"cruiser za AC", rabljeno vozilo?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
zakaj pa nebi potoval z vlakom? je klimatiziran, se kontra nagiba v ovinkih in v kabini skoraj neslišen... pa še študentke lahko pecaš med vožnjo
mater da kompliciraš...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
neglede na to katerega boš vzel od teh naštetih boš imel tišino!
vsaj glede na jugeca ali katrco.

če ne pa daš radijo malo bolj na glas pa je to to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Končno se je nekdo na vlak spomnil. Seveda je prvo vprašanje, če mu ustreza vozni red? JAz bi defintivno probal vsaj eno testno vožnjo naredit z vlakom(novim ne kako gomoljko). Na njem lahko počneš vsetisto kar v nobenem avtu ne boš mogel (bereš časopis, spiš, delaš za službo.....) zastojev bo na vlaku defintivno manj kot na cesti, dnevno boš mogoče pol do ure več na poti....

Če pa grem na avte potem pa bi probal recimo TDI 96kw motor ( v passatu, A4, A6) če pa bi bil bencinarjih pa bi se držal japoncev. Kak Accord prejšnje generacije za ceno okrog 6 oziroma predzadnji za ceno med 10 in 12. Glede na to da hondini bencinarji ne slovijo po požrešnosti (ne vem kako bo pri 180+kmh) bi se kar bencinarja držal.
Sicer pa če se boš vozil v rush urah potem kar pozabi na 180kmh. Če boš imel povprečno okrog 80 (100) bo kar dobro.(uro in pol do MB če boš pa gonil v "smrt" bo pa to pustilo posledice na zmozganosti možganov pa po verjentosti kdaj tudi na kaki zviti pločevini!!!!!

Sem izkusil tišanje kot motorist. Kolegi so ga žgali v "smrt" v duborvnik s cestaki, mi pa lagano turistički. Za njimi smo prišli kako urco (700km) ampak oni so bili cel večer zbiti pa še naslednji dan, mi pa kot da ni nič....(mi smo samo tankali in eventuelno wc na 200-250km) oni pa na "vsaki" pumpi, čik, kavica......da so živce mirili.....

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ravno za tole priliko sem ga danes pritisnil do 150 in moram reči, da radia niti ni treba dajati bolj naglas. Meni se zdi kar spodobno tih. Spominjam se, da so ob predstavitvi celo zmeraj razvajeni novinarji pohvalili te motorje.
Nikakor nočem reči, da nemška konkurenca ne ponuja vsaj toliko dobrih motorjev, je pa zame to irelevantno, kajti v tem (cenovnem) razredu ne ponujajo nič podobnega Hydractive 3 podvozju.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Vlak ima hudo težavo. Ogromne zamude (tudi po eno uro in več), klimatizirane vlake v sloveniji lahko prešteješ na prste, večina je starih (lokomotive, vagoni stari tudi več kot 30 let). Pa voziš se veliko dlje kot z avtom, pa prištej še čakanje pa je to to.
Sem se vozil sam z vlakom MS-LJ in obratno pa sem bil skoraj prisiljen kupiti avto, ker to ni normalno tile naši vlaki. Ko se voziš iz z vlakom razdaljo 200km tudi po 6ur ti prekipi (3,5 ur je pa normalno če gre vse bp, ampak ne gre nikoli, ker so vedno zamude).
Z avtom pridem iz LJ v MS v približno dveh urah pa se vozim čisto normalno.
Je pa res, na vlaku sem se lahko učil za izpite, za te stvari in za lastni mir (malo za razmišljati) je pa super zadeva. Vendar vseeno... Je kar mučno.
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
vlak pri nas bo opcija šele ko bomo prenovili celotno omrežje in vozni park. Do takrat je samo izhod v sili. Sem se peljal recimo reka - mb. Menda je blo 5 ur. Z avtom normalno 3, če sem hiter in ni gužve 2,5 ure

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Ker je tlele govora o tihih avtih na AC. Vozil sem se v A4, l. 2003, S line, karavan 130 konjev. Ni neke glasnosti in tut utrujen ne iztopiš. Mogoče je mal pretrd za moje pojme.
Drugače pa bi dal glas mondeotu, pa ne karavanu, ta je glasnejši. Ni porabe nevem kaj, prostoren (štoparke
grims-1.gif
) in tih. Še najboljši za na dolge ture pa mi je bila Lancia libra SW. Sicer sem furkoval 2.4 diesel. Poraba ni tolk grozna, mislim da neki čez 7l. Tih in udoben.
To je od mene za na avto ceste. Upam, da sem kaj pomagal.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
nisem še slišal da bi EuroCity imel kdaj kako veliko zamudo.
Je klimatiziran in tišji od vsakega avtomobila ... pa še idealen za relacija Lj - Mb

če pa to ni to.... potem pa se mi zdi smešno ko se razpravlja kateri avto je za 1db tišji od drugega.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
A to misliš modrega ICS-a? Ta je zlato proti ostalim, ampak še vedno - je cena karte temu primerna in vozi samo MB-LJ in obratno.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ICS vozi 1 uro 45 minut. stane 13 evrov v eno smer.
pride v poštev, če imaš službo od 8ih do 16ih.
če ne, odpade.
problem je, ker mora do celja zaradi slabe proge vozit zelooo počasi.
za 150 km s tremi postanki (celje, zidani most in ljubjana) se mi zdi ura in 45 min absolutno preveč.
zato se precej ljudi vozi.
kolega ima zato mondea tdci 130 KM, 6 prestav. se ne pritožuje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
No pa je nekdo napisal "sveže podatke o pravem vlaku. Se pravi je cena cca 10c/km. Pri novejšem avtu bo cena najmanj 20centov/km, pa amortizacija ni upoštevana( je pa gorivo, zavarovanje, redni servisi....)
Glede na to da so Trojane (pa še kaj drugega tudi )že pred podiranjem (stalno nekaj delajo na njih) lahko o kaki urci za pot iz MB v LJ samo sanjamo. Če bi se našla dva ki bi se vozila z enim avtom v LJ bi bila pa zmaga

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Če hočeš res dobro kruzat po AC, potem rabiš avto višjega ranga (npr. tastar A8 predelan na plin). Problem so ponavadi ostali stroški (registracija, gume, okvare zaradi staranja materiala), ne gorivo (če boš vozil med 130 in 160 boš imel tam ekvivalent 8-9l porabe s plinom - vem ker sem imel tak avto). Sicer predlagam kakega Passata 1,9 130km dizel. Kot bi sedel v dnevni sobi, pravi dolgčas, ampak slabše izoliran kot A8). Če mene vprašaš: če bi se dnevno 100km vozil v eno smer bi razmišljal o višjem rangu. Tista dva litra na sto razlike imho ne odtehtata varnosti in udobja (riziko zdravja če si toliko na cesti je bistveno višji). Ni vse v tem, da prišparaš 1.000€ na leto (2l razlike v porabi =2,4€ na sto km, 24€ na 1000km, 240€ na 10.000km, 920€ na 40.000km, kolikor bi naredil en nadpovprečen voznik cca na leto). Še s tega zornega kota poglej, če se imaš kej rad (pa svojo familijo, k reskira fotra vsak dan na cesti, če jo imaš).

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
A to misliš modrega ICS-a? Ta je zlato proti ostalim, ampak še vedno - je cena karte temu primerna in vozi samo MB-LJ in obratno.

Če bi prebral 1. post v tem topicu predno pametuješ, bi videl, da gre ravno za to relacijo...
smirk-1.gif

B81

22. jul 2007
36.933
10.503
113
Po prebranem bi še najraje Passata, 96 kW, majhno zavarovanje pa dobro se pelje. Dal bi ga uvozit kakemu večjemu dilerju, ki vozi avte iz nemčije in kupuje od leasing hiš, tako da te ne bo upal nap..........
Avto bo večjih relacij že navajen in redno bo servisiran. ker za 8 k eur ne vem, kaj bi izbral drugega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Potem pa naj si omisli kakega A8 2.5tdi. Sicer bo treba naredit kak servis po vozru mac77? ampak bo imel pa veliko-udobje, veliko kračo, majhno porabo.....
Aja samo ga ne bo dobil za omenjeno ceno, omenjeni letnik....

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Lej, mogoče ne bom ravno objektiven, ampak sam sem tudi zamenjal službo, pa si privoščil nekaj za 7000EUR. Sicer hodim 5min peš na šiht, zato sem vzel 2.0 benz.

C5 je imel prejšnji šef, pa službeni je bil en, pa mi ni všeč nikakor ne, je pa res šel čez ležečga policaja brez da bi opazil.
Jaz imam raje malce direktnejši volan in pa "športnejše" podvozje, pa sem na koncu (tudi zaradi vez) pristal na Mondeu. za 160 po AC je kul, tam do dobrih 190 sem ga sprobal, čez 200 se še nisem lotil. Imam za ta denar avto z vso opremo in usnjem, moram reč da sem se kar malo umiril na cesti, ker se mi zadeva zdi res za kruzanje, čeprav sem tudi svojo klasično testno progo stestiral in se na meji zelo lepo obnaša (ga ravno lepo enakomerno odnaša v ovinkih, mogoče malce v understeer ampak se da pač lepo popravljat
smile-1.gif
).

Kar sem Passata vozil je tudi OK, vendar mi ni všeč bolj nem občutek na volanu, na splošno se mi je čutil težji avto. Nisem pa probal 1.8T kar sem tudi iskal če bi že Passata...

Gled emašin pa nisem imel TDCi-ja za dolgo, sem precej prevozil razne mašine in še najbolj mi je pasal 130KM ampak tudi karavana 115KM sem lahko BP peljal 217 po števcu... Za zanesljivost pa bojo povedali kaki drugi, ki si ga lastijo (na tem forumu so se neki problemi omenjali, pa mogoče malce poišči).

Za mojga 2.0 benz je fajn ker ima pač ketno, kupljen je od kolega in je preverjen 100% (+ servisna), tako da bo še samo redni servis upajmo naslednja 3 leta.
Tudi nisem iskal karavana, ampak ker je pač kolega ravno takega imel sem pač vzel, saj kar prav pride ker kajtam in bordam...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:

Če bi prebral 1. post v tem topicu predno pametuješ, bi videl, da gre ravno za to relacijo...
smirk-1.gif

Kaj pa nekdo, ki išče opcijo vlaka in ni v tej relaciji?

Nazadnje urejeno: