Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.594
113
Eni še kar nočete razumet. Okužili se bomo prej ali slej vsi. Ne pomaga popolnoma nič. Če se ne boš letos, se boš pa v naslednjem letu, ali pa letu potem. Prej ko to spoznaš, lažje ti bo.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.967
2.638
113
Ksz, tule dam, da nove teme ne odpiram:

Torej clovek se je okuzil za Silvestrovo zvecer.
1.1. bili skupaj na kosilu, tj recimo slabe 3 ure druzenja za mizo.
3.1. dobi vrocino, 4.1. zjutraj gre na test in hitro dobi pozitivni rezultat.

Vprasanje, kaksne so moznosti za ostale? Sam pravim, da 100%.
Tnx
Ma ni 100%. Prej 50% ali pa še manj.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.809
2.468
113
Pomurje

Tnx
Lahko tudi 0%

Tako je bilo pri nas in smo bili vso mojo bolezen na kupu

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113

Tnx

Mislim da okužena oseba virusa ne širi takoj pač pa po 2-4 dnevih. Ni pa nobenih garancij, tako ali drugače seveda...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ni še povsem pojasnjeno ali lahko imun posameznik virus prenaša - torej ne zboli, virus pa vseeno prenese na neimuno osebo. Dokler to ni povsem jasno (in potrjeno s kakšno šudijo), je edino pravilno, da še naprej uporabljajo zaščitno opremo.

Se spomniš kdo je 27.12. zapisal tole spodaj?
Kdor je cepljen garantirano ne širi okužbe in kot tak ne predstavlja tveganja. Okužbe vedno bodo, vsaj še kaksno leto.

Se bo treba počasi odločit...

Ne pričakujem odgovora, brez skrbi. Ne želim povzročat dodatnega stresa ljudem, ki počnejo kar pač počneš ti...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.346
16.631
113
Eni še kar nočete razumet. Okužili se bomo prej ali slej vsi. Ne pomaga popolnoma nič. Če se ne boš letos, se boš pa v naslednjem letu, ali pa letu potem. Prej ko to spoznaš, lažje ti bo.

Ampak kasneje kot se boš okužil, več možnosti boš imel saj se bo v vsem tem času virus in posledice še bolj našturiralo ter razvijalo cepiva, da se o bolj sproščenem zdravstvenemu sistemu kar ti tudi zmanjša možnost komplikacij sploh ne pogovarjamo. Prej, ko to spoznaš, lažje ti bo.

• Všeč mi je
Reactions: cappy

sousis

Guru
16. nov 2019
1.631
1.096
113
Mislim da okužena oseba virusa ne širi takoj pač pa po 2-4 dnevih. Ni pa nobenih garancij, tako ali drugače seveda...

Nalezljiv si takoj ob začetku simptomov. Lahko si nalezljiv tudi brez simptomov - to je ta asimptomatski prenos o katerem se veliko govori, saj je najbolj zahrbten: sploh ne veš, da imaš kaj, pa veselo trosiš virus okoli.

Tukaj je veliko informacij o prenosu in nalezljivosti: https://www.who.int/news-room/comme...ncubation period of COVID,to a confirmed case.

(When do people infected with SARS-CoV-2 infect others?, SARS-CoV-2 infected persons without symptoms can also infect others)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.220
6.471
113

Ne pričakujem odgovora, brez skrbi. Ne želim povzročat dodatnega stresa ljudem, ki počnejo kar pač počneš ti...

Cepljeni bo raznašal ravno toliko virusa, koliko bo skrbel za higieno rok. Če se virus v njemu ne razvija in ga telo napade takoj ko se vsidra v prvo celico, potem tudi z dihanjem in pljvanjem ne bo pranašal okoli. Bo pa seveda z rokami dalje prenašal, recimo če bo najprej prijel za kontaminiran predmet, če ne bo skrbel za higieno. Seveda pa statistično ostaja še vedno 5% da zboliš, zato previdnost vseeno ni odveč.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113

Zarečenega kruha se največ poje ja :).

Če si imun ne širis okužbe - ker nisi bolan in se virus v tvojem telesu ne razmnožuje, to je jasno. Ni pa jasno ali lahko okužbo vseeno preneseš kot npr. zdravstveni delavec od simptomatskega bolnika. Indici so da je to malo verjetno, ni pa tega znanost 100% potrdila ali pa vsaj sam tega nisem zasledil. Zato zaščitna oprema pri medicinskem osebju ostaja dokler ni dokazov o nasprotnem. Ne pozabimo da celotna populacija iz takih in drugačnih razlogov (npr. mladi do 16 let, nosečnice - tukaj klinično testiranje še ni potrdilo primernosti za cepljenje) ne more biti cepljena. Mislim da epidemiologi temu rečejo "previdnostno načelo".

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.594
113
Ampak kasneje kot se boš okužil, več možnosti boš imel saj se bo v vsem tem času virus in posledice še bolj našturiralo ter razvijalo cepiva, da se o bolj sproščenem zdravstvenemu sistemu kar ti tudi zmanjša možnost komplikacij sploh ne pogovarjamo. Prej, ko to spoznaš, lažje ti bo.
Ne lupaj v prazno. Primarno je odvisno od vsakega posameznika, kako se organizem spopade z virusom. Cepivo ni zdravilo. Komplikacije niso odvisne od bolnice ampak od tvojega organizma.
Prej ko to spoznaž lažje ti bo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.291
11.288
113
kod Džej-Zija
Ni čisto res. V Bergamu so intubirali vsakega, ki mu je saturacija padla pod določen nivo. Ker so pacienti v slabem stanju morali prestati še zelo invaziven postopek, je bila smrtnost višja kot nujno potrebna. Danes se o tem ve več in se intubira le v skrajni sili.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

Tnx

ma kakšne 100%.

Edin če ste se poljubljali usta na usta, pa če je prišlo do prenosa telesnih tekočin (takih in drugačnih). Potem je pa res velika verjetnost.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.941
113
V bistvu jih je sedaj zelo malo za brez veze v bolnici.
Od začetka so pa res starejše preventivno poslali v bolnico.