Lej, mogoče ne bom ravno objektiven, ampak sam sem tudi zamenjal službo, pa si privoščil nekaj za 7000EUR. Sicer hodim 5min peš na šiht, zato sem vzel 2.0 benz.
C5 je imel prejšnji šef, pa službeni je bil en, pa mi ni všeč nikakor ne, je pa res šel čez ležečga policaja brez da bi opazil.
Jaz imam raje malce direktnejši volan in pa "športnejše" podvozje, pa sem na koncu (tudi zaradi vez) pristal na Mondeu. za 160 po AC je kul, tam do dobrih 190 sem ga sprobal, čez 200 se še nisem lotil. Imam za ta denar avto z vso opremo in usnjem, moram reč da sem se kar malo umiril na cesti, ker se mi zadeva zdi res za kruzanje, čeprav sem tudi svojo klasično testno progo stestiral in se na meji zelo lepo obnaša (ga ravno lepo enakomerno odnaša v ovinkih, mogoče malce v understeer ampak se da pač lepo popravljat
).
Kar sem Passata vozil je tudi OK, vendar mi ni všeč bolj nem občutek na volanu, na splošno se mi je čutil težji avto. Nisem pa probal 1.8T kar sem tudi iskal če bi že Passata...
Gled emašin pa nisem imel TDCi-ja za dolgo, sem precej prevozil razne mašine in še najbolj mi je pasal 130KM ampak tudi karavana 115KM sem lahko BP peljal 217 po števcu... Za zanesljivost pa bojo povedali kaki drugi, ki si ga lastijo (na tem forumu so se neki problemi omenjali, pa mogoče malce poišči).
Za mojga 2.0 benz je fajn ker ima pač ketno, kupljen je od kolega in je preverjen 100% (+ servisna), tako da bo še samo redni servis upajmo naslednja 3 leta.
Tudi nisem iskal karavana, ampak ker je pač kolega ravno takega imel sem pač vzel, saj kar prav pride ker kajtam in bordam...