Delo na črno - prijava

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ja ja. Samo to je za mazanje oči. Mahinacije!!!
Če ti tako praviš.
nahrung002.gif

Fora je pa v tem, da so vedno problem eni drugi, tokrat so pač tajkuni (in vsekakor so), medtem ko če nekdo na malo krade pa ni problem, ker je tisti drugi pa na veliko kradel. Ko pa povprečnemu Slovenceljnu predočiš, da je tudi on osebno prežvečil in spravil skozi rit del tistih milijard (verjetno bo bolj delček) je pa takoj ogenj v strehi in da to pa ni možno.
Razumem, še vedno so največji problem tajkuni, pač tisti revež, ki se ''znajde'' in ukrade 50 EUR nekomu drugemu, ki ima za to dejavnost vse poštimano in plačuje vse budalaštine, ki se jih država uspe spomnit, naj to še kar dela lepo mirno, dokler ne bomo zrihtali tajkunov, a ne?
grims-1.gif

Sedaj pa nagradno vprašanje: kdaj bomo poštimali tajkune?
rolleyes-1.gif
In če misliš, da se bo dobilo 10% tajkunskega nakradenega denarja nazaj, ti povem, da si preklet optimist.
Tako da, najbolje da kar lepo vsi malo krademo in se ''znajdemo'' lepo še ene dve, tri generacije, pa bo...
cool-1.gif
NOT, ker se bo zadeva prej sesula. Pokojninski in zdravstveni sistem že pokajo, v naslednjih letih bo to že kar velik problem. In ja, se zavedam korupcije in ostalih zadev v zdravstvenem sistemu. Ampak delat je treba na obeh straneh...

Pa še tole: tistemu obrtniku, ki ga nelojalno sabotira tisti, ki dela na črno, se malo je... za tajkune. On bo namreč takrat ob posel zaradi tega, ki dela na črno, ne pa zato, ker so tajkuni speljali par milijard EUR iz države. Čeprav je posledica tega tudi to, da ima tako visoke obremenitve s strani države.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Koliko his se je pred tremi desetletji sezidalo na fus in koliko danes? 50%:5%?
Lani sem prvic prodal les uradno s pogodbo (prej pa obcasno lokalnim zagam brez racuna) . Denarja se danes ni, kljub posredovanju zbornice, medijev, odvetnika. Veza na sodiscu pa je tudi rekla da ne verjame v placilo lesa, tudi ce gremo v tozbo v Avstriji (ki jo imate nekateri za super pravno drzavo), od koder je bil kupec A mislis da bom naslednjič les prodal uradno? Ja seveda. Dobi ga tisti ki ga bo plačal vnaprej, ali najkasneje pred nakladanjem. Sicer ga naj vzame mati narava. Lubadar pospešeno dela svoj posel.
Sicer pa gozd prodam in naj upravlja z njim kdor hoce. Najraje vidim da drzava, in mi nakazuje SP.
kako moraš bit tako naiven, dal bi les lokalni KZ pa bi denar ziher dobil, tako pa so te na suho. Mi les striktno dajemo samo KZ, denar vedno na rok, kako bodo pa oni naprej pa mene ne briga.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ja ja. Samo to je za mazanje oči. Mahinacije!!!
Če ti tako praviš.
nahrung002.gif

Fora je pa v tem, da so vedno problem eni drugi, tokrat so pač tajkuni (in vsekakor so), medtem ko če nekdo na malo krade pa ni problem, ker je tisti drugi pa na veliko kradel. Ko pa povprečnemu Slovenceljnu predočiš, da je tudi on osebno prežvečil in spravil skozi rit del tistih milijard (verjetno bo bolj delček) je pa takoj ogenj v strehi in da to pa ni možno.
Razumem, še vedno so največji problem tajkuni, pač tisti revež, ki se ''znajde'' in ukrade 50 EUR nekomu drugemu, ki ima za to dejavnost vse poštimano in plačuje vse budalaštine, ki se jih država uspe spomnit, naj to še kar dela lepo mirno, dokler ne bomo zrihtali tajkunov, a ne?
grims-1.gif

Sedaj pa nagradno vprašanje: kdaj bomo poštimali tajkune?
rolleyes-1.gif
In če misliš, da se bo dobilo 10% tajkunskega nakradenega denarja nazaj, ti povem, da si preklet optimist.
Tako da, najbolje da kar lepo vsi malo krademo in se ''znajdemo'' lepo še ene dve, tri generacije, pa bo...
cool-1.gif
NOT, ker se bo zadeva prej sesula. Pokojninski in zdravstveni sistem že pokajo, v naslednjih letih bo to že kar velik problem. In ja, se zavedam korupcije in ostalih zadev v zdravstvenem sistemu. Ampak delat je treba na obeh straneh...

Pa še tole: tistemu obrtniku, ki ga nelojalno sabotira tisti, ki dela na črno, se malo je... za tajkune. On bo namreč takrat ob posel zaradi tega, ki dela na črno, ne pa zato, ker so tajkuni speljali par milijard EUR iz države. Čeprav je posledica tega tudi to, da ima tako visoke obremenitve s strani države.

Daj še enkrat napiši, ne vem če bo razumel!
467716-post_slo.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Seveda so imeli od tajkunskih poslov korist tudi navadni državljani. N.pr.: ko se je Bavčar boril za prevzem Petrola, je Petrolova delnica narasla na 1000€. Navadni državljan, ki je svoje delnice prodal po tej ceni, si je kar lepo opomogel.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
No pa smo tam.....treba je zadevo gledat celostno. Še vedno pa smo pri tem, da mali in veliki lopov ne moreta biti obravnavana en tako, drugi pa tako. Oba pač kradeta in to je narobe. Ni opravičil.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Seveda so imeli od tajkunskih poslov korist tudi navadni državljani. N.pr.: ko se je Bavčar boril za prevzem Petrola, je Petrolova delnica narasla na 1000€. Navadni državljan, ki je svoje delnice prodal po tej ceni, si je kar lepo opomogel.
Tega mu raje nisem niti napisal, ker so to ziher imeli delnice samo tajkuni pri koritu. Navadni državljani jih niso imeli.
grin1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ah levaška logika, ni pa povedal da smo v končni fazi tistih 1000 plačali vsi tisti kateri delnic nismo prodajali, torej ni bilo dobička ampak ena velika izguba, enako valja za Savo , delnica je kotirala na 600€,ko je šla pa na realno vrednost je bila pa 0,0001€, zapitek smo pa spet mi plačali !

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kot pri Nkbm, enega argentinca, bi blo treba odkopat....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ah levaška logika, ni pa povedal da smo v končni fazi tistih 1000 plačali vsi tisti kateri delnic nismo prodajali, torej ni bilo dobička ampak ena velika izguba, enako valja za Savo , delnica je kotirala na 600€,ko je šla pa na realno vrednost je bila pa 0,0001€, zapitek smo pa spet mi plačali !

Ali ti Janša ni povedal, kdaj je treba prodati?
evil.gif
Poznam pa tepca, ki je imel še lani delnice Leka

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Lani sem prvic prodal les uradno s pogodbo (prej pa obcasno lokalnim zagam brez racuna) . Denarja se danes ni, kljub posredovanju zbornice, medijev, odvetnika. Veza na sodiscu pa je tudi rekla da ne verjame v placilo lesa, tudi ce gremo v tozbo v Avstriji (ki jo imate nekateri za super pravno drzavo), od koder je bil kupec A mislis da bom naslednjič les prodal uradno? Ja seveda. Dobi ga tisti ki ga bo plačal vnaprej, ali najkasneje pred nakladanjem. Sicer ga naj vzame mati narava. Lubadar pospešeno dela svoj posel.
Sicer pa gozd prodam in naj upravlja z njim kdor hoce. Najraje vidim da drzava, in mi nakazuje SP.
kako moraš bit tako naiven, dal bi les lokalni KZ pa bi denar ziher dobil, tako pa so te na suho. Mi les striktno dajemo samo KZ, denar vedno na rok, kako bodo pa oni naprej pa mene ne briga.

Sploh ne vem če lokalna zadruga odkupuje les. Ko sem konec frebruarja iskal odkupovalca so vsi govorili o vsaj nekaj mesečnem roku za odvoz. Zaradi borovca nisem želel čakati, ker vemo kakšen je borovc po nekaj mesecih na tleh.

Potem sem našel tri,ki bi les odpeljali v nekaj tednih. in o nobenem se ni pisalo nič slabega. sedaj sem poskrbel da se vsaj o mojem kaj najde na googlu.
evil.gif

Me prav zanima kako se plačuje les na postojnskem kjer Holzklade dela ogromne kupe lesa v bližini Počka. A ga mislijo z letalonosilko odpeljati?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
nekak se mi zdi, da si se samo v eno točko zapičil. V nekih stvareh ti dam prav. V nekih pač ne. Recimo, kaj imava midva konkretno od Šrotovih, Hildinih, Zidarjevih.... al kdo so že vsi te.... milionov???? (ok, za tebe ne vem, recimo pa da sva oba neke zaposlene osebe)
Osebno vem za nekaj obrtnikov, ki so z nekaterimi temi sodelovali in niso dobili plačila.
Drugo, kar je. Praviš, da se obrtniku j.. za tajkuna, ker mu je posel vzel nedeljski fušar. (povdarek na nedeljski fušar). Ne bi se mu smelo j...!!! Glej, a se ti zdi prav, da tale tvoj obrtnik živi pošteno, dela, plačuje vse "budalaštine" ki se jih spomni država, potem pa nekdo in krogov, blizu državne blagajne pobere neupravičeno ves denar. Tukaj se gre o milijardah. In ta obtnik je izgubil mnogo več, kot samo tisti posel, ki mu ga vzame tisti nedeljski fušar. Zakaj. Država (kot pišeš) poka po šivih. Sistem se razpada. Ni denarja. Se strinjam. Ne vlaga se v proizvodnjo. Ostali obrtniki ne morejo investirati v posle, zaradi prevelikih dajatev. Birokracija zapletena, da jo tudi tisti, ki so jo napisal ne razumejo. itd. Se strinjava?
Nekdo je napisal, da za 1000€neto, delodajalca stane 1700€. A mora država tolko na enem zaslužit? Zraven pa 130 tisoč nezaposlenih. Povej, a misliš, če bi na 1000 € neto plače bila dajatev 50% torej 350 bi se brezposelnost zmanjšala?? Ja, bi se. In država bi od drugega spet dobila svojih 350€. Torej dobi isto plus tega, da temu novemu zaposlenemu človeku ni treba izplačevati raznih social, pomoči itd. Bi se brezposelnost zmanjšala?? po moje bi se za nekaj tisoč!! Se strinjava? In to je novih nekaj tisoč potrošnikov, ki bodo kupili nov avto, naročili pohištvo, obnavljali, kupovali itd. In spet prihaja davek državi. Te obrtniki, bodo pa spet imeli svoje kupce.
Vem, da tolko firm, ki je namesko spravljenih v stečaj v tako hitrem času, ne moreš v enakem času nazaj postavit. Sploh jih ne moreš. In tukaj vidim največji problem. Delovna mesta v proizvodnji. Teh ni.
In gre mi na organ, ko nekdo pojasnjuje, kako je sedaj in da drugače ne more biti. Ja, sedaj res ne. Če bi pa še korak prej bili pametni, do teh mahinacij ne bi smelo priti.
Ali drugače povedano. Karikiram: Če nekdo pade skozi okno 10 globokoin se ubije, ker mu je prišlo slabo, bi mi vsi ugotavljali zakaj mu je prišlo slabo in da drugače ne more biti, ker z 10m nobeden ne preživi. Dejansko bi pa moral ugotavljat zakaj okno ni bilo zaščiteno.
Zdaj pa kritizirajte kolk hočete

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Se strinjam, tudi navadni državljani smo imeli nekaj od tajkunizacije. Vsaj večina. res da sem v NKBM pušnil skoraj dva jurja, sem pa na račun lepih obresti na depozite dobil ta dva jurja nazaj.

Problem je v tem, da so tajkuni nastali z blagoslovom oziroma po navodilih politike. Ker nekdo je moral odobriti xyz mio kredite med malico.Meni pa državna banka ni želela dati kredita v vrednsoti 20 % investicije (sredstva za vračilo sem imel zagotovljena na banki, vendar so bila "namensko vezana"). Češ da imam premalo plače. kakšne plače pa so imeli tajkuni da so lahko pred malico poklicali na banko, ob po malici pa so imeli xyz mio več na računu?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tega mu raje nisem niti napisal, ker so to ziher imeli delnice samo tajkuni pri koritu. Navadni državljani jih niso imeli.
grin1.gif
ahh ja. J_eB_e se Bavčijo za vaše delnice. On je dobil mnogo več.
Vidim pa, da so eni prov navdušeni nad tajkuni. No, sej ste bolj posamezniki

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Ali ti Janša ni povedal, kdaj je treba prodati?
evil.gif
Poznam pa tepca, ki je imel še lani delnice Leka
Glej taktat si zaslužil, danes pa to vračamo vsi, tudi ti...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Sploh ne vem če lokalna zadruga odkupuje les. Ko sem konec frebruarja iskal odkupovalca so vsi govorili o vsaj nekaj mesečnem roku za odvoz. Zaradi borovca nisem želel čakati, ker vemo kakšen je borovc po nekaj mesecih na tleh.

Potem sem našel tri,ki bi les odpeljali v nekaj tednih. in o nobenem se ni pisalo nič slabega. sedaj sem poskrbel da se vsaj o mojem kaj najde na googlu.
evil.gif

Me prav zanima kako se plačuje les na postojnskem kjer Holzklade dela ogromne kupe lesa v bližini Počka. A ga mislijo z letalonosilko odpeljati?
Obrni se na KZ Škofja Loka , če vaša ne dela, delajo naši tudi dol na Postojnskem, Logaškem...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
V bistvu se mi zdi, da imava precej podobno mišljenje, razhajava se le v tem, da ti meniš, da je treba tajkune rešit in do takrat naj mali še kar naprej malo kradejo, zame je pa oboje isto in menim, da ni ok, da tudi ta mali kradejo. To je vse
smirk-1.gif
.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
V bistvu se mi zdi, da imava precej podobno mišljenje, razhajava se le v tem, da ti meniš, da je treba tajkune rešit in do takrat naj mali še kar naprej malo kradejo, zame je pa oboje isto in menim, da ni ok, da tudi ta mali kradejo. To je vse
smirk-1.gif
.

Pozna se nam, da nismo nikoli imeli svoje države. Sedaj jo imamo, pa se še vedno obnašamo do nje tako, kot edino znamo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
niti nimava različnih mnenj. Očitno.
Seveda ni OK niti pri nedeljskih fušarjih. Zmotilo me je samo to, ker tamali vsi skupaj ne nakasirajo na leto tolko , ko najmanjši med tavelkimi v mesecu. Tema je bila pa samo o tem, kako treba tamale zhebat. (čeprav gre za golo preživetje)
Sej veš, tud policajim se hebe za male dilerje, dobitek je glavni. Potem se neka mreža razbije.
Me pa veseli, da sva v normalnem tonu razčistila