Črpajo 300 evrov socialne ah kdo bo sploh še delal

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če ima manj denarja pa naj ob pivu za tri evre in dveh škatlih cigaret dnevno res ne jamra. Tisto pivo iz Hoferja za pol evra ni bistveno drugčano od tistega ki ti ga kelnarca prinese za 3 evre. Tako kot sodelavka jamra kako je čokolino drag.
hkrati pa se ne zaveda, da ona več v enem dnevu pokadi, kot pa bi otrok v celem mesecu pojedel čokolina.
Pa tudi brancin se dobi za manj kot 22 evrov.
Če pa vzgojen brancin ni OK, potem pa naj za tri evre kupi sardele ki so ujete
evil.gif

Si šel na detajle.

Generalnega pogleda na situacijo pa žal ne vidiš...

Čudno, da ne priporočaš v takih primerih, naj tak, ali njegov družinski član skoči v vulkan, da ne bo stroškov s pogrebom (prihranek.press)...

Vidiš da se da prišparat, če se hoče, ane? Začneš pri kavi, pivu. Končaš v vulkanu. Šparanje namreč...
evil.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Jah, sej pravm.....vec je treba zasluzit, ker z jurjem je bolj jalova...Al si pa bolje postlat, da se bo loh kadil pa pil po mili volji
smile-1.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Če nimajo kruha, pa naj jejo potico, kot bi rekla nekoč neka Marička.... Kje je njena glavca končala pa tudi vemo...

In nekdo drug je rekel (v Sloveniji), da so kontejnerji polni kruha...

Managerska čreva pa smrdečega dreka, da smrdi do neba.

markezii

Zelenc'
23. mar 2013
16
0
1
www.pratneker.si
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik markezii pravi:
Ah dej lepo te prosim, kje sem pa to napisal da je takšna rešitev. Te muči selektivno branje? Rešitev leži na dlani - ne bluzite s stokanjem po lokalnih kafičih ampak vzemite svojo prihodnost v svoje roke in ne čakajte na spremembe, ki se ne bodo zgodile.

Ah dej.

Priporočaš, naj bodo vsi z majhnimi dohodki, ali brez službe/dela "gazele"?
Da naj vsi zaženejo kampanjo na kickstarterju in na račun bo garant padlo najmanj 100.000 dolarjev?

Spet imaš veliko težavo: ne prepoznaš da če tebi laufa (kot si napisal), ne laufa 95% ljudem + NISI realen.

Danes ne pomagata niti dve končani fakulteti.
Res da poznam samo dve taki punci, ampak obe delata (ker sta mogoče prepametni in posledično nevarni) za 3,7 evra neto na uro na napotnico... Lažem, ena čisti na črno za 5evrov na uro.

Lahko je zganjat demagogijo, če si Akrapovič, Boscarol, ali recimo ti (ki ti laufa)...

Tisti na šanku pa naj gredo po tvojem domov, nehajo pit kave in kadit, pa bodo čez 6 mesecev imeli 100.000 v žepu...

Še posebej, če ne bodo jamrali in bodo govorili samemu sebi: 290 evrov socialne je super, 630 evrov plače pa je še bolj super.
bonk.gif

Kdo pa komurkoli karkoli garantira? Tudi meni ne in jutri lahko zaključim zgodbo. Enako kot to velja za vse tiste, ki imajo svoje podjetje pa naj bodo še tako uspešni. Mi je kristalno jasno veš, ker sem več kot realen v lajfu in vem koliko idej pade v vodo, da vsaj ena nekako pije vodo. Tega se zaveda vsak, ki je v življenju vsaj malo pomigal in probal zadeve. Biti Gazela je pa skorajda nemogoče. Pa jaz sem daaaaaleč od tega da bi bilo vse fino in super, a eno plačo pa vseeno spravim skupi na mesečni ravni.

Je pa problem glede tega, da ti danes nobena fakulteta ne pomaga. Žalostno a tako je. Je pa res, da za določene branže sproduciramo preveč kadra, ki ga nihče ne potrebuje in je težko zaposljiv. Težko je biti pameten, ampak od mojih kolegov prav nihče ne dela v smeri svoje izobrazbe, ampak čisto nekaj tretjega. Kar pač prinaša denar.

Dela o demagogiji pa ne bom niti komentiral, ker se mi zdi neumesen komentar.

Zadnji del za tem pa je sploh cvetka....preberi še enkrat vse moje objave in ti bo jasno da tega nikjer ne trdim.

Še vedno pa nisi povedal kako bi rešil zadevo.

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik markezii pravi:
Še vedno pa nisi povedal kako bi rešil zadevo.

Imamo dobro plačane zato, da bi rešili zadevo. Ampak še "razmišljajo". In še bodo...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Ksz...

ravno v žlahti imamo problem: oče (68) ločen, žena izplačana, hči (36) in sin (32) živijo v veliki in lepo ohranjeni hiči iz 70 let. Sin je shizofrenik (medicinsko priznano) in se ne more zaposliti (niti ne vem če se sme), tako da je praktično že cel cajt doma in vleče socialno, tistih 250 eur ali tam nekje. Ne glede na to da vsi vedo kakšen je sedaj sistem glede socialne, se je sin noče odreči, ker si pač s tem kupuje čike in podobne zadeve (za jest dobi itak doma, računi so plačani). Kaj narediti s takim? Prisilit ga ne moreš, itak je tak da se mu jebe za vse (spi do treh popoldne, ima 160kg in cel dan gleda tv in dr.ka). Vem da je šlo tam že zdajvnaj marsikaj narobe, a ko enkrat stric umre, bo šla še bajta. Niti ne vem če ga lahko vržejo ven, pe tudi če se hiša prepiše na hči, mu še vedno pripada nujni delež, iz katerega bo plačano. Oče je že orenk izplačal ženo (mislim da 70k), zdaj pa revež od svoje majhne penzije špara še za tole. Nekaj bi seveda morala dati zraven tudi hči, a je prav tako ločena, z otrokom in plačo 650 eur (pomočnica vzgojiteljice v vrtcu).Skratka, [cenzura].ed-up situacija.. Ko starega ne bo več se bo verjetno bajta prodala, denar pa sprčkal.

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Sin je shizofrenik (medicinsko priznano) in se ne more zaposliti (niti ne vem če se sme), tako da je praktično že cel cajt doma in vleče socialno, tistih 250 eur ali tam nekje. Ne glede na to da vsi vedo kakšen je sedaj sistem glede socialne, se je sin noče odreči, ker si pač s tem kupuje čike in podobne zadeve (za jest dobi itak doma, računi so plačani). Kaj narediti s takim?

Kakšen je sistem, zakaj bi se ji odrekel?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
leto dni maš na lepe roke denar, po letu dni moraš vse vrnit za na nazaj.. Tudi tisto leto ko nisi rabil nič vrnit

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Citat:
Sin je shizofrenik (medicinsko priznano) in se ne more zaposliti (niti ne vem če se sme), tako da je praktično že cel cajt doma in vleče socialno, tistih 250 eur ali tam nekje. Ne glede na to da vsi vedo kakšen je sedaj sistem glede socialne, se je sin noče odreči, ker si pač s tem kupuje čike in podobne zadeve (za jest dobi itak doma, računi so plačani). Kaj narediti s takim?

Kakšen je sistem, zakaj bi se ji odrekel?

Socialno dobivaš ker nič nimaš. Kakor kaj dobiš (recimo podeduješ), država hoče svoje nazaj. Takrat je treba to plačat, ali pa se hiša proda in si država svoj delež poračuna iz tega.

Marsikdo se zato raje odreče podpori, če se le lahko. Saj načeloma si na istem, samo verjetno zna biti kar težko potem plačati naenkrat 10 jurjev ali več).

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Mislim, da ni tako. Vračajo samo dediči tistega, ki je prejemal pomoč, se pravi, če oče prejema socialno ali varstveni dodatek in po smrti naj bi tisti, ki so od njega podedovali, vračali. Ker, če je on uspel kaj prihranit zato, ker je prejemal pomoč oz. ima premoženje, se potem država poplača iz tega. Če pa prejemnik pomoči podeduje ali kako drugače pride do denarja, pa mislim, da ni treba nič vračat.

Nazadnje urejeno:

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Sem še malo prebral o tem in je res tako kot sem napisal. Njemu ne bi bilo treba vračat, če bi podedoval hišo, vračali bi njegovi potomci po njegovi smrti, kar bi on zapustil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Zakaj bi iskal vulkan. Mene nic ne bi motilo, kje bi pač "pocakal". Je sorodnik tako zabrusil zavarovalnici ko so ga klicali za zavarovanje za "pogreb". "Ce me ne boste pokopali, vam bom pa smrdel".
Se glede dveh fakultet: z nedokoncano osnovno.solo danes marsikdo lepse zivi kot pa kdo z dvema fakultetama(kjer se ie naucil desetletja stare zadeve) . Je pa res da dela fizično. Ko placas keramicarja, vodovodarja, mehanika.... Se vprašaš zakaj za vraga sem 2x dlje hodil v šolo.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.995
405
83
Citat:
Ksz...

ravno v žlahti imamo problem: oče (68) ločen, žena izplačana, hči (36) in sin (32) živijo v veliki in lepo ohranjeni hiči iz 70 let. Sin je shizofrenik (medicinsko priznano) in se ne more zaposliti (niti ne vem če se sme), tako da je praktično že cel cajt doma in vleče socialno, tistih 250 eur ali tam nekje. Ne glede na to da vsi vedo kakšen je sedaj sistem glede socialne, se je sin noče odreči, ker si pač s tem kupuje čike in podobne zadeve (za jest dobi itak doma, računi so plačani). Kaj narediti s takim? Prisilit ga ne moreš, itak je tak da se mu jebe za vse (spi do treh popoldne, ima 160kg in cel dan gleda tv in dr.ka). Vem da je šlo tam že zdajvnaj marsikaj narobe, a ko enkrat stric umre, bo šla še bajta. Niti ne vem če ga lahko vržejo ven, pe tudi če se hiša prepiše na hči, mu še vedno pripada nujni delež, iz katerega bo plačano. Oče je že orenk izplačal ženo (mislim da 70k), zdaj pa revež od svoje majhne penzije špara še za tole. Nekaj bi seveda morala dati zraven tudi hči, a je prav tako ločena, z otrokom in plačo 650 eur (pomočnica vzgojiteljice v vrtcu).Skratka, [cenzura].ed-up situacija.. Ko starega ne bo več se bo verjetno bajta prodala, denar pa sprčkal.

Zakaj se sin invalidsko ne upokoji če mi zmožen za delo?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Shizofrenija je duševna motnja, za katero sta značilna razpad miselnih procesov in šibka čustvena odzivnost.[1] Pogosti simptomi so med drugim neurejenost misli in blodnje (na primer preganjalne oziroma paranoidne), prisluhi, otopela čustva in pomanjkanje motivacije.

Če je to res, bi bilo že prekladanje papirjev kar problem.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.995
405
83
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Shizofrenija ni bolezen !!!
In kot tak človek primeren za večina del.

Bolezen ni, je pa motnja. In če je huda oblika je le tak človek nesposoben za delo. Moj znanec trpi za manično depresijo, pa je že kar nekaj časa upokojen. Pa je sposoben opravljati delo, razen tistih par dni v leto, ko ima manije.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.083
113
v lokalni ostariji
shizofrenija je bolezen alpine. ni se treba tolažit da ni.
je pa lahko hujša ali blažja oblika... najbrž bi res lahko kaj delal ali pa tudi ne... ne vem kdo razen VVZ bi si želel imeti takega delavca... na katerega se bi malo težko zanesel (enako pri depresiji)... ni to enostavna zadeva! in ne podcenjujte...
alpine raje ti skrbi da boš imel službo!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Po ameriških standardih.

To je bolj simptom, da je skos doma.