Citat:
Uporabnik igi pravi:
Tvoje razmišljanje mi je všeč. Žal poznam precej ljudi na minimalcih, ki enostavno ne upajo (niti ne morejo) rečit "ne gremo se več". Ker so odvisni od tistih 600€. Pač delajo vse dni v tednu, praznike, smene,... Vendar druga jim ne ostane. Zadaj baje čaka vrsta novih, ki bi bili pripravljeni delati še za manj.
K sreči (še) ne padem v ta razred, ampak vseeno. Kaj mi pomeni boljša plača? še bolj vsi mislijo, da so me "kupili". Še bolj se pričakuje, da pa res ni nič narobe, če kličeš v nedeljo zvečer in bi "samo nekaj službenega vprašal". Dopust brez telefona in računalnika? huh se ne spomnem kdaj je bil nazadnje. Sej pa imaš "dobro plačo". Ampak kaj je danes dobra plača? Se menim s prijatelji. Sanjajo o 1500 neto, to bi nekaterim bilo sanjsko. In ko greš računati, kaj si lahko z 18 jurji/letno privoščiš, ugotoviš, da pa to ni nekaj s čimer si "boga za jajca prijel". Res je, da ni treba iskati hrane z -50%, ni treba na vsak € gledati, ki ga zapraviš za pivo/cote/kava čez vikend na morju,.... Ampak to je pa tudi vse.
A se lahko "umakneš" iz "sistema" in rečeš, da se ne greš več v smislu, da ne boš več delal celo življene samo za preživetje?
Pa ne jamram. Glede na povprečje mi gre dobro (seveda ob predpostavki, da delam krepko več kot 8ur/dnevno), samo tole res nikamor ne pelje. Ne samo kot slovenija, ampak kot celotna zgodba, ki jo pelje razviti svet. Samo norenje, zbijanje stroškov, povečevanje tempa,...
No grem zdej na, da se ohladim.
Vesel, da še kdo gleda na stvari, kot gledam sam... Realno, objektivno.