smile-1.gif
.

LP,
PIC

grin1.gif

Razlog je v nefleksibilnem trgu dela v Sloveniji.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zakonodaja je večji krivec. Da ti odpustiš nekoga rabiš 50 utemeljenih razlogov, v ameriki tega ni in se odpušča in zaposljuje bolj pogosto, folk pa je navajen na to. Tukaj pa ena služba in cilj v njej ostat do upokojitve.
smile-1.gif