Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ta oranžno-rumena fotka se najde marsikje, med drugim tudi tule:

Pa še mal drugačnih fotk:
Slika iz NYT seveda ni izpod mikroskopa.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Darkstar66, narobe je bilo razumljeno. Jaz sem se začudil, da je Izrael kupil Sputnika od Rusov zato, ker je Izrael proAmeriski, Amerika pa vemo iz zgodovine, da je proti Rusiji. Torej, začudilo me je samo to, da so dali dinaros tudi Rusiji, namesto, da bi pokupili komplet od Pfizerja.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nisem bral članka, vem pa, kakšne so videti slike izpod elektronskega mikroskopa in jasno je, da je tista iz NYT rekonstrukcija

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.209
729
113
Darkstar66, narobe je bilo razumljeno. Jaz sem se začudil, da je Izrael kupil Sputnika od Rusov zato, ker je Izrael proAmeriski, Amerika pa vemo iz zgodovine, da je proti Rusiji. Torej, začudilo me je samo to, da so dali dinaros tudi Rusiji, namesto, da bi pokupili komplet od Pfizerja.

Hehe, kapiram. Ampak Izrael je očitno najprej proizraelski. Niso oni tolk neumni da bi se zanašali samo na enega, pa četudi je BFF. Jih je zgodovina dobro naučila.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.187
6.348
113
blizu močvirne prestolnice
Ti ne poznaš zgodovine odnosov med trgovci. Judje veselo prodajajo visoko tudi vojaško tehnologiji kitajcem, da ne rečem kako sodelujejo z Rusi. Da pa imajo tam dol vsak svoje interese pa je tudi razumljivo. Še SA veselo sodeluje z Izraelom, pa je smrtni sovražnik.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
8888, eno je, da prodajajo, drugo pa je, da kupujejo in s tem potrjujejo Rusijo.....ampak ja, so pac kupili. Sem imel pac napacno predstavo.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.967
2.638
113
Rekel sem, da bomo pri koncu leta pri 50% in se vedno stojim za tem.

V spodnjem prispevku si trdil drugače.
Če gremo po spodnjih izračunih (TVOJ MODEL) bi moralo biti na današnji dan prekuženih 1,60 MIO prebivalstva. To je (spet po tvojih izračunih) 80% prebivastva.

Pozorno spremljamo številke v prihodnjih dneh. Novo okuženih po tvojih teorijah praktinčno nebi smelo več biti.

Nacionalna raziskava POTRJUJE moj model in stevike, ki jih na tem forumu navajam že nekaj časa in sicer - podatki iz članka na rtvslo:

Poglej priponko 39589

1. Na 3. oktober imamo oceno prekuženosti 4,40% (iz članka o podatkih nacionalne raziskave), to je 88.000 ljudi.
2. Na 3 oktober smo imeli 156 umrlih (glej zgornjo sliko iz Covid sledilnika).

3.Faktor smrtnosti (IFR) pri teh dveh stevilkah je 0.177%.

4. Če faktor smrtnosti (IFR = 0.177%) prenesemo na današnjih 2000+ umrlih, dobimo koliko je že prekuženih danes.

5. 2000 mrtvih * (100%/0.177%) = 1.130.000 prekuženih! To je več kot polovica prebivalstva! To je 56% prebivalstva!

• Všeč mi je
Reactions: luka51

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.967
2.638
113
Zamešal si. Američani so proIzraelski. Izraelci so pa samo egoisti.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če so Rusi objavili rezultate 3. faze kliničnih testiranj in cepivo temelji na modernih RNA tehnologijah, ni verjetno z njim nič narobe. Ruska znanost je pa kar na zahodnem nivoju, seveda če se vanjo ne vpleta politika.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.599
1.965
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mene zanima, glede na to, da je cepivo zelo učinkovito, če bodo zdravstveni delavci po opravljenih cepljenih po protokolu, začeli delati v normalnih delovnih oblekah ali bodo še vedno strašili okoli v skafandrih?

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj in mirsi

corsol

Guru
11. mar 2010
3.256
1.133
113
Ravno danes sem bral IJS paravi da 25%, sam zdele ne najdem, na eni od novic je bilo objavljeno. To naj bi bili vsi ne samo testirani.
Kako je po praznikih narasel % okuženih na hitrih testih iz 5-6% smo prišli na 15%. Eni biimeli pa kar vse odprto. Ampak baje da bi to pomagalo ker bi se število okuženih znižalo kot drugje po svetu.
Tu je ocena 25%

• Všeč mi je
Reactions: Floki

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113
Mene zanima, glede na to, da je cepivo zelo učinkovito, če bodo zdravstveni delavci po opravljenih cepljenih po protokolu, začeli delati v normalnih delovnih oblekah ali bodo še vedno strašili okoli v skafandrih?

Ni še povsem pojasnjeno ali lahko imun posameznik virus prenaša - torej ne zboli, virus pa vseeno prenese na neimuno osebo. Dokler to ni povsem jasno (in potrjeno s kakšno šudijo), je edino pravilno, da še naprej uporabljajo zaščitno opremo.

• Haha
Reactions: SamSvoj

Fly

Guru
21. jul 2007
2.683
542
113
Recimo da zboliš in si 100% da imaš korono, ker si jo recimo fasal od žlahte, partnerja,... ki jo ima 100% potrjeno s testom.
Se greš potem vseeno testirat? Razmišljam, če ti zna uradni pozitivni test pomagati z manj komplikacijami v prihodnost pri dostopu do kakšne storitve, lažji dostop do druge države?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.186
3.209
113
Recimo da zboliš in si 100% da imaš korono, ker si jo recimo fasal od žlahte, partnerja,... ki jo ima 100% potrjeno s testom.
Se greš potem vseeno testirat? Razmišljam, če ti zna uradni pozitivni test pomagati z manj komplikacijami v prihodnost pri dostopu do kakšne storitve, lažji dostop do druge države?

Kar je definitivno, da ne greš stati v vrso za hitro cepljenje kot je danes naredilo vsaj nekaj 10 ljudi. Če hočeš biti testiran pokliči zdravnico, reci da imaš simptome in boš šel na PCR po vsej verjetnosti. Če boš povedal da si bil z nekom v stiku ki je potrjen potem boš pa verjetno samo doma ostal naslednjih 10 dni brez testiranja.