Ne ni mi jasno, zato sem ti napisal, da jasno poveš in ne zavijaš v meglo v kocke. Kam paše tale tvoj žnj? V pluse ali minuse. Ko zmanjka argumentov je najlažje rečt je že vse napisano, poišči si.
Priporočam ti, da bereš malce počasneje. Nisem ti napisal, da si poišči, ker sem predvideval, da bereš napisano in da imaš zraven tudi vklopljeno dojemanje v kombinaciji s spominom. Ampak glede na tvoje (ne)dojemanje marsičesa v zvezi s covidom od smislenosti mask naprej in nadaljne nabijanje me dejansko ne preseneča, da je očitno šlo tudi to mimo tebe in ti prav zares ni jasno. In ne, argumentov niti približno ni zmanjkalo, samo ti greš očitno mimo njih in prosiš za ponovitev.
Katere pluse in katere minuse torej prinese "flatten the curve" dlje trajajoče prekuževanje in kaj so kritične situacije sprašuješ?
Plusi so bili izpostavljeni zgolj par postov nazaj, o minusih se govori od prvega lockdowna naprej, kritične situacije pa se videva od prvih covid scen po vsemu svetu in so stare že eno leto.
Dejansko mi je res povsem odveč vse skupaj še enkrat pisat in povzemat zgolj in samo zato, ker nabijaš kar nekaj po svoje v nedogled ampak naj ti bo, zgolj in samo zate še enkrat kratek povezetek - plusi v dolgoročnem prekuževanju so v tem, da se v vmesnem času izdela kvalitetno cepivo ali več njih ter si s tem pomagamo tako kot pri drugih boleznih. Plus je v tem, da se razbremeni zdravstveni sistem, v možnosti boljšega preučevanju virusa, njegovega delovanja ter v preučevanju vseh njegovih dejanskih posledic in ne zgolj kratkotrajnih med prebolevanjem. Plus je v tem, da se z razbremenitvijo sistema zmanjša možnost kritičnih situacij in če se že špilaš nevedneža - ciljam na kritične situacije v obliki napačnega reagiranja, zdravljenja ali pa nezdravljenja zaradi pomanjkanja osebja, opreme ali pa kar prostora. Minus dolgoročnega prekuževanja se pa pozna v obliki udarca za gospodarstvo in v obliki finančne škode za nas vse.
Tako da ja - čas ti prinese več plusov kot minusov in cepivo res ni zdravilo ampak pomaga pa konkretno in da se pride do tega spet potrebuješ - ne boš verjel - čas.