Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Verjamem,da folk ne zna z denarjem.....in s cigaretom v roki,kavico pred sabo v lokalu pisdi,kok mu nic ne ostane od 800. So tudi taki ja....taki nikol ne bojo mel.
Narobe, Šnicnit, popolnoma narobe!
Če je zate/za Slovence SREDI EVROPE cigaret v roki in kavica pred tabo znak nekega hudo visokega standarda, ali že skoraj tajkunstvo, potem imaš zelo zblojene kriterije, kaj bi si smel ZAPOSLEN človek sredi EU privoščiti. Privoščiti vsak dan!
Poročilo mojega znanca, ki je bil lansko poletje nekaj ur v Nici: tročlanska družina, on naroči kavo, žena kozarček šampanjca, usrana hči pa coca-colo. Račun 180 evrov. Dali z napitnino 300 evrov. Je fotografiral račun, ko so odšli.
Upam, da mi pošlje fotografijo, da vidite, kaj je pravi standard!
Cigaret in kava pa sta, kakorkoli obrneš - revščina. Beda. Čeprav si nekateri v Sloveniji ne morejo privoščiti niti tega...
Pa kaj vam je, folk?
Raje se vprašajte zakaj je tako, ne pa da očitate nekomu kavo ali dve na dan... Sram naj vas bo!
točno tak.. Tisti ki pa to pravi pa je sam revež ki si kurčevi avto vzame na 20 let..
tipični slovenci, tuči po onem ko komaj preživi, ker so prevlke pičke da bi po onem ki ma milijone na tak ali ovak način
Hmm jaz sem dojel komentar ThaShizznitt-a na način, da znamo vsi ob kavi jamrati v lokalnem kafiču, da bi pa kaj naredili za izboljšanje situacije pa noben ne. Udrihati po komerkoli je pa ipaq primitivno.
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik markezii pravi:
Stvar debate in osebne potrebe kaj je nevredno človeka. Tukaj ne bova skupaj prišla. Mi je jasno da nismo zato tukaj da bomo šparali, seveda tudi jaz bi najraje videl dopust vsakmsec in nov avto vsako leto + zapravljanje za vse kar mi srce poželi. Ampak se zavedam, da moje finančno stanje ne omogoča tega.
Ne govorim o novem avtomobilu vsako leto.
Govorim o enem pivu dnevno, o dveh kavicah dnevno in o škatlici cigaret dnevno.
In o tem, da naj bi ti ostalo (kot ostane zaposlenim Avstrijcem) mesečno 100 ali 200 evrov.
In govorim o tem, da ti v Avstriji OBVEZNO IN NUJNO pade še 13-ta in 14-ta plača v višini 1000 do 2500 evrov. Neto!
Torej 3000 dodatnih evrov kar tako, na lepe oči. Ker so holcerji... In ker niso (bili) komunisteki...
Ok in kaj si želel s tem povedati? Še 1x vsak se mora zavedati svoje finančne situacije in ja za nekatere je 2x kava na dan in ena škatlica cigaret previsok strošek. Oprosti ampak če ti ni jasno, da si nisem zmožen privoščiti 200 eur na mesec za kave in cigarete ob minimalcu ti ni pomoči. 2400 eur na leto ni malo denarja. Da grem še korak naprej je to v petih letih 12k EUR in glej ga zlomka ne rabiš kredita/lizinga za nov avto ampak odkeširaš zadevo.
Torej si nezadovoljen s situacijo v državi? Še 1x prosta so vrata v EU in vsak lahko poizkusi svojo srečo tam, a če misliš da je sila enostavno čez mejo uspeti me zanima tvoj recept, ker iz prve roke vem da temu ni tako.