"cruiser za AC", rabljeno vozilo?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
jah, to so številke, ki sem jih izluščil z "vašega" foruma, so pa vse cca. Pa še mal moram ceno zbit, ker kupujem
grims-1.gif

Sicer pa so cene nizke le za 2.2HDI, 2.0HDI kar lepo drži ceno (če ni nek do konca zvožen primerek). Jaz sem gledal novejše z malo kilometri.
Takihle starih jajc, kot jih pa v tej temi vidim si pa sploh ne upam gledat. Pomojem je problem takih avtov predvsem podvozje in niti ne motor. Motor dosti enostavno popraviš z vgradnjo novega dela, podvozje in volanski mehanizem pa lahko ima zelo zelo drage dele, včasih pa se sploh ne da popravit (optika recimo).

lp

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
dobra odločitev, a potem ne sme imeti komplekse za obiske servisnih delavnic.

Si lahko bolj natančen, ali je spet rekla kazala ??

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Nevek kako ni še nobeden omenil menjave glavnega jermena in šponarjev.
Če bi jaz izbirala bi se definitivno odločila za motor z ketno namesto jermena.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
...pa žal bencinar.

Kaj starejši C5 niso zanesljivi?

Kolegica ni nič kaj zadovoljna z njim. Ima letnik 2003 mislim...pa je kar dosti na servisu.
Se pa ne spoznam toliko, da bi vedela, če ima ona tako smolo - ali so pač na avtu deli, ki se po parih letih že iztrošijo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Drugače sam bi ti rekel takole:

Passat 96 kW, vozil se boš dokaj spodobno, tvoja kilometrina je ravno dovolj da se motor segreje, poraba pa bo minimalna (veliko bo zavisela od težke noge...pod nobenim pogojem pa ga ne bo avta z manjšo porabo, v tem velikostnem razredu).

TDi kot TDi robusten, glasen, vzdržljiv.

Zadevo lahko še čipaš, tako da se voziš s 160 kavali, kar zadošča tudi en malček bolj zahtevnim.

Pa če boš čez leto ali dve ugotovil, da niti ni tako napačen...ga pač obdržiš.

Glede C5....pa takole...hidravlika načeloma ni problematična, problemtično je, če ti kaj crkne...ker ko ti bo, bo popravilo dražje od vrednosti avtomobila (torej ga ne daš popravljat).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ampak ne bi rad glasnega avtomobila, to je velik razlog zakaj menjujem, potem ostanem pri bencinarju...res se mi gre v veliki večini samo za tišino v AC kabini.

Zakaj je pa C5 tako drugačen od ostalih avtomobilov v primeru, da kaj crkni? Saj drugje se lahko tudi to zgodi, pa verjetno popravila niso poceni? Ali to misliš da je hidraulika tak draga?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
hm ja...bencinar ima zgolj eno pomankljivost...porabo.

in na ta račun se splača poslušat v kabini kak decibel več.

sicer pa....si se kdaj peljal v passatu z dizel motorjem?

pa napiši kaj trenutno voziš..da se ne bo slučajno zgodilo da bo dizel tišji od tvojega trenutnega avta.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Si se ozrl kaj za mondeoti? Se mi zdijo poceni in zgleda soliden voz. Raje malo mlajsi avto kot pa zmahano nemsko ladjo, ceprav sem njihov pristas in pristas udobja, ampak v mlajsih letnikih, tam pa cena zraste.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
vincent, ne...vozil sem se samo v 1.8T passatih...ampak sam si rekel, da je pač TDI motor, robusten in glasen. Kako je v sami kabini pa bi pričakoval odgovore od trenutnih lastnikov.

Schumi, nič kaj...preletel malce ponudbo, pa tudi nihče tukaj ni kaj preveč favoriziral mondeotov.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
za po AC - velik bencin motor BMW... moj 3.0, 4 x 4 je pil do Sinsheima in nazaj 8,5l.... 231 konjev... pa srčeno z dizli...

ni jermena, ni nič... redni servis 150€ - servis Kokalj...

lp

ps ga pa prodajam...
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako je v sami kabini pa bi pričakoval odgovore od trenutnih lastnikov.
.

saj zato te pa sprašujem če si se že kdaj peljal.

ker če je TDi navzven glasen, še ne pomeni da je tudi v kabini.

jaz sicer nimam občutka ker sem vedno sedel v dizlu, samo me hrup tudi pod razno ne moti nad 130 km/h pa je itak določilel piš vetra, ki prihaja v kabino.

Mogoče se bo javil uporabnik (hm...pozabil nick...ima 1.8T, se je pa peljal enkrat z mojim (smo se dobili na brnčičevi))...zanj sem prepričan da bi lahko povedal razliko med svojim bencinarjem in dizlom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Tako je, pri teh hitrostih je veter najbolj kritičen. In to me tudi skrbi, oz pričakujem dobro izolacijo kabine tudi v tej smeri.

Saj pa ja ni hudič, da ni avta, ki bi bil pri 150kmh tih v kabini? Bivših 2mio pa tudi ni tako malo, da se ne dobilo nekaj rabljenega.

Ali iščem preveč za tako "malo" denarja?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
najboljše da dobiš par junakov z avtomobili, ki ti dišijo po nakupu pa narediš z njimi en krog.

če si iz Lj oz. se ti ni problem zapeljat do nje (magari dopoldne...še bolje) ti lahko dam jaz mojega za en krog (klikni na ikonico avta pod mojim nickom)...pa boš potem rekel..to ja, to ne.

takole teoretizirat nima smisla.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
O glasnosrti avtomobilov pa takole. Če ne probaš ne boš vedel. Imel sem a4 avant z 1,9 tdi 96kW motirjem za katerega vsi pravijo kako je glasen. Meni se ni zdel - 160 km/h je bila ravno primerna potovalna hitrost, kjer se ni pretirano slišalo motorja in vetra. Sedaj vozim mazdo 6 2.0 s 100kW motorjem in je pri isti hitrosti mnogo glasnejša.

Kot so ti že svetovali - pojdi probat in se odloči.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
za po AC - velik bencin motor BMW... moj 3.0, 4 x 4 je pil do Sinsheima in nazaj 8,5l.... 231 konjev... pa srčeno z dizli...

ni jermena, ni nič... redni servis 150€ - servis Kokalj...

lp

ps ga pa prodajam...
wink-1.gif

aplauz.gif
Slike, cena, .... ?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A4 s tem motorjem ni niti približno glasen. Mogoče je rahlo glasen in tresoč po mestu, na ac je veter glasnejši, pa še zmeraj ni glasnejši kot pri konkurenci. Clio z bencinskim motorjem je nad 100 na uro en sam ropot v primerjavi s tem
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
dobra odločitev, a potem ne sme imeti komplekse za obiske servisnih delavnic.

Si lahko bolj natančen, ali je spet rekla kazala ??

seveda, v zlahit imel 166 2,0T

vsake 3 mesece obisk delavnice, vcasih kaksna malenkost vcasih kaj vecjega.....da ne govorimo o 156 LOL...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Hm...na citroen forumu sem dobil informacijo, da C5 pri 150kmh žere celo 7,5L...in to od lastnika enakega avtomobila, tako da nimam razloga da ne bi verjel v ta podatek. Pa tudi že malce glasen bi naj bil.

Od kolega, kateri je imel prej A6, ima pa sedaj passata 1.8T pa sem dobil info, da se A6 neprimerno lepše pelje pri višjih hitrostih.

Torej glede na vse...mi preostane samo audi...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ja logično da se lepše pelje, če pa je razred višje. če si se v razred a6 zapičil, zakaj še bmw5 ali mercedeza e ne vzameš v izbor?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ker so dražji. audi se še dobit za ta denar, BMW in marcedet pa sta že malce dražja. In potem pridem do tistega...100€ tu, 100€ tam...malo še lahko dam zraven...pa sem že pri 10.000

Nisem se zapičil v A6, A6 še mi zdi edina pametna izbira za moje potrebe in denar. Bom pa vesel, če ima kdo kaj drugega za predlagat.

A4 je potem verjetno spet razred nižje in ne bo primeren?