Delo na črno - prijava

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.089
113
v lokalni ostariji
najprej,

če imaš s.p. si podvržen hudi regulativi, hudim kaznim inspekcijskim nadzorom itd itd... kazen za vsako malenkost... če si fušar pač fašeš tistih par € kazni za delo na črno in je to to.

je pa težava, ker so zbili cene v poden. ampak ne samo fušarji tudi določeni s.p.ji, doo.ji se gredo "dumping"... ponujajo storitev veliko % ceneje kot je realna cena...

v avstijii npr je v gradbeništvu ZAKON Priporočena cena obrtne zbornice. pod to ceno ne dela noben... pri nas se cene gibljejo vsaj 20% pod cenikom (iz leta 2008)...

trdit da je za vso bedo krivih tistih 10 tajkunčkov je nesmiselno...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.036
11.156
113
Kar sem edino opazil, kar SPji vneto opralvjajo, je hrana na SP. In dvigovanje stroškov. A navadna raja pa ne je zunaj? in jim ni strošek?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

je pa težava, ker so zbili cene v poden. ampak ne samo fušarji tudi določeni s.p.ji, doo.ji se gredo "dumping"... ponujajo storitev veliko % ceneje kot je realna cena...
...
Dvomim da kdo dela v izgubo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.089
113
v lokalni ostariji
fušar morda res ne hudo velike... ker pač ne plačuje davkov, prispevkov... itd itd... že za popoldanski S.P: je stroška cca 100€/mesec....

in ja delajo izgubo vendar poleg tega porušijo trg. in posledično dosti ostalih pahnejo pod rob rentabilnosti...

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
izgubo.
Menda jih kar nekaj propade. Verjetno ne zaradi prevelikega dobička.
Celo delavci so primorani delati zastonj (kao uvajanje, pa neplačane nadure pa to), SP pa zanesljivo ni v boljšem položaju, ker za njim tudi ZVD ne stoji, ali pa ne tako trdno.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Sem slučajno naletel na tole zadevo, kako država dobesedno ubija tiste, ki delajo po regelcih:
Promocija zdravja na delovnem mestu
Pred pripravo načrta morajo pripravljavci najprej oceniti, kakšne potrebe glede izboljšanja zdravja in dobrega počutja imajo zaposleni v posameznem podjetju. Kolektiv, ki ga sestavlja množica športnikov, bo imel drugačen načrt za promocijo zdravja na delovnem mestu kot kolektiv, kjer prevladujejo starejši delavci, ki jih morda že pestijo kronične težave z zdravjem.
Med aktivnostmi so lahko:
•uvedba gibljivega delovnega časa ali dela od doma,
•sodelovanja zaposlenih pri organizaciji dela,
•vseživljenjsko učenje z zamenjavo delovnih mest ali izobraževalnimi tečaji,
•ponujanje zdrave malice ali kosila,
•spodbujanje zdravega prehranjevanja z osveščanjem o zdravi prehrani,
•spodbujanje vožnje s kolesom,

•ureditev prostora za malico in za druženje,
•zagotovitev ergonomskih sedišč,
•namestitev pitnikov za vodo,
•spodbujanje podpore med sodelavci pri usklajevanju dela in družinskega življenja,
•spodbujanje komunikacije;
•uvedba mehanizmov za obvladovanje in zmanjševanje stresa, npr. tečajev sprostitve ali tečajev za obvladovanje stresa na delovnem mestu,
•spodbujanje telesne dejavnosti s športnimi aktivnostmi, npr. skupinsko pripravo in udeležbo na rekreacijskih športnih tekmovanjih, športnim tečajem, skupinsko rekreacijo, organizacijo športnega dogodka v podjetju, itn.

Najbolje, da uvedejo še obveznost, da morajo delodajalci obvezno vzgajati delavce, da je kajenje škodljivo, potem promocijo uporabe kondoma, pa še promocijo varne vožnje...

Da se razumemo: precej podjetij kaj od tega že itak nudi delavcem in to je pač ''mehka'' boniteta, ampak da ti to dajo kot obveznost in potem nabijejo gor več tistoč EUR-ske kazni. In potem naj tako podjetje cenovno konkurira z delom na črno.
To je obvezno že 4 leta
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kar sem edino opazil, kar SPji vneto opralvjajo, je hrana na SP. In dvigovanje stroškov. A navadna raja pa ne je zunaj? in jim ni strošek?

Če delavcu plačaš malico, je to pač strošek.

Če imaš oštarijo in kupuješ hrano, ti je to pač surovina - strošek.

Ne boš pa videl frizerja, da jemlje hrano na firmo, kot si ti očitno predstavljaš.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Drzava dobro prodala deleze tajkunom, drzavljani pa smo ta dnar skurili. Nek procent je sel v privat zepe po standardnih kanalih. Pokradeni procenti so sli pa-pa in se jih ne bo videlo vec, kar smo pa iz proracuna skurili, se bo pac vracal se leta. Miljarde v tujini pa mislim da so iluzija, ne verjamem da so oz. sploh kdaj bile.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz

Sem že pozabil, da sem v tej debati na začetku tudi jaz nekaj povedal.

Če samo bežno preletim debate tistih "poštenjakarjev" ki pravijo da jim gredo nedeljski fušarji, ki ne plačujejo davka, na živce in da jim fušarji, zato odžirajo tudi njihov denar........
Se pravi po vaši, "poštenjakarski" logiki, vam malar, ki gre še v nedeljo nekomu na fuš premalat kuhno, odžira denar, ker on v nedeljo, med tem, ko vi lenarite in ležite doma v dnevni sobi, malar odžira denar.
Torej vam lenuhom, malar, ker dela, odžira denar.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.089
113
v lokalni ostariji
stardec jaz moram delat od petka do svetka po 12 ali več ur na dan ker mi fušarji zbijajo ceno! ker ne rabijo plačevat prispevkov, izobraževanj, certifikatov...

in lenarit ni časa...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.036
11.156
113
Kolega, v soboto popoldne je gospod z ženo/ljubico šel na pico in račun na firmo, strošek. Jaz sem naredil podobno, a nisem vzel računa na firmo. Sem si OD kar direktno zmanjšal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
stardec jaz moram delat od petka do svetka po 12 ali več ur na dan ker mi fušarji zbijajo ceno! ker ne rabijo plačevat prispevkov, izobraževanj, certifikatov...

in lenarit ni časa...
Tolk priden pa spet nisi kot praviš, saj si skoz na forumu.
Ne zbijajo ti cene fušarji. Ceno ti zbija država, ker dopušča sodobno suženjstvo, to je z uvažanjem poceni delovne sile. Dejstvo je, da nihče ne bi fušal in delal ob nedeljah, če bi lahko živel in preživel brez nedeljskega fuša. Zakaj bi?

Delo pri nas ni nič vredno. Vredno je samo prekupčevanje, mešetarjenje in prodajanje megle.

Priden delavec, ki dela cel teden pa še ob nedeljah, tebe ne more ogrožat. Ogroža te lahko zgolj in samo lenuh. Torej tisti, ki ne dela in se že leta in leta zažira vate in v tvoje delo. (borčevski penzionerji npr.).
Če tebe ogroža priden delavec, potem si ti slab delavec.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:

in lenarit ni časa...

... a debate na alterju potem šteješ v 12 urni delovni čas
grims-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Lahko je biti "pošten" privilegiranemu komunistu zločincu, ki že 70 let dobiva lepo borčevsko penzijo ali druge prejemke in ugodnosti. Ne rabi nič fušat popoldne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.089
113
v lokalni ostariji
ker imam pameten telefon lahko pogledam in odgovorim tudi na stroju...

tile ki imajo lepo borcevsko penzijo so najboljse stranke! placajo kolikor reces brez vprasanja! ne tko kot ohrnezi ki raje fusarju dajo € kateri zbija ceno goljufa drzavo in krade meni....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kolega, v soboto popoldne je gospod z ženo/ljubico šel na pico in račun na firmo, strošek. Jaz sem naredil podobno, a nisem vzel računa na firmo. Sem si OD kar direktno zmanjšal.

To ni strošek in mu bo to inšpektor zabrisal ven, ko ga obišče. Z obrestmi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:če imaš s.p. si podvržen hudi regulativi, hudim kaznim inspekcijskim nadzorom itd itd... kazen za vsako malenkost... če si fušar pač fašeš tistih par € kazni za delo na črno in je to to.

Tako je. In vsi skupaj bi morali težiti državi, naj zmanjša birokracijo in trapaste predpise za vsaj 3/4.

Ampak so nas spet uspešno sprli med seboj.

Deli in vladaj.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
ker imam pameten telefon lahko pogledam in odgovorim tudi na stroju...

tile ki imajo lepo borcevsko penzijo so najboljse stranke! placajo kolikor reces brez vprasanja! ne tko kot ohrnezi ki raje fusarju dajo € kateri zbija ceno goljufa drzavo in krade meni....
Vidiš, to kar si zdaj napisal je pa čist tipično komunistično razmišljanje. Komunista zmeraj ogroža priden delavec.
Ti si zadovoljen, ker ti je nek zločinc, ki dobiva zločinsko komunistično penzijo, plačal tvojo storitev. Ampak si pa tolk slep, da ne vidiš, da te je prej orenk okradel, saj njegov zločinski penzion ni zaslužil z minulim delom in odvajanjem prispevkov. Nikol ni nič vlagal v buđet, samo molzel je. In zdaj je ta komunistični zločinec teb vrnil nekaj drobiža od tistega kupa denarja, ki ti ga je pred tem ukradel. Ti si pa vesel.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
A se je lanski cviček pokvaru, pa bele miši in komunisti prihajajo pred oči??
Kmal bo 3WW, eni pa še 2WW niso končal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Letošnjega itak še ni. Bo pa kmal.
Mišev ni veliko, ker imamo dobro mačko pri hiši
Komunistov je pa res še vse polno, zato se bojim, da maš prav in bo res počlo zarad njih.