Bojim se, da nam ne bi bilo všeč, kaj bi stroka najraje videla. Lahko smo še srečni, da jo politika malo postavi na stran in omili njihove ideje.Da bi se covid nehal širiti nima niti vlada recepta. Krivi bomo pa mi. Nikol politik. Stroka je menda izključena.
Torej eden redkih primerov, ko oseba nima kovid, ampak navadno gripo oz. prehlad.Seveda je šla na testiranje. Obvezno. Že zaradi službe, ki jo opravlja
Tudi moj sodelavec je imel, ne boš verjel zgolj gripo. Je tudi bil na testiranju. Enim z enakimi simptomi, pa so rekli kar po telefonu, da je covid in v karanteno.Torej eden redkih primerov, ko oseba nima kovid
Veš, enkrat sem enmu našmu planerju reku, ko je skaku, da če on splanira omrežje tako, da se ga ne da postavit, je boljš, da ni splaniru. Podobno je pa z našo "stroko" in ukrepi. Zato bi pa moral bit na čelu stroke v boju z epidemijo epidemiolog, ne pa SDS hišna infektologinja.Bojim se, da nam ne bi bilo všeč, kaj bi stroka najraje videla. Lahko smo še srečni, da jo politika malo postavi na stran in omili njihove ideje.
Če si priznamo ali ne, je vlada naredila dovolj (in preveč ) ukrepov. Večina ljudi ima možnost, da se distancira od drugih. Ker to je edino, kar na koncu deluje. Kako se ljudje tega držijo, pa se vidi v številkah. Če zboli učiteljica, ki je že več kot mesec dni doma, potem verjetno ni kriva vlada, da ji ni omogočila, da živi v varnem okolju? Ali je? Malo težje je denimo za zobozdravnike. Ekipa h kateri hodim jaz, je zbolela. Ampak zobozdravstvene storitve so precej nujna storitev, stik pa zelo bližnji in brez specialne opreme ni 100 % varnosti.
In v čem imaš drugačno mnenje od mene?kalbo , še kr pišeš o funkcionalni pismenosti, ko ima drug drugačno mnenje? Neki novga izmisli...
In to napišeš ti, ki ne znaš odgovorit na enostavno vprašanje z DA ali NE. Se rajši norčuješ. Zanimiv si ti vajb in mi res ni jasno, kdo je dal teb moderatorski naziv.On je v corona "vajbu" kdor ne misli kot on....je nepismen! Sam on je drugačen...on ni lev al pa desn... On je žlahtno sredinski
Pepe si pa za hece. Ti zagovarjaš politiko, pred stroko??? Ukrepi, ki jih je dala vlada po številkah sodeč NE DELUJEJO. Enotedenska policijska ura se vleče že nekaj mesecev. Številke pa kar visoke. Pa ne mi zdaj o tem, da se tudi družina, ki ni v istem gospodinjstvu ne sme družiti. Torej gredo lahko v trgovino in se pogovarjajo. Ljudje se res ne družijo veliko, v večini držijo vseh ukrepov...številke pa ogromne in ne padajo. Učiteljica, ki je doma se še zmeraj lahko okuži. Sicer drugje a enako kot ti ki nisi učitelj. Folk se okuži (če se), ki živi že nekaj mesecev na relaciji dom-služba-trgovina ali celo dom-trgovina.Bojim se, da nam ne bi bilo všeč, kaj bi stroka najraje videla. Lahko smo še srečni, da jo politika malo postavi na stran in omili njihove ideje.
Če si priznamo ali ne, je vlada naredila dovolj (in preveč ) ukrepov. Večina ljudi ima možnost, da se distancira od drugih. Ker to je edino, kar na koncu deluje. Kako se ljudje tega držijo, pa se vidi v številkah. Če zboli učiteljica, ki je že več kot mesec dni doma, potem verjetno ni kriva vlada, da ji ni omogočila, da živi v varnem okolju? Ali je? Malo težje je denimo za zobozdravnike. Ekipa h kateri hodim jaz, je zbolela. Ampak zobozdravstvene storitve so precej nujna storitev, stik pa zelo bližnji in brez specialne opreme ni 100 % varnosti.
Skoraj cela azija ima rešitev.Saj ravno tu je problem, ker ga očitno nobeden nima in se je težko sprijaznit z dejstvom, da je včasih potrebno pustiti, da narava naredi svoje.
Pa si želiš tako rešitev? Ali so te samo polna usta? Saj vemo kaj pomeni karantena na Kitajskem, pa še kje drugje.Skoraj cela azija ima rešitev.
Cela Azija se je okužila, pa so nosili maske že pred korono.Skoraj cela azija ima rešitev.
Meni se pa zdi prav, da z vlado sodeluje strokovnjak za odvisnost od drog.In je zdaj na vrhu inštitucije, ki naj bi bila ena od glavnih v boju proti epidemiji, strokovnjak za odvisnosti od drog?
Vidim, da sem se zapletel v pogovor s čudakom. V trgovino "MORAŠ". Zakaj točno pa? Osnovni minimum hrane imaš menda ja doma. Torej? Če nimaš, je kriva vlada? Naj ti JJ osebno na rit prinese 2 kg moke in 1 kg riža, da boš preživel 14 dni, ker si osebno nesposoben poskrbeti sam zase in za svojo družino?Pepe si pa za hece. Ti zagovarjaš politiko, pred stroko??? Ukrepi, ki jih je dala vlada po številkah sodeč NE DELUJEJO. Enotedenska policijska ura se vleče že nekaj mesecev. Številke pa kar visoke. Pa ne mi zdaj o tem, da se tudi družina, ki ni v istem gospodinjstvu ne sme družiti. Torej gredo lahko v trgovino in se pogovarjajo. Ljudje se res ne družijo veliko, v večini držijo vseh ukrepov...številke pa ogromne in ne padajo. Učiteljica, ki je doma se še zmeraj lahko okuži. Sicer drugje a enako kot ti ki nisi učitelj. Folk se okuži (če se), ki živi že nekaj mesecev na relaciji dom-služba-trgovina ali celo dom-trgovina.
Pepe , preberi še enkrat moj tisti post, na katerega si začel odgovarjati.
Tvoj stavek "Večina ljudi ima možnost, da se distancira od drugih. Ker to je edino, kar na koncu deluje." to ni res. Distancirati se ne da 100% V trgovino moraš, v službo moraš (ti si v penziji, pol ga pa biksaš), na bensinsko moraš..... edino kar ni potrebo je, da ne greš v cerkev, pa k ljubici...
če si ti sposoben 14 dni preživet z 2 kilama moke in 1 kg riža....V trgovino "MORAŠ". Zakaj točno pa? Osnovni minimum hrane imaš menda ja doma.
A to pomeni, da Kanin lahko začne delat?Vlada je vsaj en (butast) odlok popravila pravočasno: