Delo na črno - prijava

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Hvala za podatek. Ni vec aktualno. Vecino zledoloma smo pospravili v prvih mesecih. Tisto kar smo pustili, lahko čaka, ali pa bo ostalo v gozdu.
Pa se tajkuni: ce mislijo da je delavec s 500 evri predrag, sam pa bi moral zasluziti vec kot 100 jurjev mesecno (ker je kao sposoben) naj delavce odpusti in dela sam.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kako v praksi poklicat v nedeljo,da inšpektorji naredijo svoje delo? Kako to v praksi zgleda?. Kolega včeraj razlagal, da je nemogoče. Banana republik. Da nimaš kam poklicat, da bi fušarje dobli pri delu na črno med vikendi. Je avtomatski odzivnik potem, pa se tudi konča. Tako da...

Jaz PODPIRAM delo na črno, sem ga vedno, ga še vedno, in še vedno ga bom! Luknjo v državni blagajni naj polnijo ti lopovi oz tajkuni, ki si jemljejo milijonske kredite ... zaradi stotih delavcev, ki delajo na črno, država ne bo propadla! Tudi jaz sem delal na črno. Sem bil zelo srečen, ker sem s tem imel evo ali dva več na uro, odvisno od dela, kot pa če bi bil zaposlen. Jebe se meni za to gnilo državo, ki sploh več ne morem biti ponosen na njo.

Tolko, kolikor je država meni vzela denarja, toliko ji jaz ne bom nikoli škode naredil, če bom delal na črno, jaz in tisoče drugih.

Prijavi raje sebe, ko boš kako pizdarijo na cesti naštimal ali pa kjer koli.

Tisti, ki delajo na črno, ne delajo nič slabega državi, tebi in drugim ... delajo zato, da preživijo, ti tega ne razumeš, ker si kmet.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Mnogo več škode državi kot nedeljski fušar naredi nekdo, ki gre na dopust v tujino.

Od nedeljskega fušarja ima država še vedno nekaj. Nedeljski fušar bo še vedno kupil jupol (in plačal ddv celo po višji davčni stopnji kot SP) denar ki ga je prislužil bo zapravil v lokalni trgovini (plačal ddv), da delo domačim trgovkam, lahko kupi domače proizvode..... tisti ki pa gre na dopust v tujino, pa denar nese tja, da delo tujcu v tuji državi, davek plača v tuji državi, naša država in naša ekonomija pa od dopustov naših državljanov v tujini nima popolnoma nič.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.405
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Hvala za podatek. Ni vec aktualno. Vecino zledoloma smo pospravili v prvih mesecih. Tisto kar smo pustili, lahko čaka, ali pa bo ostalo v gozdu.
Pa se tajkuni: ce mislijo da je delavec s 500 evri predrag, sam pa bi moral zasluziti vec kot 100 jurjev mesecno (ker je kao sposoben) naj delavce odpusti in dela sam.
Dej pi.zda zaposli nekoga. Daj mu placo in skrbi da bo mel na placilni dan dnar na racunu.

Pises o 500 eur place in 100k dobicka...dej ne bluzi. Hkrati si pa sam vmes prodales, mel minus ob neplacilu, dobil obresti na depozitu, prodal stanovanje, kupil hiso... aja pa nezaposlen si.... dej ne bodi populist in ne serji po folku ki daje kruh slovencem...da je 800 eur place je treba 1300 eur dat a ves...al pa se vec

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja, vsi ti ki pametujejo, kako velike plače naj dajejo podjetniki.. v par minutah imaš lahko odprt S.P... pa gasa. Ampak bo takoj kak izgovor.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ni za vsakega s.p.
Mi gre zelo na organ, ko poslušam kje kakšne debate ex s.p.-jevcev, kolk morajo zaslužit, da plačajo delavce. Da nimajo dela, da so prevelike dajatve (ok s tem se strinjam). Sm enmu reku, zakaj je pol delavce zaposlil, če njegova dejavnost nima tolko dela? Pa me je gledal kot tele debelo in nekaj jokcal kako je mislil " da bo poslel prišel, da si ni mislil, da ne bo povpraševanja bla bla bla" V glavnem, odpru je s.p. na pamet brez predhodnega razmisleka ali bo sploh imel posel.
Pred časom je k znancu prišel mojster, ki se je ponujal da naredi fasado. OK. Pač išče posel, ne pa sedi doma, kot zgoraj omenjeni.
Na vprašanje, v kolkem času bi bilo narejeno, je pa odgovoru, da dela sam s sinom (ko sin ni na faxu) in da je hitro narejeno. Haallooooooo ???? Kako hitro?? Pol leta 300m2??? Hočem povedati, da tudi če ima zidarijo, takšen s.p. - jevec ne more dobiti takšen posel. Ne ne izide ne za njega, ne za stranko.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Mnogo več škode državi kot nedeljski fušar naredi nekdo, ki gre na dopust v tujino.

Od nedeljskega fušarja ima država še vedno nekaj. Nedeljski fušar bo še vedno kupil jupol (in plačal ddv celo po višji davčni stopnji kot SP) denar ki ga je prislužil bo zapravil v lokalni trgovini (plačal ddv), da delo domačim trgovkam, lahko kupi domače proizvode..... tisti ki pa gre na dopust v tujino, pa denar nese tja, da delo tujcu v tuji državi, davek plača v tuji državi, naša država in naša ekonomija pa od dopustov naših državljanov v tujini nima popolnoma nič.

Karkol bi na take neumnosti napisu bi blo brez veze, ker zmago pove zadost jasno in iz srca:
https://www.youtube.com/watch?v=FeIdFx1qPpc&feature=player_detailpage#t=69

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja, vsi ti ki pametujejo, kako velike plače naj dajejo podjetniki.. v par minutah imaš lahko odprt S.P... pa gasa. Ampak bo takoj kak izgovor.

V kolikor nima za dostojne plače, naj ne zaposluje, če brez zaposlenih ne more delat, naj sp zapre. Če nima zadost zaposlenih in zahteva od svojih zaposlenih vsakodnevne nadure (občasen povečan obseg dela izvzet) naj zaposli dodatne ljudi, če si tega ne more privoščit, naj zapre, bo bolj sposoben prevzel...bi šlo to prebavit al ne? Ker dons mam razgovor v firmi, k ma stalno zaposlitvene oglase od kar spremljam in vem, da bom vprašan, če sem pripravljen delat "več". Več kot kolk? Več ob povečanem obsegu dela, al več vsak božji dan? Me zanima odgovor.
Glede na to, da majo stalno oglase, imajo velike težave dobit ljudi, ki bi delal "več". Cele dneve do onemoglosti. Poznam znanega lastnika autovleke. Nazadnej je njegov šofer komaj preživel, ker je po tridnevni furi enostavno omagal za volanom. Počas bo vozil sam, ker misli, da je sužnjelastnik in ne deldajalec.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se strinjam, tudi navadni državljani smo imeli nekaj od tajkunizacije. Vsaj večina. res da sem v NKBM pušnil skoraj dva jurja, sem pa na račun lepih obresti na depozite dobil ta dva jurja nazaj.

Problem je v tem, da so tajkuni nastali z blagoslovom oziroma po navodilih politike. Ker nekdo je moral odobriti xyz mio kredite med malico.Meni pa državna banka ni želela dati kredita v vrednsoti 20 % investicije (sredstva za vračilo sem imel zagotovljena na banki, vendar so bila "namensko vezana"). Češ da imam premalo plače. kakšne plače pa so imeli tajkuni da so lahko pred malico poklicali na banko, ob po malici pa so imeli xyz mio več na računu?

Pa zakaj mislite, da je državna banka dala kredit tajkunu? Zato, da je po krepko precenjeni ceni od države in od malih delničarjev kupil firmo. Je šel denar malo na naokrog način (kar seveda nekaj stane) iz državne banke v državni proračun, malo pa malim delničarjem. Ko pa niso več mogli novi lastniki kreditov plačat, je pa bilo treba reševat banke - in to tudi za denar, ki so ga mali delničarji dobili ... V resnici so si ti lepo opomogli, najebala je pa banka in "tajlkun".
Pa ne se slepit, da lahko ti kaj dosti denarja nazaj prinesejo (pod prisilo) - ta denar je šel, ga ni več, je poniknil s padcem vrednosti vrednostnih papirjev, vrednosti podjetij ipd. Ni ga skoraj nič več, zato ga je nesmiselno v razne debate vlačit kot neko rešilno bilko ...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
467716-post_slo.gif

Nobeden ne bo priznal, da je nesposoben voditi s.p. Zato pride do sporov. V Sloveniji moraš biti pa še malo velik bolj sposoben, da plavaš med vsemi zakoni,birokracijo, dajatvami, krizi, ki traja in traja, pomoči tretjim osebam, itd.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Ko pa niso več mogli novi lastniki kreditov plačat, je pa bilo treba reševat banke
......... večina jin ni imela sploh namena odplačevati kredita, tako da.... noo.. rezultat je na koncu isti

Kako je že bilo tisto? 800.000 kredita zavarovanih z nepremičnino vredno 40.000. In banka se lahko j... s tem.
Res mi ni jasno, kako ni podpisnik takšnih kreditov na golem otoku

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
467716-post_slo.gif

Nobeden ne bo priznal, da je nesposoben voditi s.p. Zato pride do sporov. V Sloveniji moraš biti pa še malo velik bolj sposoben, da plavaš med vsemi zakoni,birokracijo, dajatvami, krizi, ki traja in traja, pomoči tretjim osebam, itd.

Samo nekaj. Tisti, ki niste nikoli imeli podjetja se prosim vzdržite komentarjev kdo je kaj nesposoben voditi podjetja.

Razlika je samo v tem, da vaša nesposobnost še ni bila dokazana.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
pa dej no. Sej se ni treba nobenmu javljat.
Pa ni treba nesposobnosti dokazovat , dokazuje se sposobnost.
uf-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
a ti dam še naslov, pa številko čevljev?? Kaj te boli?? Še enkrat si preberi, potem pa sprašuj. En kup s.p.-jevcev ni sposobnih za sebe skrbeti ne pa še za koga. Odpirajo podjetja, ker vidijo da enem drugem gre, pa mislijo, da bo vsem.
Al po tvoje so drugi krivi, ker nekdo ne zna delati, ne dela, nima prave dejavnosti...itd?? Al po tvoje so vsi ex super.
Pa da sva si na jasnem. Govorim o nesposobnežih, ne pa o tistih, ki jim laufa in so uspešni. Za takšne drugo temo odpri.
Bo šlo?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:

Karkol bi na take neumnosti napisu bi blo brez veze, ker zmago pove zadost jasno in iz srca:
https://www.youtube.com/watch?v=FeIdFx1qPpc&feature=player_detailpage#t=69

No pa povej, naprimer grem na dopust v Mehiko s tujim prevoznikom (naš tja ne leti) in tujega letališča, tam ne jem slovenskega krompirja ampak mehiškega, hotel in DDV plačam v mehiki, pijem tequilo, strežejo me mehiški natakarji, trgovke, taksisti...... zapravim 1500 eur. Koliko od tega kar sem zapravil kapne v slovenski proračun? Bo šlo?

Nedeljski fušar pa je slovenski krompir (daje delo slovenskemu kmetu ), kupuje (in daje delo) v slovenskim trgovkam, troši bencin katerega trošarina kakpne v slovenski proračun......

Če je kdo tu bedak si to ti. Država ima večjo izgubo od nekoga, ki gre zapravljat v tujino, kot od nedeljskega fušarja, ki res da ne plača davka, ampak vseeno pa troši v sloveniji (kupi jupol, se pripelje do stranke....)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
Da je nekdo 1500 € pustil v tujini, je moral že prej ko je zaslužil ta denar dat 1500 € naši državi.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Problem je v mentaliteti ljudi. Vsi smo v bistvu isti, vsak "ukrade" koliko pač lahko. En fušar naredi nekaj za 100 EUR na črno, če bi lahko par miljonov povlekel, bi seveda jih. Razlika je samo v sposobnosti. Takšni kot so politiki, takšni so ljudje.