Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.137
4.110
113
Svakinja (medicinska sestra), pravi da so HAT pozitivni testi zanesljivi in ni potrebno še na PCR. Bolj je problem, da ne ujamejo vseh pozitivnih.
Zanesljivost hitrih testov za pozitiven rezultat bi lahko izmerili tako, da bi vsakemu pozitivnemu na PCR testu naredili še hitri test, pa bi hitro videli, kako zanesljivi so hitri testi za realno pozitivne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.351
16.635
113
Smejim se tebi, da se vžgeš kot šibica in pol skačeš kot feder. :valjamse:

Me veseli, smeh je namreč pol zdravja in to je v dandanašnji sitauciji zlata vredno.
A ostalo ti je pa zdaj jasno oz. sva na isti točki ali imaš še kaj za pripomnit glede plusov & minusov pri daljšem prekuževanju in kritičnih situacij?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.971
2.639
113
A da so?

Dej malo vrži številke v kalkulator.
Seveda so. Vem da nisi tako trd da ne razumeš ampam je tvoj problem, da nisi dovolj karakter da bi priznal svojo zmoto.
Meni so jasni in PCR testi in kateri dan v tednu je. Še enkrat glede na tvoj model in grafe prekuženosti, ki si jih tukaj lepil, bi moralo število novo okuženih strmo padati, namesto tega pa še zmeraj vztrajamo na konstantnih številkah. Prekuženosti ni in je še nekaj časa ne bo. Številke, ki jih objavlja IJS, ki se jim ti posmehuješ so dokaj točne. Lahko bi rekli na žalost, ampak tako je.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.594
113
Me veseli, smeh je namreč pol zdravja in to je v dandanašnji sitauciji zlata vredno.
A ostalo ti je pa zdaj jasno oz. sva na isti točki ali imaš še kaj za pripomnit glede plusov & minusov pri daljšem prekuževanju in kritičnih situacij?
Nisva na isti točki. To, da kvazi zdrži zdravstveni sistem je kretenizem. Če se gremo orto kapitalizem, se ga pejmo na vseh točkah. Dokler jaz plačujem zdravstveno zavarovanje, me boli qurac ali bo sistem zdržal ali ne. Jaz sem s tem namenom plačal zavarovanje in to ni moj problem, s tem bi moral računat tisti, kateri je pobasal zavarovanje. Tukaj se pa gremo malo socializma vmes. Se je treba odločit, eno ali drugo.
Kar se pa tiče daljšega prekuževanja je pa to umiranje na obroke. Če nebi imeli testov, bi se samo pogovarjali, da minulo leto je bilo pa jebeno, jih je kar nekaj pobralo. Doma bi si čajčke kuhali, pa bi šlo skozi kakor hitro je prišlo, tako hitro bi odšlo.

• Haha
Reactions: Matey in mosseero

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.351
16.635
113
Ok, hvala za dodatno obrazložitev tvojega pogleda, ki je sicer izjemno nerealen in prav preveč egoistično naravnan a imaš do njega seveda vso pravico. Vidim, da ni več vredno izgubljati časa s tabo z dodatnimi obrazložitvami oz. replikami nasploh tako da hvala ti tudi za to in pa seveda še za novo dozo smeha. Sicer me zelo zanima zakaj si zdaj zabluzil čisto v tretjo smer v navezi na predhodne poste a glede na vse skupaj do sedaj res ne vidim smisla, da nadaljujeva.

Izvoli torej živet še naprej v tej svoji dimenziji, kjer bi se brez testov samo pogovarjali kako jebeno je bilo minulo leto, ker jih je kar nekaj pobralo drugje se pa to sploh ne bi poznalo pa bova imela oba malce več miru, če se boš pa s svojimi zgrešenimi dojemanji še malo manj oglašal bo pa imel še marsikdo drug kaj od tega. Ja vem, iz te moke ne bo kruha a ponovno - imaš vso pravico do tega.

• Haha
Reactions: SamSvoj

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ejga SamSvoj, če virus ne obstaja - s čim se pa potem zajebava cel planet že eno leto?

Dobro vprašanje. Še boljše vprašnje je zakaj take (bolj ali manj) odgovore kot ga je dobila ženska na Irskem berem na več mestih. Tudi slovenskega (nimam vira, nisem spravil, je bil pa objavljen na teh straneh).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.236
3.599
113
Marlbor
Primerjava umrlih na Hrvaškem ...
136372049_3742954945784166_2606568615728935415_n.jpg

• Wow
Reactions: BornSkeptic

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.060
6.095
113
Nisva na isti točki. To, da kvazi zdrži zdravstveni sistem je kretenizem. Če se gremo orto kapitalizem, se ga pejmo na vseh točkah. Dokler jaz plačujem zdravstveno zavarovanje, me boli qurac ali bo sistem zdržal ali ne. Jaz sem s tem namenom plačal zavarovanje in to ni moj problem, s tem bi moral računat tisti, kateri je pobasal zavarovanje. Tukaj se pa gremo malo socializma vmes. Se je treba odločit, eno ali drugo.
Kar se pa tiče daljšega prekuževanja je pa to umiranje na obroke. Če nebi imeli testov, bi se samo pogovarjali, da minulo leto je bilo pa jebeno, jih je kar nekaj pobralo. Doma bi si čajčke kuhali, pa bi šlo skozi kakor hitro je prišlo, tako hitro bi odšlo.
Koliko jih je pobralo v 2020 , so že kakšni podatki ali bodo morali spet čakati 5 let, ko bo že vse mimo ?
Za info, v Slo raste letno število umrlih od 2015 dalje vsako leto zapored (v 2014 se je za cca 1% znižalo vlaganje v zdravstvo, poleg tega se populacija stara; in je že sedaj stara).

Ejga SamSvoj, če virus ne obstaja - s čim se pa potem zajebava cel planet že eno leto?

In predvsem z "vladnimi ukrepi".

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pri nas se niso sposobni take tabele pripravit.

statisticni urad je verjetno preobremenjen s covidom. morjo cifre prirejati, da se ukrepe lahko podaljsuje.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77
19. jul 2007
2.925
1.639
113
Malo pogledujem to tujih virih, pa dobivam občutek, da jih skorajda panika grabi.

Generalni UKC LJ je izjavil da nas čaka preizkus generacije in čez 3 tedne smo bili na 50+ dnevno mrtvih.

Danes je Angela Merkel izjavila: "Seveda so najhujši meseci pandemije še pred nami, in to se lahko sluti,"

Tudi drugi so kar zaskrbljeni Financial Times UK (tudi ostali grafi v threadu so zanimivi).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.823
10.015
113
MB
verjetno jih je janša poklical pa zagrozil, da hoče met on slovence zaprte, naj ne j*bejo :D

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.236
3.599
113
Marlbor
Dejansko politiki ne vedo kaj se dogaja. Čez 1 mesec bo veliki pok in virus bo premagan.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.823
10.015
113
MB
mislim da nihče prav dobro ne ve oz pozna problema do potankosti, razen alter youtube epidemiologov no.

• Všeč mi je
Reactions: sad