Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.819
2.462
113
Pomurje
Imaš prav, ni smešno ko delavce migrante, ki delajo v Nemčiji obračajo že na Avstrijski meji.
Tudi ni smešno, da naročil opreme za velike objekte ne bo vsaj par let, ker je turizem umrl itd.

Časa je na pretek, ker sta novi 2 milijardi tudi že v proračunu. Tudi mi in naši nasledniki imamo čas, da to poplačamo. Eni več, drugi manj.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Zanimivo, da MMC ne pove enako kot v Dnevniku - malo manj kot dve milijardi je treba vrnit ta mesec, zato smo se zadolžili.

Na kaj me že to spominja? Aja na afero Satex! Mladinci guglajte.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Priznam, nisem preverjal zakaj zadolžitev.
Sklepal sem, da je korona kriva.
Saj nisi ti kriv. Denar za vrnitev starih dolgov smo itak zagonli za korona nabave. ;)

Kot sem napisal, me to spominja na afero Satex, kjer se je z veriženjem kratkoročnih (drugih niso dobili) kreditov, vračalo stare in sočasno povečevalo glavnico, saj se je vsak nadaljni kredit vzelo v višini dolga+obresti prejšnjega + XYZ za "tekoče življenje" = smučarijo v Italiji, ljubico pevko v Londonu, "hotel" v Nepalu,...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.351
16.635
113
Imaš prav, ni smešno ko delavce migrante, ki delajo v Nemčiji obračajo že na Avstrijski meji.
Tudi ni smešno, da naročil opreme za velike objekte ne bo vsaj par let, ker je turizem umrl itd.

Časa je na pretek, ker sta novi 2 milijardi tudi že v proračunu. Tudi mi in naši nasledniki imamo čas, da to poplačamo. Eni več, drugi manj.

Marsikaj ni smešno še predvsem pa ne npr. posledice v gospodarstvu zaradi (pre)počasnega prekuževanja ali pa problemi v zdravstvu zaradi (pre)hitrega prekuževanja. Je pa definitivno po svoje smešna mentaliteta, da se dajmo vsi naenkrat oz. v velikih cifrah okužit in prekužit, ker bo pa to res super scenarij z najmanj škode v vseh pogledih.
Za ene očitno obstaja zgolj ekstrem ali na eni ali pa na drugi strani (prekužit takoj ali pa popolna zaustavitev vsega) kot da vmesne poti ni.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.594
113
Kaj je nemenabijat , a je zmanjkal kontraargumentov za nabijat in se samo še smejiš? Sem morda napisal kaj kar ne drži? Kar izvoli izpostavit pa da vidim kje sem po tvoje falil in lahko potem nadaljujeva. Me res prav zanima a je to pri plusih, pri minusih ali pri kriznih situacijah.
Če se pa smejiš svojemu nerazumevanju preteklih zapisov potem pa razumem, da si tiho in se potem v bistvu skupaj smejiva :zmaga:
Smejim se tebi, da se vžgeš kot šibica in pol skačeš kot feder. :valjamse:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj to so na začetku delali, ca. 80% pozitivnih s hitrimi testi je bilo pozitivnih tudi na PCR. Vsaj tako je ženska iz NIJZ povedala. Je pa to bilo še pred kriptomiljonarjevimi hhitrimi testi.
Danes je predstojnik mariborske urgence pri poročilih povedal, da so hitri testi bolj ali manj shit in da je njihova realna natančnost okoli 66%. Pri tem še niso testirali najnovejše čunga lunge.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.137
4.110
113
U PM, a moramo res imeti najbolj posrano vlado v celi Evropi :bonk:

Pa se Jansa je sel zapirat smucisca na racun uvajanja teh za posrat hitrih testov.

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.511
1.930
113
na temni strani lune
Saj to so na začetku delali, ca. 80% pozitivnih s hitrimi testi je bilo pozitivnih tudi na PCR. Vsaj tako je ženska iz NIJZ povedala. Je pa to bilo še pred kriptomiljonarjevimi hhitrimi testi.

Neki so testirali, neki čist drugega so kupili. Kaj pomaga če testiraš ferrarija, kupiš pa jugeca.

Tak eksperiment bi morali napraviti z trenutno kupljenimi testi, pa bi videli hitro kje smo. Ker po mojih "notranjih" informacijah, je zanesljivost teh naših v rangu 50%, kar je praktično an ban pet podgan.

19. jul 2007
2.925
1.639
113
Podatki o potrjeno okuženih so normirani na miljon prebivalcev / so povsem primerljivi.

Jaz nisem povsem prepričan, da je je gotovo/samoumevno dejstvo, da se bodo naslednji teden sproščale dejavnosti (v prvi vrsti šole). Lahko doživimo še kakšen grd januarski skok (kot se trenutno dogaja v UK).
Današnji podatki o PCR testih niso ravno blesteči: 5966 testov, pozitivnih 1680 (28,2 %).
Od 6.956 opravljenih PCR testov sta bila 2602 pozitivna, kar je 37,4 odstotka, kažejo podatki covid-sledilnika.
Od opravljenih 15.238 hitrih HAT testov jih je bilo 752 pozitivnih, kar je 4,9 odstotka.
Aktivnih primerov okužbe v Sloveniji je zdaj 21.722.
Glede na časovno oddaljenost je poskok v okužbah verjetno povezan z novoletnimi druženji
.
Jaz osebno imam slab občutek, po celi EU namesto napovedanih sproščanj zaostrujejo, bojim se, da bo pri nas isto (pa se zavedam, da nekateri mislijo, da se ne da še bolj zaostrovat).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.291
11.288
113
kod Džej-Zija
Svoje je dodalo še naše nepremišljeno predbožično sproščanje. Pa seveda božična in novoletna druženja brez omejitev. Se bojim, da prihodnji teden vrtcev in šol vseeno ne bo.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.971
2.639
113
AndY1 zelo visoke številke okuženih na PCR testih. Kako to? A nismo že prekuženi? A nebi moralo strmo padat?

• Všeč mi je
Reactions: luka51

Floki

Guru
6. sep 2007
10.190
3.214
113
Neki so testirali, neki čist drugega so kupili. Kaj pomaga če testiraš ferrarija, kupiš pa jugeca.

Tak eksperiment bi morali napraviti z trenutno kupljenimi testi, pa bi videli hitro kje smo. Ker po mojih "notranjih" informacijah, je zanesljivost teh naših v rangu 50%, kar je praktično an ban pet podgan.

Glede nato kako si napisal odgovor vidim da tako kot večina tukaj gor sploh ne ve kaj pomeni teh 50%. Ne 50% niti približno ni an ban pet podgan. To ne pomeni da boš med 1000 ljudmi govoril ti si, ti nisi, ti si...niti približno ne. In na žalost si teh 50% (če je toliko) tako predstavlja skoraj cela populacija alterja.
Primer, imaš 1000 naključnih ljudi ki pridejo na testiranje. Za koliko od teh boš napamet pravilno povedal da je okuženih?

edit. sicer pa ko vidiš kak model "prodaja" teste ti je lahko hitro jasno da ne more biti vse vredu, zato tudi rezultati so kot so. Ampak za to je teba za jajca obesit tiste, ki so se podpisali pod to. Prvi na spisku je Gantar, potem pa tista "stroka" na osnovi katere je podpis dal.

Sicer pa današnje število okuženih vam lepo pokaže kako dobro se ljudje držijo navodil ko je en teden malo več "svobode". 3354 pozitivnih, na PCR 37% +, bravo naši.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.137
4.110
113
AndY1 zelo visoke številke okuženih na PCR testih. Kako to? A nismo že prekuženi? A nebi moralo strmo padat?
Očitno ne znaš nič razmišljat s svojo glavo, samo da se podjebava, a ne?

Ko še niso bili hitri testi, so se šli vsi testirat na PCR teste, tudi dvomljivci. Zdaj gredo pa dvomljivci na hitre teste, tisti, ki so pa skoraj zagotovi, pa na PCR.

Zato tako visok procent na PCR-ju.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.137
4.110
113
Drugače pa nič nenavadna številka za super srede (rezultat od torka). Kar poglej si covid sledilnik, pa odštej pozitivne od hitrih testov.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.971
2.639
113
Očitno ne znaš nič razmišljat s svojo glavo, samo da se podjebava, a ne?

Ko še niso bili hitri testi, so se šli vsi testirat na PCR teste, tudi dvomljivci. Zdaj gredo pa dvomljivci na hitre teste, tisti, ki so pa skoraj zagotovi, pa na PCR.

Zato tako visok procent na PCR-ju.
Pusti ti procente, tudi absolutne številke so visoke. Prekuženosti ni in jo še dolgo ne bo! To je pravi odgovor!