Črpajo 300 evrov socialne ah kdo bo sploh še delal

markezii

Zelenc'
23. mar 2013
16
0
1
www.pratneker.si
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Verjamem,da folk ne zna z denarjem.....in s cigaretom v roki,kavico pred sabo v lokalu pisdi,kok mu nic ne ostane od 800. So tudi taki ja....taki nikol ne bojo mel.

Narobe, Šnicnit, popolnoma narobe!

Če je zate/za Slovence SREDI EVROPE cigaret v roki in kavica pred tabo znak nekega hudo visokega standarda, ali že skoraj tajkunstvo, potem imaš zelo zblojene kriterije, kaj bi si smel ZAPOSLEN človek sredi EU privoščiti. Privoščiti vsak dan!

Poročilo mojega znanca, ki je bil lansko poletje nekaj ur v Nici: tročlanska družina, on naroči kavo, žena kozarček šampanjca, usrana hči pa coca-colo. Račun 180 evrov. Dali z napitnino 300 evrov. Je fotografiral račun, ko so odšli.

Upam, da mi pošlje fotografijo, da vidite, kaj je pravi standard!

Cigaret in kava pa sta, kakorkoli obrneš - revščina. Beda. Čeprav si nekateri v Sloveniji ne morejo privoščiti niti tega...

Pa kaj vam je, folk?

Raje se vprašajte zakaj je tako, ne pa da očitate nekomu kavo ali dve na dan... Sram naj vas bo!

točno tak.. Tisti ki pa to pravi pa je sam revež ki si kurčevi avto vzame na 20 let..
tipični slovenci, tuči po onem ko komaj preživi, ker so prevlke pičke da bi po onem ki ma milijone na tak ali ovak način

Hmm jaz sem dojel komentar ThaShizznitt-a na način, da znamo vsi ob kavi jamrati v lokalnem kafiču, da bi pa kaj naredili za izboljšanje situacije pa noben ne. Udrihati po komerkoli je pa ipaq primitivno.

Citat:
Citat:
Uporabnik markezii pravi:
Stvar debate in osebne potrebe kaj je nevredno človeka. Tukaj ne bova skupaj prišla. Mi je jasno da nismo zato tukaj da bomo šparali, seveda tudi jaz bi najraje videl dopust vsakmsec in nov avto vsako leto + zapravljanje za vse kar mi srce poželi. Ampak se zavedam, da moje finančno stanje ne omogoča tega.

Ne govorim o novem avtomobilu vsako leto.

Govorim o enem pivu dnevno, o dveh kavicah dnevno in o škatlici cigaret dnevno.
In o tem, da naj bi ti ostalo (kot ostane zaposlenim Avstrijcem) mesečno 100 ali 200 evrov.

In govorim o tem, da ti v Avstriji OBVEZNO IN NUJNO pade še 13-ta in 14-ta plača v višini 1000 do 2500 evrov. Neto!
Torej 3000 dodatnih evrov kar tako, na lepe oči. Ker so holcerji... In ker niso (bili) komunisteki...

Ok in kaj si želel s tem povedati? Še 1x vsak se mora zavedati svoje finančne situacije in ja za nekatere je 2x kava na dan in ena škatlica cigaret previsok strošek. Oprosti ampak če ti ni jasno, da si nisem zmožen privoščiti 200 eur na mesec za kave in cigarete ob minimalcu ti ni pomoči. 2400 eur na leto ni malo denarja. Da grem še korak naprej je to v petih letih 12k EUR in glej ga zlomka ne rabiš kredita/lizinga za nov avto ampak odkeširaš zadevo.

Torej si nezadovoljen s situacijo v državi? Še 1x prosta so vrata v EU in vsak lahko poizkusi svojo srečo tam, a če misliš da je sila enostavno čez mejo uspeti me zanima tvoj recept, ker iz prve roke vem da temu ni tako.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
467716-post_slo.gif

Glede ''hotela mama'' - to je postal tako sramotilen izraz pri nas, da gre mlad par iz ogromne 2-nadstropne bajte raje na svoje živet, kot da bi živel pri njegovih ali njenih. Imamo Slovenci povprečno ene največjih (če ne celo največje?) bajte v Evropi, gradi se in se je gradilo po 300 kvadratov, kar je manj je sramota. Gradilo se je tak tudi včasih, ko so kar še eno nadstropje zgradili svojemu sinu/hčeri, po možnosti še opremilo
bonk.gif
Slavni smo (bili) po fušanju, malo si nakradel materiala, en ti je ''zrihtal nekaj'', 15 sorodnikov pa je čez vikende vozilo samokolnico in gradilo.

Po drugi strani pa marsikdo noče živet pri starših, ker smo postali tak ''f***ed up'' nestrpna družba, da nismo zmožni živet en ob drugem, da punca/žena reče fantu/možu, da ga bo zapustila, če se ne bosta po čimkrajšem postopku odselila, ker ne prenese, da jo njegova mama vsak dan na dvorišču vpraša kaj danes kuhamo za kosilo
bonk.gif

Glede dela v kafičih se pa strinjam, mimo so časi, ko s(m)o kar vsi kafetkali, hodili na pijače po šihtu pa še eno rundo zvečer, da se nam je cela Evropa čudila, itak da so bili lastniki lokalov takrat glavni đeki, samo denar so na koncu dneva prešteli in se furali naokoli z novo bemfo. A jebiga, so se časi spremenili (bolje rečeno normalizirali), visenje vsakodnevno v lokalih ne gre več skozi, pa mora tudi šef/šefica poprijet za ročko od kavnega avtomata.

467716-post_slo.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Se strinjam s teboj Johaness!

Ampak mas recimo dva razlicna lika.....Oba imata jurja place, en zivi z partnerko nekje v lastniskem stanovanju, ki ga je dobil od mamice v Lj recimo, se pravi si deli stroske, hodi na siht s kolesom, busom, se pravi mu avto ni nuja....takmu bo ostal 500 ce se bo potrudil, verjamem....in bo z lahkoto cikcal in srebal kavico v centru vsak drugi dan.... In tak se bo cudil kolegu, ki ima ravnotako jurja, ali pa kaj vec, da kako njemu nic ne ostane?! Ja morda zato, ker ta drugi lik zivi sam, v najemniskem stanovanju malce izven Lj, se vozi z avtomobilom, ki mu pozre tretjino place samo vzdrzevanje, itd.... in ne bo nic nasparal.

Tko da ja, enim je tezko dat za cike 100 evrov vsak mesec, pa kavice vsak dan, ce nikol ne ve, a mu bo avto danes crknil al cez 5 let....ker pes hodit 30km na siht je res veselje....Pa v 10ih letih je avto s 300k na grbi ze pocas za zamenjat, in je fajn da nasparas za druga jajca....kako ze? ce ti nic ne ostane....

Poznam take, k je treba kej zrihtat pa jamranje...s cikom v gofli non stop, pa kavo.....ja dej no....a res? Ce spusis vsak mesec 100 v luft...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V popravek... Pripada ti zakonska 13. in 14. plača v Avstriji, sam letni bruto je pa zato isti... In večina storitvenega (proizvodnega) zasebnega sektorja se pogovarja o letni bruto plači.
Še samo malček primerjam plače... 36k letno bruto v SLO pomeni 3k mesečno bruto v Sloveniji in 2,5 k bruto mesečno v Avstriji. Taka plača je obdavčena kar enako kot pri nas, edino 13 in 14 sta manj...
Preverjeno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
O štiblca, narobe sta razumala pa še taprav se je oglasil..... Hotel mama pomeni da ti mamica pere, lika, kuha... Ti pa imaš ves denar zase... To da živiš v svojem štuku pri starcih in furaš svoje gospodinjstvo (in deliš samo vhod in dvorišče) pa ni hotel mama.
Ampak ti tega ne boš razumel, v bloku to ni možno...
smile-1.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Še 1x prosta so vrata v EU in vsak lahko poizkusi svojo srečo tam, a če misliš da je sila enostavno čez mejo uspeti me zanima tvoj recept, ker iz prve roke vem da temu ni tako.

Demagog Markezi, ne pošiljaj me v tujino, ker so me pošiljali že daljnega 1975, ko sem bil kritičen ŽE do takratnega dogajanja!
Ker od takrat je šlo samo še navzdol in še bo šlo!

1975 ni nihče jamral (in drugemu priporočal, kot mnogim priporočaš ti), da naj nekdo z majhno plačo NE kadi in ne pije piva.

Kadili so skoraj vsi, pivo pa so pili mnogi. Pa ne "reklamiram" tiste čase, ,ampak tile časi danes pa so KATASTROFA za vsaj polovico Slovencev.

Tvoj recept zadanašnje čase pa je: nič spremeniti, še kar voliti "kontunuiteto" in NEHATI kaditi in piti pivo. Ja, bravo, kot bi rekel Stare!

Imaš recepte, da človeka kap... S svojimi recepti si točno za slovensko politiko. Konkretno za Mramorjevega prvega asistenta...
aplauz.gif

Torej predlagaš naslednjo rešitev: Če vam v Sloveniji kaj ni prav, pojdite v tujino, ali pa nehajte kaditi in piti pivo...
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Me prav zanima koliko % alterašev je danes brez avtomobila.
tudi če bi živeli nadstropje nad službo sredi mesta z dobro povezavo vlaka in avtobusa, bi ga nujno potrebovali.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Česa ni možno v bloku?
confused-1.gif
Ja lej, ti si v isti bajti z njimi, jaz pa sem v isti bajti (oz bloku) s hot bitchez...ni tukaj mame a veš, je v drugem delu mesta.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V popravek... Pripada ti zakonska 13. in 14. plača v Avstriji, sam letni bruto je pa zato isti... In večina storitvenega (proizvodnega) zasebnega sektorja se pogovarja o letni bruto plači.
Še samo malček primerjam plače... 36k letno bruto v SLO pomeni 3k mesečno bruto v Sloveniji in 2,5 k bruto mesečno v Avstriji. Taka plača je obdavčena kar enako kot pri nas, edino 13 in 14 sta manj...
Preverjeno.

Tukaj te moram malo popravit, večinoma se v avstriji pogovarjajo o mesečni bruto plači ali pa bruto na uro. Preveri na ams.at

Je pa zanimivo za videt parkirišče za avte pred avstrijsko firmo....golf 2, 3, nissan sunny, audi 80, vectra B, fiat punto (tega ima en šef)... plače pa min 2k bruto, večina 2.5k bruto, šef vsaj 3x več kot navadni delavci.
Delavci pri večjem slo trgovcu imajo vsi boljše avte od avstrijcev, plače pa 700-800 neto (z malico, prevozom, delovno nedeljo in dodatkom za uspešnost).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Možno. Kolikor sem se jaz dogovarjal so bile vedno letne bruto plače... Pa niti ne tako hudo večje kot pri nas (moja specifika). Ampak v Magni se verjetno res ne pogovarjajo o letni bruto plači.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Citat:
Še 1x prosta so vrata v EU in vsak lahko poizkusi svojo srečo tam, a če misliš da je sila enostavno čez mejo uspeti me zanima tvoj recept, ker iz prve roke vem da temu ni tako.

Demagog Markezi, ne pošiljaj me v tujino, ker so me pošiljali že daljnega 1975, ko sem bil kritičen ŽE do takratnega dogajanja!

1975 ni nihče jamral (in drugemu priporočal, kot mnogim priporočaš ti), da naj nekdo z majhno plačo NE kadi in ne pije piva.

Kadili so skoraj vsi, pivo pa so pili mnogi. Pa ne "reklamiram" tiste čase, ,ampak tile časi danes pa so KATASTROFA za vsaj polovico Slovencev.

Tvoj recept zadanašnje čase pa je: nič spremeniti, še kar voliti "kontunuiteto" in NEHATI kaditi in piti pivo. Ja, bravo, kot bi rekel Stare!

Imaš recepte, da človeka kap... S svojimi recepti si točno za slovensko politiko. Konkretno za Mramorjevega prvega asistenta...
aplauz.gif

Torej predlagaš naslednjo rešitev: Če vam v Sloveniji kaj ni prav, pojdite v tujino, ali pa nehajte kaditi in piti pivo...
bonk.gif

Saj lahko izbiras, a bos kadil in pirckal cele dneve, al bos sel pa na izlet recimo, z Golfom 4, namest gofom 2 na per pa domov
grin1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa tuki ga prpisdis po Trzaski 90, pa ti bojo placo al pa 2 uzel.....V Avstriji bos dal pa 100 evrov, pa mirna bosna....

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Pridite v prekmurje in boste videli koliki tisoč njih nima niti teh 300 eur iz socialne, so brez vsega družine brez ker sta oba delala v Muri, ko boste doživljali stisko njih boste drugače pisali in razmišljali, žalostno je to vse skupaj inteško je sploh o tem pisati tudi meni osebno ker živiva samo od moje invalidnine !!!!!!!

markezii

Zelenc'
23. mar 2013
16
0
1
www.pratneker.si
Citat:
Citat:

aplauz.gif

bonk.gif

Hehehe zdaj si me pa prav nasmejal
zmaga.gif

Nikogar ne pošiljam v tujino, tudi sebe ne ker mi je preljuba Slovenija še kako povšečna. Lahko posluješ s tujino kar lepo iz prečudovite Slovenije veš? Pa tudi plačilna disciplina je veliko boljša v avstriji, nemčiji, ipd kot pri nas, ko moraš za svojih 300 EUR fehtat da ti jih plačajo, ko pa posežeš po izvršbi pa si ti tisti "ta grd".

Ah dej lepo te prosim, kje sem pa to napisal da je takšna rešitev. Te muči selektivno branje? Rešitev leži na dlani - ne bluzite s stokanjem po lokalnih kafičih ampak vzemite svojo prihodnost v svoje roke in ne čakajte na spremembe, ki se ne bodo zgodile. Zakaj ne? Ker se s sosedom ne znamo zmenit, ne da bomo skupaj stopili in karkoli uredili. Pa ne obračaj mojih besed, ker nisem nikjer rekel "pojdite v tujino, ali pa nehajte kaditi in piti pivo" ampak sem rekel da če si tega ne moreš privoščiti, tega ne počnite. Ali pa kar dajte in se potem čudite kam se odteka vaš denar in zakaj imate problem pri ustvarjanju prihrankov za krizne momente življenja.

Se pa strinjam da je katastrofa v danem momentu in se tudi sam vprašam kam nas bo takšno razmišljanje in vodenje odpeljalo....

Bi te pa vprašal kako bi ti rešil trenutno situacijo v Sloveniji?

Citat:
Pa tuki ga prpisdis po Trzaski 90, pa ti bojo placo al pa 2 uzel.....V Avstriji bos dal pa 100 evrov, pa mirna bosna....

Edino pravilno da si kaznovan. Kaj bi želel, da ti čestitajo?

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Pridite v prekmurje in boste videli koliki tisoč njih nima niti teh 300 eur iz socialne, so brez vsega družine brez ker sta oba delala v Muri, ko boste doživljali stisko njih boste drugače pisali in razmišljali, žalostno je to vse skupaj inteško je sploh o tem pisati tudi meni osebno ker živiva samo od moje invalidnine !!!!!!!

Uf ja, tole je pa res krizna situacija
bonk.gif
določene regije slovenije imajo res težavno situacijo...zakaj pa nimajo socialne podpore? Ravno za take primere je namenjena, da vsaj nekaj malega pomaga (vem da ne prav veliko). Zakaj pa tvoja najdražja ne zaprosi za socialno pomoč?

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Saj lahko izbiras, a bos kadil in pirckal cele dneve, al bos sel pa na izlet recimo, z Golfom 4, namest gofom 2 na per pa domov
grin1.gif

Ali pa z Golfom 4 v Hofer po pivo, ki stane tam 0.59 evra...
Mimogrede: ne kadim, in skoraj ne pijem piva.

Ampak če kakšen alter demagog pregrizne nekomu z manj denarja čik in pivo, pa povem svoje...
Ker kaj pa naj ima tak od lajfa?
Pivo naj ne bi pil, kadit naj se odvadi, za brancina po 22 evrov/kilogram nima. Niti nima 12 evrov, da kupi deci 2kg češenj...

KAJ NAJ IMA TAK od lajfa?
Kakšen smisel še ima njegovo življenje?
Naj gredo taki na štrik (kot da jih gre v Sloveniji premalo)?
Kakšno mladost imajo njegovi otroci, če jih ima? "Karitas" mladost?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pridelali bomo generacijo foušljivcev in zafrustrirancev... V naslednji generaciji pa se bodo otroci do konca ločili na tiste ki so siti in tiste ki so lačni (pa ne po svoji krivdi; so potomci staršev in starih staršev ki so se udinjali za minimalca ali manj celo življenje)...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Če ima manj denarja pa naj ob pivu za tri evre in dveh škatlih cigaret dnevno res ne jamra. Tisto pivo iz Hoferja za pol evra ni bistveno drugčano od tistega ki ti ga kelnarca prinese za 3 evre. Tako kot sodelavka jamra kako je čokolino drag.
hkrati pa se ne zaveda, da ona več v enem dnevu pokadi, kot pa bi otrok v celem mesecu pojedel čokolina.
Pa tudi brancin se dobi za manj kot 22 evrov.
Če pa vzgojen brancin ni OK, potem pa naj za tri evre kupi sardele ki so ujete
evil.gif

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Ah dej lepo te prosim, kje sem pa to napisal da je takšna rešitev. Te muči selektivno branje? Rešitev leži na dlani - ne bluzite s stokanjem po lokalnih kafičih ampak vzemite svojo prihodnost v svoje roke in ne čakajte na spremembe, ki se ne bodo zgodile.

Ah dej.

Priporočaš, naj bodo vsi z majhnimi dohodki, ali brez službe/dela "gazele"?
Da naj vsi zaženejo kampanjo na kickstarterju in na račun bo garant padlo najmanj 100.000 dolarjev?

Spet imaš veliko težavo: ne prepoznaš da če tebi laufa (kot si napisal), ne laufa 95% ljudem + NISI realen.

Danes ne pomagata niti dve končani fakulteti.
Res da poznam samo dve taki punci, ampak obe delata (ker sta mogoče prepametni in posledično nevarni) za 3,7 evra neto na uro na napotnico... Lažem, ena čisti na črno za 5evrov na uro.

Lahko je zganjat demagogijo, če si Akrapovič, Boscarol, ali recimo ti (ki ti laufa)...

Tisti na šanku pa naj gredo po tvojem domov, nehajo pit kave in kadit, pa bodo čez 6 mesecev imeli 100.000 v žepu...

Še posebej, če ne bodo jamrali in bodo govorili samemu sebi: 290 evrov socialne je super, 630 evrov plače pa je še bolj super.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Citat:
grin1.gif

Ali pa z Golfom 4 v Hofer po pivo, ki stane tam 0.59 evra...
Mimogrede: ne kadim, in skoraj ne pijem piva.

Ampak če kakšen alter demagog pregrizne nekomu z manj denarja čik in pivo, pa povem svoje...
Ker kaj pa naj ima tak od lajfa?
Pivo naj ne bi pil, kadit naj se odvadi, za brancina po 22 evrov/kilogram nima. Niti nima 12 evrov, da kupi deci 2kg češenj...

KAJ NAJ IMA TAK od lajfa?
Kakšen smisel še ima njegovo življenje?
Naj gredo taki na štrik (kot da jih gre v Sloveniji premalo)?
Kakšno mladost imajo njegovi otroci, če jih ima? "Karitas" mladost?
Jp... Če nimajo kruha, pa naj jejo potico, kot bi rekla nekoč neka Marička.... Kje je njena glavca končala pa tudi vemo...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Citat:
Citat:

aplauz.gif

bonk.gif

Hehehe zdaj si me pa prav nasmejal
zmaga.gif

Nikogar ne pošiljam v tujino, tudi sebe ne ker mi je preljuba Slovenija še kako povšečna. Lahko posluješ s tujino kar lepo iz prečudovite Slovenije veš? Pa tudi plačilna disciplina je veliko boljša v avstriji, nemčiji, ipd kot pri nas, ko moraš za svojih 300 EUR fehtat da ti jih plačajo, ko pa posežeš po izvršbi pa si ti tisti "ta grd".

Ah dej lepo te prosim, kje sem pa to napisal da je takšna rešitev. Te muči selektivno branje? Rešitev leži na dlani - ne bluzite s stokanjem po lokalnih kafičih ampak vzemite svojo prihodnost v svoje roke in ne čakajte na spremembe, ki se ne bodo zgodile. Zakaj ne? Ker se s sosedom ne znamo zmenit, ne da bomo skupaj stopili in karkoli uredili. Pa ne obračaj mojih besed, ker nisem nikjer rekel "pojdite v tujino, ali pa nehajte kaditi in piti pivo" ampak sem rekel da če si tega ne moreš privoščiti, tega ne počnite. Ali pa kar dajte in se potem čudite kam se odteka vaš denar in zakaj imate problem pri ustvarjanju prihrankov za krizne momente življenja.

Se pa strinjam da je katastrofa v danem momentu in se tudi sam vprašam kam nas bo takšno razmišljanje in vodenje odpeljalo....

Bi te pa vprašal kako bi ti rešil trenutno situacijo v Sloveniji?

Citat:

Edino pravilno da si kaznovan. Kaj bi želel, da ti čestitajo?

Citat:
Uporabnik retro pravi:

Uf ja, tole je pa res krizna situacija
bonk.gif
določene regije slovenije imajo res težavno situacijo...zakaj pa nimajo socialne podpore? Ravno za take primere je namenjena, da vsaj nekaj malega pomaga (vem da ne prav veliko). Zakaj pa tvoja najdražja ne zaprosi za socialno pomoč?

Visina kazni model, visina......
bonk.gif